Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vstanovl_virt_mash-_metodichka_lab2.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
920.06 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

іНСТИТУТ КОМП’ютерних НАУК та ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра “Інформаційні системи та мережі”

Поняття віртуальної машини. Встановлення та налаштування VMware Workstation

Методичні вказівки до лабораторної роботи № 1

з дисципліни “Лінгвістичне забезпечення інформаційних мереж”

для студентів спеціальності 7.030.505 “Прикладна лінгвістика”

Львів-2009

Поняття віртуальної машини. Встановлення та налаштування VMware Workstation. Методичні вказівки до лабораторної роботи № 1 з дисципліни “ Лінгвістичне забезпечення інформаційних мереж ” для студентів спеціальності 7.030.505 “Прикладна лінгвістика” Укл. Л.М.Захарія - Львів: Національний університет ”Львівська політехніка”, 2009.

Укладач: Л.М.Захарія, доцент..

Відповідальний за випуск ………………………………..

Рецензенти ……………………………………………………

Мета роботи

Ознайомитися із поняттям віртуальної машини. Навчитися встановлювати та налаштовувати віртуальну машину в котрій можна буде встановити операційну систему, налаштувати мережу, Microsoft Office та Microsoft Outlook .

Короткі теоретичні відомості

1. Історія виникнення віртуальної машини

Інформаційні технології принесли в життя сучасного суспільства чимало корисних і цікавих речей. Щодня винахідливі і талановиті люди придумують усе нове застосування комп'ютерам. Тому сьогодні стає усе складніше виділити з великого потоку саме корисні технології і навчитися застосовувати їх із максимальною ефективністю.

У комп'ютерних технологіях під терміном «віртуалізація» насамперед мається на увазі абстракція обчислювальних ресурсів і надання користувачу системи, що «інкапсулює» (приховує в собі) власну реалізацію. Точніше, користувач працює зі зручним для себе уявленням об'єкта, і для нього не має значення, як об'єкт влаштований насправді.

Термін «віртуалізація» у комп'ютерних технологіях з'явився в шістдесятих роках минулого сторіччя разом із терміном «віртуальна машина». У той час віртуалізація була, швидше всього, цікавою технічною знахідкою, ніж перспективною технологією. Розробки в галузі віртуалізації в шістдесятих-сімдесятих роках проводилися тільки компанією IBM. До кінця дев'яностих років ніхто, крім IBM, так і не наважився використовувати цю оригінальну технологію всерйоз. Проте в дев'яностих роках стали очевидні перспективи підходу віртуалізації : із ростом апаратних потужностей, як персональних комп'ютерів, так і серверних систем, незабаром з’явиться можливість використовувати кілька віртуальних машин на одній фізичній платформі, тобто на одному реальному комп’ютері.

Віртуальною машиною (англ. Virtual machine) називають програмне або ж апаратне середовище, яке виконує деякий код(наприклад, байт-код, шитий код або ж машинний код реального процесора) чи специфікацію такої системи. Часто віртуальна машина імітує роботу реального комп’ютера. На віртуальну машину, так само як і на реальний комп’ютер можна ін сталювати операційну систему(ОС). Віртуальна машина має BIOS, оперативну пам'ять, жорсткий диск(виділене місце на жорсткому диску реального комп’ютера). Слід зазначити, що на одному комп’ютері можуть функціонувати декілька віртуальних машин.

VMware випустив свій перший продукт, VMware Workstation, в 1999 році. Цей набір програмного забезпечення дозволяє користувачам управляти багаторазовими екземплярами x86 або x86-64 -сумісних операційних систем на одному фізичному комп'ютері. VMware Workstation по-колишньому залишається найбільш функціональним продуктом класу desktop virtualization для x86 платформ. Тільки VMware Workstation пропонує підтримку найширшого спектру операційних систем: Windows, Linux, NetWare, Solaris x86 and FREEBSD. Продукт повністю підтримує 64-бітові операційні системи, реалізована підтримка стандартних мережевих інтерфейсів і експериментальна підтримка Virtual SMP.Програма підтримує пристрої USB, базові пристрої SCSI і працює з ISO-образами CD-ROM.У програмі ви можете встановлювати пріоритет між віртуальними машинами, використовувати операційні системи з будь-якою файловою системою і навіть настроювати між декількома машинами локальну мережу. Нові можливості VMware Workstation 6: Підтримка Windows Vista: Користувачі можуть використовувати Windows Vista як як гостьова, так і хостовой ОС. Робота з декількома моніторами: Користувачі зможуть набудувати роботу однієї віртуальної машини на декількох моніторах. Підтримка USB 2.0: З'явилася можливість підключення через високошвидкісний інтерфейс таких пристроїв, як Apple iPod, так і інших носіїв інформації. Можливості від ACE: Як доповнення до Workstation 6, VMware пропонує VMware ACE Option Pack, який дозволяє користувачам VMwareWorkstation 6 створювати безпечні віртуальні машини з можливістю централізованого управління. Мобільність – це одна з основних переваг Option Pack, оскільки з'явилася можливість безпечно переносити віртуальні машини на портативних пристроях зберігання інформації, таких як USB-флеш карти. Вбудовані засоби Physical-to-Virtual (P2V): Користувачі можуть створювати віртуальні машини протягом хвилин шляхом «клонування» існуючої фізичної машини.Вбудовані засоби відладки: Користувачі можуть використовувати вбудовані засоби відладки Eclipse and Microsoft Visual Studio.Робота у фоновому режимі: Користувачі можуть запускати віртуальні машини у фоновому режимі без інтерфейсу VMware Workstation. Автоматизація виконання: Запуск віртуальних машин у фоновому режимі без інтерфейсу VMware Workstation. А також: Безперервний запис і відтворення віртуальних машин (експериментально): Користувачі тепер можуть записувати виконувану віртуальну машину, таким чином є можливість програти віртуальну машину, що спрощує процес відкладки і тестування для розробників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]