Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки та вимоги щодо підготовки ма....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
299.62 Кб
Скачать

Київський міжнародний університет

Кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства

Методичні вказівки та вимоги

щодо підготовки

магістерських робіт

спеціальності 8.030402 Міжнародне право

денної форми навчання

Київ – 2009

Методичні вказівки щодо підготовки магістерських робіт призначені для студентів денної форми навчання спеціальності Міжнародне право

Укладач:

Т.В.Данченко, кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства

Рецензент:

Л.А.Савченко, доктор юридичних наук, професор, проректор з наукової роботи Київського міжнародного університету

Обговорено і схвалено на засіданні кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства,

протокол № 1 від 27 серпня 2009 р.

Загальні положення

Мета методичних вказівок – дати загальну схему і структуру магістерської роботи, надати методичну допомогу студентам по раціональній і ефективній організації написання та захисту магістерської роботи.

Методичні вказівки визначають мету і завдання магістерської роботи, рекомендовану тематику робіт, порядок вибору та затвердження теми, етапи виконання, структуру, зміст і обсяг роботи, вимоги до оформлення, порядок їх рецензування та захисту, обов’язки наукового керівника та студента.

1. Мета і завдання магістерської роботи

Магістерська робота є випускною роботою наукового характеру, виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, отриманих студентами за час навчання, прищеплення їм навиків до самостійної науково-дослідницької роботи, підвищення рівня фахової підготовки, встановлення рівня кваліфікації.

У процесі виконання магістерської роботи студент повинен показати знання теоретичних основ у сфері міжнародного публічного та міжнародного приватного права, порівняльного правознавства, самостійно проаналізувати основні міжнародні та національні нормативні акти, літературні джерела і на цій основі обґрунтовувати свої висновки і пропозиції. Магістерська робота повинна поширити і поглибити теоретичні знання і практичні навики самостійного аналізу і узагальнення зібраного матеріалу з обраної теми.

Магістерська робота повинна містити наукове обґрунтування актуальності теми, опис методів дослідження, визначену та сформовану проблему, запропоновані шляхи і засоби її вирішення, висновки та рекомендації щодо вдосконалення описаних методик та практичного використання результатів дослідження.

Завдання магістерської роботи – обґрунтування шляхів і методів подальшого вдосконалення міжнародно-правового та національного регулювання у певній сфері.

Магістерська робота виконується студентом самостійно, тому в ній повинна бути відображена сукупність результатів і положень, що характеризують її автора як випускника освітньо-кваліфікаційного рівня магістра, його особистий внесок у розробку теми.

Підготовка, написання та захист магістерської роботи передбачають такі етапи:

  • вибір теми;

  • визначення мети, завдань та вибір об’єкта дослідження;

  • складання плану, підбір і опрацювання літератури;

  • збирання, аналітичне опрацювання практичного матеріалу;

  • виконання магістерської роботи;

  • підготовка до захисту (попередній захист, отримання відгуку та рецензії, допуск до захисту);

  • захист магістерської роботи.

Магістерська робота – це наукове дослідження у вигляді спеціального підготовленого рукопису, на підставі якого Державна екзаменаційна комісія визначає рівень кваліфікації магістра та його здатність до самостійної роботи.