Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab03(Обч.техніка_АД-0901).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
436.22 Кб
Скачать

4.5. Зміна настройок монітора

Коли ви купуєте монітор, один з параметрів, які ви враховуєте - це його розмір або екранний простір, який вимірюється точно так, як і екран телевізора - в дюймах по діагоналі. Після того, як монітор встановлений, ви можете зайнятися настройкою його дозволу, або екранного простору, який вимірюється в пікселях в довжину на пікселі завширшки.

Коли персональні комп'ютери тільки увійшли до моди, більшість моніторів мала дозвіл лише 640 пікселів в довжину на 480 пікселів в ширину (або просто 640x480). Тепер більшість комп'ютерів може підтримувати дозвіл 800x600 пікселів і 1024х1200 пікселів і навіть вище. Насправді, в процесі того, як дозвіл збільшується, розмір пікселя зменшується, і все більший екранний простір може поміститися в просторі дисплея.

Щоб змінити дозвіл виконайте наступні дії.

  1. З меню відкрийте Панель управления. Відкриється вікно Панель управления.

  2. Клацніть на значку Оформление и темы. Відкриється вікно Оформление и темы.

  3. Клацніть на пункті Изменить разрешение экрана. Відкриється діалогове вікно Свойства:Экран з відкритою вкладкою Параметры.

  1. Встановіть курсор на повзунок смуги Разрешение экрана, утримуйте кнопку миші і перетягуйте повзунок управо, щоб досягти максимального дозволу. Зміни відіб'ються на екрані попереднього перегляду.

Порада. Поки ви переміщаєте повзунок управо, якість колірних настройок може мінятися. Часто максимальний дозвіл не супроводжуватиметься найвищою якістю кольору.

  1. Натисніть Применить. Дозвіл вашого екрану змінився. З'явилося діалогове вікно Параметры монитора, пропонуюче вам підтвердити зроблені зміни. Вам дається 15 секунд на ухвалення рішення. Якщо ви натиснете Да, дозвіл збережеться. Якщо натиснете Нет або не натиснете нічого, дозвіл повернеться до колишніх настройок.

  1. Натисніть Да. Діалогове вікно закриється, а ваш екран тепер володіє максимальним дозволом.

4.6. Зміна дати і часу системи

За умовчанням Windows XP відображає системний час у області заміток в правому кінці панелі задач. Коли ви зупиняєте курсор на часі, системна дата відображається у вигляді спливаючої підказки. Системний час контролює безліч внутрішніх установок, а також використовується Windows і іншими програмами для ведення запису всього, що відбувається на комп'ютері.

Порада. Якщо ви вважаєте за краще, щоб час не відображався, клацніть правою клавішею миші по вільному місцю на панелі задач, виберіть з пункт Свойства, а потім приберіть галочку поряд з пунктом Отображать часы в діалоговому вікні Свойства панели задач и меню "Пуск".

Для зміни дати і часу системи виконайте наступні дії.

  1. Встановіть курсор на годинник. Поточна дата відобразиться на спливаючій підказці.

  2. Клацніть правою клавішею миші по області заміток, а потім виберіть з швидкого меню пункт Настройка даты\времени. З'явиться діалогове вікно Свойства: Дата и время.

Поточна системна дата показана на календарі зліва. Поточний системний час показаний як в цифровому, так і в аналоговому форматі справа, і час міняється кожну секунду. Поточна часова зона показана в нижній частині вкладки.

  1. Перетягуйте курсор за часом, позначеному в цифровому форматі, щоб виділити годинник. Потім використовуйте стрілки, направлені вгору і вниз, праворуч від годинника, щоб змінити годину. Аналоговий годинник відіб'є зміни. І тей, і інший годинник припинить відлік часу.

  2. Натисніть OK, щоб закрити діалогове вікно і застосувати зміни. Годинник на панелі задач зміниться відповідно до зроблених змін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]