Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Анатолию.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
340.99 Кб
Скачать

Кабінет міністрів україни постанова

(витяги)

Від 25 грудня 1998 р. N 2068

Київ

Про визначення поліських територій України

На виконання статті 3 Указу Президента України від 18 червня 1998 р. N 652 ( 652/98 ) "Про фіксований сільськогосподарський податок" (із змінами, внесеними Указом Президента України від 11 вересня 1998 р. N 1013 ( 1013/98 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Установити, що до поліських територій належать території України, розташовані у природно-сільськогосподарській зоні Полісся, яка охоплює північну частину України, а також частину західного регіону України та характеризується специфічними грунтово-кліматичними умовами. Критеріями віднесення адміністративно-територіальних одиниць до поліських територій є їх розташування: у межах природно-сільськогосподарської зони Полісся, для якої властиве переважання дерново-підзолистих і дернових ґрунтів піщаного та супіщаного механічного складу, а також перезволожених і заболочених земель (лучних і болотних ґрунтів, включаючи торфові); у смузі переходу від Поліської до Лісостепової зони, якщо зазначені в абзаці третьому пункту 1 цієї постанови види ґрунтів (земель) становлять не менш як 60 відсотків у загальному складі сільськогосподарських угідь.

Перелік територій, що належать до поліських

Волинська область (Камінь-Каширський, Ковельський, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський, Шацький райони, північна частина Володимир-Волинського, частина Ківерцівського (за винятком південної та південно-західної частин) та крайня північна частина Локачинського районів).

Житомирська область (Баранівський, Брусилівський, Володарсько-Волинський, Ємільчинський, Коростенський, Коростишівський, Лугинський, Малинський, Народицький, Олевський, Радомишльський, Червоноармійський, Черняхівський райони, північна частина Дзержинського, Житомирського і Новоград-Волинського району, Овруцький район (за винятком смуги вздовж р. Норин)).

Київська область (Бородянський, Вишгородський, Іванківський, Поліський райони, північна частина Києво-Святошинського, Макарівського та північно-західна частина Броварського районів).

Львівська область (Радехівський район (за винятком центральної частини), частина Жовківського, Яворівського районів (за винятком окремих територій сільських, селищних рад південної частини), північна частина Кам'янка-Бузького, Мостиського районів, переважна частина Бродівського (за винятком південно-східної частини) та Буського (за винятком південно-західної смуги), північна частина Золочівського районів).

Рівненська область (Березнівський, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Костопільський Рокитнівський, Сарненський райони, північна частина Гощанського, Корецького та Рівненського районів, південна частина Дубенського та Радивилівського районів і невеликі площі на півдні Острозького району).

Сумська область (Середино-Будський, Шосткинський та Ямпільський райони, північно-західна частина Конотопського і Кролевецького районів).

Тернопільська область (Крайня північна смуга Кременецького і Шумського районів).

Хмельницька область (Південна частина Славутського, північна частина Ізяславського, Полонського та Шепетівського районів, а також невелика територія на півночі Білогірського району).

Чернігівська область (Городнянський, Коропський, Корюківський, Куликівський, Менський, Новгород-Сіверський, Ріпкинський, Семенівський, Сосницький, Чернігівський, Щорський райони, частина (за винятком північно-західної) Козелецького району, північна частина Борзнянського, Ніжинського та Носівського районів, територія кількох сільських, селищних рад на півночі Бахмацького району та смуга вздовж р. Удай в Ічнянському районі).

Відмітка про одержання:

вхідний N ____________

дата __________________

штамп податкового органу

Додаток Д

до податкового розрахунку земельного податку

на 20__ рік