Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OTChYeT.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
57.36 Кб
Скачать

ВСТУП

Міжнародний туризм є однією з галузей зовнішньоекономічної діяльності, яка характеризується інтенсивними темпами розвитку та зростання. Для більшості країн Європи прийом іноземних туристів – основне джерело зовнішніх доходів. За оцінками закордонних експертів сумарні витрати на внутрішній та міжнародний туризм становлять 15% світового валового продукту. При цьому частка туризму у світовій торгівлі сфери послуг становить 30%, а за прибутковістю посідає друге місце після видобування та переробки нафти.

Майже всі форми зовнішньоекономічної діяльності пов’язані з кредитними відносинами та міжнародними розрахунками. Навіть звичайні торгівельні угоди здійснюються з використанням різних форм короткострокового кредиту.

Безперервний розвиток передбачає постійне оновлення існуючих елементів діяльності, а також розробку та впровадження нових ідей в процес виробництва туристичних послуг, реалізацію їх на ринку та обслуговування споживачів, розширення асортименту та напрямків туристичної діяльності.

Конкурентоспроможність за таких умов є вирішальним фактором успішності та ефективності діяльності будь-якого підприємства. Конкурентоспроможність передбачає оптимальне поєднання якості та ціни обслуговування та споживання туристичного продукту. Отже, конкурентоспроможність туристичного підприємства визначається конкурентоспроможністю послуг, які воно надає.

Заходи, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності підприємства, повинні бути засновані на аналізі великої сукупності факторів, які характеризують виробничі, господарські, соціальні та інші процеси, що відбуваються у внутрішньому та зовнішньому середовищі фірми, та формують потреби споживачів на ринку туристичних послуг.

Метою моєї переддипломної практики – визначити основні якості менеджера з туризму; виявити необхідні документи для функціонування фірми; вивчити вимоги до співробітника офісу турфірми. Об'єктами даної переддипломної практичної роботи є туристичний оператор і працівники туристичного бізнесу. Завдання моєї практичної роботи – участь у надходженні фінансових коштів у фірмі; гостинний прийом відвідувачів, надання адекватної інформації з метою надання допомоги в орієнтуванні та оцінці відвідуваних місць; ознайомлення відвідувачів офісу з пропозиціями фірми.

Розділ і. Характеристика підприємства бази практики

    1. Загальна характеристика туристичного підприємства тов «Алітас-Тур»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Алітас-Тур» в м. Києві було засноване у 1997 році. Підприємство є юридичною особою з моменту його державної реєстрації. У своїй діяльності ТОВ «Алітас-Тур» керується діючим законодавством України, установчим договором та статутом.

ТОВ «Алітас-Тур» володіє повною господарською самостійністю в питаннях визначення форми правління, прийняття господарських рішень, збуту послуг, встановлення цін на послуги, оплати праці, розподілу прибутку, тобто самостійно здійснює свою діяльність, розпоряджається отриманим прибутком, який залишається після сплати податків та інших обов’язкових платежів.

Юридична адреса ТОВ «Алітас-Тур»: м. Київ-192, вул.. Миропільська, 3, офіс 3.

Директором товариства з обмеженою відповідальністю «Алітас-Тур» є Добровольська Алла Миколаївна.

ТОВ «Алітас-Тур» має туроператорську та турагентську ліцензії.

Туристичне підприємство виконує три функції:

  • виробництво туристичного продукту (виробництво товарів туристичного призначення та надання послуг туризму);

  • реалізація туристичного продукту;

  • організація споживання турів та окремих послуг туризму.

Відповідно до статуту предметом діяльності ТОВ «Алітас-Тур» є:

  • організація, здійснення зарубіжного та внутрішнього туризму;

  • екскурсійна діяльність;

  • організація та здійснення масового та оздоровчо-спортивного туризму;

  • сприяння, організація і здійснення готельного сервісу та господарства;

  • здійснення рекламно-інформаційної діяльності;

  • надання представницьких та посередницьких послуг.

Основними джерелами фінансування туристичної фірми є прибуток від основної діяльності, тобто від продажу турів.

Головною метою діяльності є організація та надання громадянам, в тому числі іноземним, комплексних туристично-екскурсійних послуг, таких як:

  • організація прийому та обслуговування іноземних туристів в Україні;

  • організація прийому та обслуговування вітчизняних туристів (внутрішній туризм);

  • екскурсійна дальність;

  • організація масового та оздоровчого туризму;

  • організація оздоровчого туризму для дітей;

  • забезпечення транспортних перевезень туристів, їх розміщення, харчування, культурно-екскурсійне обслуговування;

  • надання інформаційних та консультаційних послуг в рамках основних напрямків діяльності.

ТОВ «Алітас-Тур» займається комплектацією турів і формуванням комплексу послуг для туристів, розробкою туристичні маршрути, забезпечує функціонування турів та надання послуг, займається підготовкою рекламно-інформаційних видань, розраховує ціни на тури, а потім передає тури турагентам для їх подальшої реалізації.

ТОВ «Алітас-Тур» - широко профільна туристична компанія, яка щороку збільшує обсяги продажів, асортимент туристичного продукту і покращує технологію виробництва, що дає їй змогу забезпечити високу якість турів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]