Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник кошторис 2010.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
3.44 Mб
Скачать

Усереднені показники для визначення додаткових витрат з вартості устаткування [1]

N пункту 

Найменування показників 

Показники, у відсотках 

Транспортні витрати 

3,0 

Витрати на тару, упаковку і реквізит 

0,5 

Запасні частини 

1,0 

Комплектація 

0,4 

Заготівельно-складські витрати 

0,9 

Додаток 19

Приклад складання кошторисної

документації будови

19.1. Пояснювальна записка

Завдання

Скласти інвесторську кошторисну документацію і визначити кошторисну вартість будівництва заводу алюмінієвих сплавів в м. Немішаєво згідно проектної документації.

Вихідні проектні данні

Завод алюмінієвих сплавів – одноповерхова будівля, будівельним об’ємом 100000,0 м3. Територія для будівництва прийнята 5,0 га.

Об’єкти підсобного та обслуговувального призначення – склади (будівельним об’ємом 3000,0 м3) та майстерні (будівельним об’ємом 4000,0 м3). Адміністративно-побутові приміщення – 1260 м3.

Об’єкти енергетичного господарства – котельна (будівельним об’ємом 1250,0 м3), трансформаторна підстанція (514,0 м3) лінія електропостачання (довжиною 0.75 км).

Об’єкти транспортного господарства і зв’язку – залізничні шляхи (довжиною 1,2 км), гаражі (будівельний об’єм 635,3 м3).

Зовнішні мережі та споруди водопостачання, каналізації, теплопостачання та газопостачання включають: мережі водопостачання - 6,0 км, теплопостачання та газопостачання довжиною по 3,2 км, мережі каналізації довжиною 4,0 км.

Благоустрій та озеленення території включає: пішохідні доріжки площею 1200,0 м2; озеленення території площею 0,5 га.

Складання локальних кошторисів

Відповідно до варіанта завдання по укрупненим показникам кошторисних прямих витрат для загально-будівельних, внутрішніх санітарно-технічних та електромонтажних робіт та на придбання і монтаж технологічного обладнання визначаємо вартість прямих витрат 1 м3 запроектованої споруди (дод. 20, 21, 22, 23). Знаючи загальний будівельний об’єм і вартість одиниці об’єму, знаходимо загальну вартість прямих витрат загально-будівельних, внутрішніх санітарно-технічних та електромонтажних робіт та на придбання і монтаж технологічного обладнання.

Продовження дод. 19

Кошторисна заробітна плата визначається як сума заробітної плати робітників-будівельників і монтажників, заробітної плати робітників при експлуатації машин та механізмів, а також заробітної плати працівників у складі загальновиробничих витрат.

Нормативну трудомісткість визначаємо як суму трудомісткостей по основній роботі, по експлуатації машин і механізмів, по роботам у складі загальновиробничих витрат.

Приклади складання локальних кошторисів наведено в п. 19.4, 19.5, 19.6, 19.7, 19.8 цього додатку.

Складання об’єктних кошторисів

Об’єктний кошторис складаємо за формою № 3 дод. 2 даного навчального посібника. У п.4 детально пояснено складання об’єктного кошторису. Зазначимо, що об’єктні кошториси складаються для всіх об’єктів виробничого комплексу, а в наведеному прикладі ми розглядаємо складання об’єктного кошторису тільки для основного виробництва. Приклад складання об’єктного кошторису наведений в п. 19.3.

Складання зведеного кошторисного

розрахунку вартості будівництва

Зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва в складі проектно-кошторисної документації складається за формою № 1 дод. 1 даного навчального посібника.

Розробка кожної глави зведеного кошторисного розрахунку детально пояснена нижче, а приклад складання зведеного кошторисного розрахунку наведений в п. 19.2.