Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Прикріплення та опорядження.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
265.73 Кб
Скачать

2. Заключні опеорації виробництва взуття: вклеювання вкладних устілок, шнурування, застібання, манкіровка та упаковка взуття.

1. Зняття взуття з колодок. Взуття треба знімати з колодки акуратно, щоб не пошкодити і не деформувати його. Цю операцію здійснюють за допомогою машини ОКБ-2-О.

2. Перевірка та чищення цвяхів в середині взуття. Кінці цвяхів та металеві закріплювачі, які виступають над поверхнею устілки, видаляють. Нерівності на поверхні устілки усувають за допомогою шарошки, кусачок тощо.

3. Вклеювання вкладних устілок (напівустілок, підпяточників). Операцію виконують після ручної обробки взуття. На деталі з бахтармяної поверхні на машині 1016L фірми «Гестіка» наносять латексний клей (ЛНТ або СКС-65-1ГП) і вклеюють їх у взуття без зморшок, брижів і перекосів.

Розміри деталей, які вклеюють мають відповідати розмірам взуття. Лицьова поверхня деталей, які вклеюють, а також верх і підкладка не повинні бути забруднені.

4. Застібання пряжок або шнурування взуття. Ремінці в обох напівпарах застібають на пряжки. Взуття з блочками шнурують не менше ніж на дві пари нижніх блочок. Колір шнурків повинен гармонувати з кольором верху або його обробки. Довжинв шнурків має відповідати вимогам державних стандартів.

5. Клейміння розміру, повноти. На ходовій поверхні підошов із шкіри і гуми кожної напівпари, тиснять на машині КТЗ-1-О або клеймують незмивною фарбою розмір, повноту взуття. Відбиток клейм має бути чітким. Клейміння фарбою виконують вручну набором клейм.

6. Перевірка якості та упаковка взуття в коробки. Взуття укладають в коробки попарно носками в різні сторони і підошвами до бічних стінок коробки. Між напівпарами рекомендується прокладати папір. Кожна коробка повинна мати маркіровку із зазначенням найменування організації, в яку входить підприємство; найменування підприємства, його місцезнаходження, фасону, артикула, розміра, повноти, умовного знака, дати випуска, номера державного стандарта.

36