Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Мельник Ю.В. 43-п.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Виробнича структура підприємства

Спеціалізація, дільниця

Посада чи кваліфікація

Ім'я Прізвище Побатькові

Тракторна бригада

Агроном

Чекаленко Олексій Іванович

Головний інженер

Щирбина Петро Григорович

Ферма

Завідувач фермою, головний бухгалтер

Волошина Валентина Андріївна

Млин

Завідувач переробного цеху

Мусійчук Василь Прокопович

Розділ 6 Охорона праці

В умовах сьогодення особливо гостро постає питання охорони праці. При використанні тракторних агрегатів в сільськогосподарському виробництві можуть виникнути небезпечні ситуації.

Аналіз причин виробничого травматизму при роботі машинно- тракторних агрегатів показує, що травмування працюючих трапляється головним чином через незадовільний технічний стан трактора і агрегатуємих з ним машин, видалення неполадок або очистки робочих органів при працюючому двигуні або на ходу трактора, необережних дій працюючих на агрегаті, відсутності або несправності засобів захисту, невідповідність одежі для роботи на машинах і ін. Безпека і надійність роботи машинно- тракторного агрегату залежать від того, як він підготований до експлуатації.

Виїзд техніки дозволяється лише після проходження водіями медичного контролю і при наявності у них посвідчення на право керування і відповідним чином оформленого путьового листа. При груповій роботі людей одного з них назначають старшим. На ділянках роботи техніки, в кабінах тракторів не повинно бути сторонніх осіб. Під час руху агрегату забороняється проводити будь-які регулювання, очистку робочих органів, будь-кому знаходитися на крилах і підніжках машин, на зчіпному пристрої, рамі машини, в бункерах, на насінних і тукових ящиках та інших конструкціях, де не передбачене робоче місце оператора. Забороняється на ходу злазити і сідати на машину, забігати попереду неї.

Під час грози будь-яку роботу на механізмах припиняють. Люди повинні відійти від техніки на відстань не менше 50м.

Маркетинг

У даному розділі, мова піде про основні канали реалізації основних видів продукції. Основним каналом є оптові фірми та переробні заводи, що в подальшому реалізують продукцію за власним розсудом. В залежності від якості продукції, від періоду продажу, коливається і ціна реалізованих овочів. Так, як в ранні періоди овочева продукція є дорога, тому великим попитом не користується. Але в більш пізні строки продажу, на ринку з'являються конкуренти, тому реалізація продукції в цей період найвища. Також ми ознайомились з основними каналами придбання хімічних засобів захисту. Основною є торгова організація «Нунемс», що розповсюджує протруйники, інсектициди та фунгіциди.

Економіка

Загальна площа сільськогосподарських угідь становить 50га з них 42га під зерновими культурами, а інші 8га під овочевими. Найбільш урожайними культурами є томати, капуста тому їх продукція дає врожаї на протязі всього сезону. Що стосується робітників, то їх чисельність коливається в залежності від сезону. При сівбі, посадках та збору врожаю їх кількість збільшується, адже збільшується обсяг роботи на території підприємства. В загальному їх чисельність становить до 60 чоловік, з них основна маса працює на тракторній бригаді та на полях.

Як у кожному господарстві, є певна кількість с/г транспортних засобів. До недавніх часів їх чисельність не задовольняла потреби господарства. В 2007 році підприємство виділило кошти, на придбання сучасної техніки, серед якої 5 комбайнів, 3 овочеві сівалки точного висіву «Клен» та СО-4,2. В умовах ринкової економіки необхідно приділяти значну увагу присадибному овочівництві і виділенню садово- городніх ділянок міському населенню.

Для відпочинку механізаторів і обслуговуючого персоналу облаштовують стаціонарні польові стани, що мають приміщення для відпочинку, харчування, сушки, гардеробні, душові, туалети, питна вода. Для короткочасного відпочинку і харчування використовують пересувні приміщення (вагончики). Забороняється відпочивати безпосередньо в полі, в копнах сіна, в зоні роботи машинно-тракторних агрегатів, під машинами і в інших непризначених для цього місцях.

При обслуговуванні ґрунтообробних машин найбільшу небезпеку являють гострі краї робочих органів. Для виключення порізів рук їх очищують спеціальними чистиками, борони піднімають крючками з довгими ручками, а заточування проводять в рукавицях.

В цілому, такі заходи сприяють високому проведенню робіт і застереженню травмування механізаторів, та осіб, які обслуговують агрегати.