Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Nalogovoe_pravo09_Bondar.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
1.87 Mб
Скачать

Тема 9. Організація державного податкового контролю

Організаційно-правові основи державного податкового контролю. Поняття податкового контролю, його види. Порядок проведення податкового контролю. Поняття форм податкового контролю. Податкова перевірка як одна з основних форм податкового контролю. Планові та позапланові податкові перевірки. Виїзні та камеральні податкові перевірки. Вибіркові та комплексні податкові перевірки. Зустрічні податкові перевірки. Порядок оформлення результатів податкових перевірок. Податковий контроль та захист прав платників.

ОСОБЛИВА ЧАСТИНА

Тема 10. Правове регулювання податку з доходів фізичних осіб в Україні

Поняття і місце прибуткового оподаткування громадян. Платники податку з доходів фізичних осіб в Україні. Поняття фізичної особи. Фізична особа — резидент. Фізична особа — нерезидент. Поняття самозайнятої особи. Поняття найманої особи. Податкова адреса фізичної особи. Об’єкт оподаткування податком з доходів фізичних осіб. Об’єкт оподаткування резидента. Об’єкт оподаткування нерезидента. Поняття доходу. Пасивний дохід. Поняття доходу з джерелом його походження з України. Поняття іноземного доходу. Загальний оподатковуваний дохід. Загальний річний оподатковуваний дохід. Загальний місячний оподатковуваний дохід. Нерухоме майно (нерухомість). Рухоме майно. Додаткові блага. Іпотечний житловий кредит. Доходи, які включаються до складу загального місячного оподатковуваного доходу. Доходи, які не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу. Податковий кредит стосовно податку з доходів фізичних осіб. Ставка податку з доходів фізичних осіб. Пільги щодо податку з доходів фізичних осіб. Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) до бюджету податку з доходів фізичних осіб. Поняття податкового агента. Поняття працедавця. Особливості нарахування та сплати окремих видів доходів. Оподаткування окремих видів операцій. Особливості відповідальності за порушення норм щодо оподаткування доходів фізичних осіб.

Тема 11. Правове регулювання податку на прибуток підприємств

Правове регулювання оподаткування прибутку підприємств. Платники податку на прибуток підприємств. Поняття консолідованого податку на прибуток. Порядок консолідованої сплати податку на прибуток. Об’єкт оподаткування податком на прибуток. Поняття валового доходу та скоригованого валового доходу. Визначення валових витрат. Визначення поняття амортизації основних фондів і нематеріальних активів. Витрати, що підлягають амортизації. Витрати, що не підлягають амортизації. Визначення основних фондів. Визначення сум амортизаційних відрахувань. Визначення балансової вартості групи основних фондів. Особливості включення витрат на оплату праці до валових витрат. Ставка податку на прибуток. Порядок та строки сплати податку на прибуток.

Тема 12. Правове регулювання податку на додану вартість

Загальна характеристика непрямих податків. Характерні риси податку на додану вартість. Позитивні риси й недоліки застосування податку на додану вартість. Нормативно-правові акти, якими здійснювалося регулювання податку на додану вартість з часу введення в дію. Групи платників податку на додану вартість. Платники консолідованого податку на додану вартість. Реєстр платників податку на додану вартість. Операції, що складають об’єкт податку на додану вартість. База оподаткування ПДВ. Ставки ПДВ. Пільги по ПДВ. Дата виникнення обов’язку із сплати ПДВ. Строки й порядок подання звітів і сплати ПДВ. Податкова накладна. Бюджетне відшкодування ПДВ. Податковий кредит. Податковий вексель. Особливості оподаткування бартерних операцій ПДВ. Особливості оподаткування операцій при імпорті товарів, робіт, послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]