Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т5 ДКРС 4 пит.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
226.3 Кб
Скачать

V. Робочий час та його використання

13. Для працівників ГоловКРУ встановлюється п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями - субота і неділя.

Початок роботи в ГоловКРУ - з 9 години ранку,

перерва на обід - з 13 години до 13 години 45 хвилин,

кінець робочого дня

- о 18 годині (понеділок - четвер),

- о 16 годині 45 хвилин (п'ятниця).

Тривалість робочого тижня - 40 годин, робочого дня: з понеділка по четвер - по 8 год. 15 хв., у п'ятницю - 7 год.

Святкові і неробочі дні визначено статтею 73 Кодексу законів про працю України.

Напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого дня скорочується на одну годину (стаття 53 Кодексу законів про працю України).

14. Залишення працівником робочого місця без дозволу безпосереднього керівника не допускається.

Адміністрація зобов'язана організувати облік явки працівників на роботу (ведення табеля виходу працівників на роботу).

Забороняється в робочий час:

- відволікати працівників від їх безпосередньої роботи, змушувати їх виконувати громадські обов'язки чи брати участь у різного роду заходах, не пов'язаних зі службовою діяльністю та обов'язками за посадою;

- скликати збори, наради для розв'язання громадських справ.

15. Тривалість робочого часу державних службовців має свої особливості (стаття 20 Закону України “Про державну службу”), а саме:

- для виконання невідкладної та непередбаченої роботи державні службовці зобов'язані за розпорядженням Голови ГоловКРУ з'являтися на службу у вихідні, святкові та неробочі дні, робота за які компенсується відповідно до чинного трудового законодавства;

- за рішенням Голови ГоловКРУ державні службовці можуть бути відкликані з щорічної або додаткової відпустки. Частина невикористаної відпустки, яка залишилася, надається державному службовцю у будь-який інший час відповідного року чи приєднується до відпустки у наступному році.

16. Черговість надання щорічних відпусток визначається графіком, який затверджується наказом ГоловКРУ за погодженням з профспілковим комітетом і доводиться до відома всіх працівників. Графік складається з урахуванням необхідності забезпечення нормального функціонування ГоловКРУ, особистих інтересів працівників та можливостей для їх відпочинку.

Vі. Заохочення за успіхи в роботі

17. За сумлінне виконання трудових обов'язків, тривалу і бездоганну роботу, проявлену ініціативу, творчий підхід, результативність і продуктивність праці та інші досягнення в роботі до працівників апарату ГоловКРУ застосовуються такі види заохочень:

а) нагородження нагрудним знаком “Почесний працівник державної контрольно-ревізійної служби”;

б) нагородження відзнакою “Подяка Голови Головного контрольно-ревізійного управління України”;

в) вручення цінного подарунка.

Заохочення, передбачені підпунктами “а” і “б”, застосовуються керівництвом ГоловКРУ в порядку, визначеному положеннями про відповідні відзнаки.

Заохочення оголошуються наказом в урочистій обстановці і заносяться до трудових книжок працівників у відповідності з правилами їх ведення.

18. Працівники, які успішно і добросовісно виконують свої обов'язки, користуються перевагами і пільгами у сфері соціально-культурного обслуговування.

19. За особливі трудові заслуги на відповідних працівників подається клопотання до вищих органів щодо їх заохочення, нагородження державними нагородами України (в тому числі до присвоєння почесних звань), почесними грамотами, іншими відзнаками в порядку і в терміни, обумовлені статутами (положеннями) про відповідні нагороди та відзнаки.