Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кучер Олександр.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
24.28 Кб
Скачать

Словник до практичного заняття №2

  1. Автентифікація — процедура встановлення належності користувачеві інформації в системі пред'явленого ним ідентифікатора.

  2. Адаптер — пристрій, який з'єднує між собою інші пристрої з різними способами подання даних, узгоджуючи ці способи шляхом використання відповідних програмних і технічних засобів.

  3. Алгебра логіки (Булева логіка, двійкова логіка, двійкова алгебра) — розділ математичної логіки, що вивчає систему логічних операцій над висловлюваннями. Тобто, представлення логіки у вигляді алгебраїчної структури.

  4. Апаратне забезпечення — комплекс технічних засобів, який включає ЕОМ: зовнішні пристрої, термінали, абонентські пункти тощо, які необхідні для функціонування тієї чи іншої системи; фізична частина ЕОМ.

  5. Браузер також переглядач, веб-переглядач, браузер — програмне забезпечення для комп'ютера або іншого електронного пристрою, як правило, під'єднаного до Інтернету, що дає можливість користувачеві взаємодіяти з текстом, малюнками або іншою інформацією на веб-сторінці.

  6. Введення/виведення — загальний термін, який визначає процес передачі даних між зовнішніми пристроями та основною пам`яттю.

  7. Гіпертекст — текст для перегляду на комп'ютері, який містить зв'язки з іншими документами («гіперзв'язки» чи «гіперпосилання»); читач має змогу перейти до пов'язаних документів безпосередньо з вихідного (первинного) тексту, активізувавши посилання.

  8. Дешифратор або декодер — логічний пристрій, який перетворює код числа, що поступило на вхід, в сигнал на одному з його виходів.

  9. Домен — частина простору ієрархічних імен мережі Інтернет, що обслуговується групою серверів доменних імен (DNS-серверів) та централізовано адмініструється.

  10. Драйвер - комп'ютерна програма, за допомогою якої операційна система отримує доступ до керування апаратним забезпеченням.

  11. Завантаження операційної системи зветься багатокроковий процес запуску комп'ютера.

Словник до практичного заняття №3

  1. Комп'ютер - електронна обчислювальна машина; ЕОМ. Персональний комп'ютер .

  2. Роз'єм - місце роз'єднання деталей; електромеханічний пристрій для з'єднання та роз'єднання електричних кіл.

  3. Об'єкт - пізнавана дійсність, що існує поза свідомістю людини і незалежно від неї; явище, предмет, особа, що на них спрямовано певну діяльність, увагу і т. ін. Предмет наукового і т. ін. дослідження, спеціальної зацікавленості, компетенції. Предмет, що розглядається з метою його використання за призначенням, вивчення.

  4. Пам’ять - здатність електронно-обчислювальної машини зберігати і відтворювати записану інформацію; запас інформації, що вводиться і зберігається в ЕОМ. Машинна пам'ять . 6) Сукупність технічних пристроїв і процесів, що забезпечують запис, зберігання і відтворення інформації в електронно-обчислювальній машині; запам'ятовуючий пристрій. Ввести в пам'ять ЕОМ . Блок пам'яті .

  5. Ім’я файлу - у системах обробки інформації – символ або група символів, які використовуються для ідентифікації об'єктів.

  6. Кон'юнкція - спосіб об'єднання двох чи більше висловлювань в одне ціле за допомогою слова "і".

  7. Диз'юнкція - логічна операція, що полягає у з'єднанні двох чи більше висловлювань за допомогою логічного "або" в нове, складне судження.

  8. З’єднання - дія за знач. з'єднати і з'єднатися . Те, що з'єднує що-небудь із чимось; місце, де що-небудь з'єднано з чимось.

  9. Зв’язок - спілкування, можливість спілкування з ким-, чим-небудь. Засіб спілкування на відстані.

  10. Запам`ятовування - процес фіксації інформації в пам`яті ЕОМ.