Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mkr-pz.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
233.47 Кб
Скачать

4.Керівники та консультанти магістерської кваліфікаційної роботи

4.1. Керівник магістерської кваліфікаційної роботи.

4.1.1. Наказом ректора (проректора) університету, за пропозицією кафедри та поданням інституту, призначаються керівники МКР з числа викладачів, а. також наукових працівників університету. Керівники, як правило, мають науковий ступінь кандидата чи доктора наук. В окремих випадках може бути призначений співкерівник роботи від іншої організації.

4.1.2. Керівник МКР виконує таку роботу:

видає завдання на МКР;

надає студенту допомогу у розробці календарного графіка роботи на весь період виконання МКР;

рекомендує студенту необхідну основну літературу, довідкові та архівні матеріали, типові проекти, джерела інформації за темою;

проводить передбачені графіком співбесіди та консультації з студентом;

перевіряє виконання роботи (окремі частини або всю роботу);

підписує титульний аркуш оформленої пояснювальної записки;

рекомендує МКР до захисту.

4.2. Консультанти з окремих розділів магістерської кваліфікаційної роботи.

4.2.1. МКР може включати розробку завдань з економіки та охорони праці. Кафедрі надається право запрошувати консультантів з інших кафедр з окремих розділів за рахунок ліміту часу, виділеного на керівництво МКР.

4.2.2. Консультантами з окремих розділів МКР, як правило, призначаються викладачі університету,- а також можуть призначатися висококваліфіковані спеціалісти та наукові працівники інших закладів, підприємств. Консультанти видають завдання на розробку певного розділу, забезпечують його виконання необхідними методичними вказівками, консультують під час його виконання та перевіряють відповідну частину виконаної студентом роботи і підписують титульний аркуш готової пояснювальної записки МКР.

4.2.3. Консультації з питань економіки та охорони праці проводять, як правило, викладачі,що забезпечують навчальний процес для даної спеціальності.

4.2.4. Студенту для розв'язання вузькоспеціалізованого технічного питання завідувач кафедри може призначити консультанта з числа кваліфікованих з даного питання спеціалістів.

4.2.5. Керівник та консультанти повинні коректно рекомендувати власні рішення, щоб не обмежувати творчу ініціативу студента.

5. Загальний порядок виконання магістерської кваліфікаційної роботи

5.1. Виконання магістерської кваліфікаційної роботи складається з трьох основних етапів:

підготовчий етап починається з отримання студентом теми та проекту завдання на МКР та завдання на магістерську дослідницьку практику і закінчується захистом звіту про практику. На цьому етапі студент повинен систематизувати і поповнити свої технічні і економічні знання та практичні навички на підставі вивчення конкретних матеріалів за темою МКР. Покращення якості МКР можна досягти за рахунок проведення патентних досліджень за темою роботи. За цей період студент має підібрати необхідний матеріал для виконання МКР та, при необхідності, погодити зміни у завданні на роботу;

основний етап починається під час магістерської дослідницької практики і закінчується орієнтовно за чотири тижні до захисту роботи. На цьому етапі студент розв’язує основні задачі та виконує дослідження, керуючись вказівками керівника та консультантів МКР;

заключний етап - оформлення пояснювальної записки відповідно до встановлених вимог, отримання підписів керівника і всіх консультантів, попередній розгляд роботи на кафедрі, допуск до рецензування та захисту.

5.2. Магістерську кваліфікаційну роботу студент виконує самостійно, в тому числі в університеті з наданням йому,при необхідності, місця в аудиторії чи в навчальній лабораторії.

В окремих випадках, за погодженням з керівником та завідувачем кафедри, окремі завдання МКР можуть виконуватися на підприємствах, в організаціях та закладах-базах практики.

5.3. Консультанти складають розклад консультацій з окремих питань проектів (економіки, охорони праці тощо). Зустрічі студентів з керівником та консультантами можуть відбуватися у міру необхідності у дні проведення консультацій. Для раціонального використання часу консультацій питання, що виносяться студентом на консультацію, повинні бути продумані та конкретно викладені.

5.4. Студент один раз на два тижні звітує про стан виконання МКР керівнику.

На засіданнях кафедри систематично (один раз на місяць) обговорюються питання про хід виконання МКР, а також, у разі необхідності, звіти окремих студентів.

5.5. На керівництво, консультації та рецензування одної магістерської кваліфікаційної роботи в університеті встановлюється певна кількість годин, яка затверджується ректором (проректором).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]