Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tds_0514d8.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
121.34 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра фінансів

КУРСОВА РОБОТА

НА ТЕМУ:

“ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ”

Виконав: студент ІІІ курсу 16 групи

ФЕФ 0104 Скирта А.І.

КИЇВ – 1998

План:

  1. Економічна суть податків, функції та класифікація. Місце податку на додану вартість в системі непрямих податків.

  2. Роль податку на додану вартість у формуванні Державного бюджету України. (таблиця)

  3. Принципи побудови і аналіз механізму стагнення та уплати податку на додану вартість до бюджету.

  4. Проблеми та економічні шляхи вдосконалення стягнення податку на додану вартість до Державного бюджету України.

Економічна суть податків, функції та класифікація. Місце податку на додану вартість в системі непрямих податків.

Податки, збори, інші обов’язкові платежі до бюджетів і внески до державних цільових фондів – це обов’язкові внески і платежі, що здійснюються платниками у порядку і на умовах, визначених законодавчими актами України.

Сукупність податків, зборів, інших обов’язкових платежів до бюджетів і внесків до державних цільових фондів, що утримуються у встановленому порядку, і складає систему оподаткування.

Платниками податків та інших обов’язкових платежів є юридичні та фізичні особи, на яких згідно з законодавчими актами покладено обов’язок платити податки та здійснювати інші обов’язкові платежі.

Податки – це обов’язкові платежі, що стягуються державою з юридичних і фізичних осіб.

Податки виконують такі функції:

  • Фіскальну – пов’язану з формуванням джерел державних видатків;

  • Розподільчу – перерозподіл доходів юридичних і фізичних осіб відповідно до прийнятих у суспільстві критеріїв доцільності і соціальної справедливості;

  • Регулюючу – регулювання особистих, колективних, суспільних інтересів, а також взаємовідносин держави з різними секторами виробництва.

Залежно від різних ознак податки поділяють на прямі та непрямі, державні та місцеві, загальні та спеціальні.

Прямі податки – бувають реальні та особисті. Вони встановлюються на доход і майно фізичних та юридичних осіб.

Реальні податки – стягуються з окремих видів майна. До них належать: земельний податок на власників будівель, податок на власників транспортних засобів, сільськогосподарський податок.

Особисті податки – стягуються з джерел доходу або за декларацією при особистому обкладанні. Залежно від об’єктів обкладання розрізняють такі види особистих податків: прибутковий податок з населення, податок на прибуток підприємств; податок на прибуток іноземних юридичних осіб; податок на доходи; плата за трудові ресурси; плата за воду; лісовий податок; екологічний податок; податок, що регулює витрату коштів, спрямованих на споживання.

Непрямі податки – податки на товари та послуги, що встановлюється як надбавка до ціни товарів, тарифів, послуг і видів діяльності. Непрямий податок (податок з обороту) в основному реалізується на товари тривалого користування, предмети одягу, алкогольні напої, тютюнові вироби і фактично є податком на споживання.

Мито – податок на імпортні, експортні і транзитні товари, що надходять у доход бюджету.

Податок на додану вартість – стягується з частини вартості, що утворюється на кожній стадії виробництва або обігу, його сума входить до продажної ціни на товари (послуги) і оплачується кінцевим споживачем.

Державні податки встановлюються та стягуються центральними органами управління, місцеві – органами управління на відповідній території.

Загальні податки визначаються державою, спеціальні (цільові) – використовуються для певних функцій, наприклад, соціальне страхування, яке використовується на забезпечення пенсій, допомог.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]