Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Устав Первомайской общественной организации Зе....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
93.18 Кб
Скачать

Первомайська Громадська Організація

«Земляни»

СТАТУТ

Первомайська Громадська Організація "Земляни"

1. Загальні положення

1.1.Первомайська Громадська Організація "Земляни" - (надалі Організація) є громадською організацією, яка мае місцевий статус, і діе у місті Первомайську Луганской облості згідно з Конституцією України, Законом України "Про об'єднання громадян", інших актів законодавства і цим Статутом.

1.2. Організація створюється на невизначений термін на основі єдності інтересів її членів. Організація набувае статус юридичної особи з дня її реєстрації.

1.3. Діяльність Організації грунтується на основі добровільності, рівноправ'я її членів, самоврядування, законності і гласності, захисту прав і законних інтересів членів Організації.

1.4. Організація вільна у виборі напрямів своєї діяльності.

1.5. Обмеження діяльності Організації встановлюється тільки Конституцією і законами України.

1.6. Організація один раз в рік оприлюднить свої основні документи, склад керівництво, дане про джерела фінансування і витрати.

1.7. Держава забезпечує виконання прав і законних інтересів Організації.

1.9. Втручання державних органів в діяльність Організації, так само як і втручання Організації в діяльність державних органів не допускається.

1.10. Організація має право на добровільних засадах вступати як колективний член в інші громадські організації, укладати угоди про співпрацю і взаємодопомогу.

1.11. Найменування Організації повне: Первомайська Громадська Організація "ЗЕМЛЯНИ", скороченно ПГО «Земляни».

1.12. Юридична адреса Організації :Украина, Луганска обл., м. Первомайск., вул. Корольова, буд. 1.

1.13. Організація має самостійний баланс, поточні рахунки в (гривнах і іноземній валюті) у банківських установах, печатку зі своїм повним найменуванням, штампи, фірмовий бланк.

1.14. Організація може використовувати власну символіку. Символіка Організації затверджується Президіумом Організації і підлягає державній реєстрації в порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

2. Мета діяльності, завдання і права організації

2.1. Метою організації є :

  • рішення актуальних і складних проблем, сприяння і створення творчих ініціатив, спрямованих на поліпшення структур освіти, охорони здоров'я, соціального захисту;

  • надання освітніх, інформаційних, посередницьких і інших послуг населенню, підприємствам, установам і організаціям.

  • забезпечення потреб її членів у фізичному і духовному розвитку, сприяння створенню умов по організації фізкультурно-оздоровчої і культурно-розважальної роботи.

2.2. Завданнями Організації є:

  • сприяння формуванню здорового способу життя, розвиток фізичних, і етично-вольових якостей громадян;

  • активна участь представників Організації в об'єднаннях і союзах фізкультурно-оздоровчого напряму;

  • професійний розвиток майстерності тренерів, інструкторів, інших фахівців, які є членами Організації;

  • розвиток і поліпшення організації і її учасників, країни і її жителів, світу і його мешканців, використовуючи при цьому ефективні технології і методи.

  • сприяння виданню методичних, довідкових, інформаційних і інших матеріалів з питань розвитку дисциплін фізкультурно-оздоровчого характеру і мистецтв;

  • звернення до органів державної влади і органів місцевого самоврядування для захисту законних прав і інтересів членів Організації.

  • сприяння охороні прав дітей, батьків (облич їх замінюючих) у сфері спорту, освіти, охорони здоров'я, культури і в області засобів масової інформації і книговидання;

  • збереження і зміцнення моральних, моральних засад сім'ї і суспільства, збереження його традиційних культурних цінностей і історичних традицій

  • охорону і забезпечення умов, що гарантують дотримання гідності особи, прав і свобод людини, передбачених Конституцією України;

  • охорону і захист прав і свобод людини, в області засобів масою інформації, у тому числі захист дитини від шкідливої для нього інформації.

2.3. Організація з метою виконання статутних завдань має право:

2.3.1. Представляти і захищати інтереси Організації і її членів в органах державної влади і управління, місцевого самоврядування, недержавних інституціях.

2.3.2. Налагоджувати і здійснювати співпрацю з органами законодавчої, виконавчої і судової влади, а також органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями. Брати участь і сприяти практичному здійсненню загальнодержавних, регіональних, місцевих програм.

2.3.3. Реалізувати власні програми і проекти, брати участь в загальних з вітчизняними і зарубіжними організаціями програмах і проектах.

2.3.4. Отримувати від органів державної влади і управління, місцевого самоврядування, інформацію і засоби для реалізації мети і завдань Організації.

2.3.5. Акумулювати засоби для фінансування статутної діяльності Організації.

2.3.6. Здійснювати необхідну господарську і комерційну діяльність для розвитку цієї організації.

2.3.7. Співпрацювати з державними органами і громадськими об'єднаннями, вступати в союзи громадських організацій.

2.3.8. Проявляти законодавчі ініціативи і вносити пропозиції органам влади і управління.

2.3.9. Притягати фінансові, матеріальні, інтелектуальні, інформаційні ресурси, які потрібні для виконання завдань Організації, конкретних програм і проектів, що виконуються Організацією.