Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota_3.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 3 "Програма ms Outlook: календар"

Мета роботи: Отримати навички роботи в системі Outlook при організації спільного доступу до календаря.

Теоретичні відомості Спільний доступ до календарів.

Дані календаря можна використовувати спільно з іншими користувачами за допомогою Microsoft Office Outlook 2007 - Українська версія.

В області переходів подання «Календар» міститься кілька посилань, які можуть стати у нагоді для швидкого надання спільного доступу до календаря.

Посилання можуть відрізнятися, залежно від облікових записів, які ви настроїли у профілі Outlook. Наведемо приклад для користувачів, які мають обліковий запис Microsoft Exchange.

  • Відкриття спільного календаря     Якщо ви користуєтесь обліковим записом Exchange, то можете відкривати календар Exchange за промовчанням іншого користувача, якщо користувач надав вам доступ.

Якщо користувач, календар якого ви бажаєте відкрити, не надав дозвіл на перегляд його календаря, Outlook запропонує вам запитати користувача про необхідний дозвіл. Натискання кнопки Так автоматично відкриє повідомлення електронної пошти з запитом дозволу на доступ. Це повідомлення запитає користувача, чи бажає він надати вам доступ до його/її календаря, а також запропонує йому/їй мати спільний доступ до вашого календаря за промовчанням.

Після того, як спільний календар було переглянуто вперше, він додається до області переходів. Щоб переглянути спільний календар наступного разу, виберіть його в області переходів..

  • Спільний доступ до календаря     Якщо ви користуєтесь обліковим записом Exchange, то можете надавати спільний доступ до вашого календаря Exchange іншому користувачу. Ця особа отримує повідомлення електронної пошти зі сповіщенням про надання йому доступ до вашого календаря. Ви також можете запросити дозвіл на доступ до його/її календаря Exchange.

 Порада   Якщо ви хочете надати спільний доступ не до календаря за промовчанням, а до календаря, який ви створили самостійно, в області переходів клацніть правою кнопкою миші ім'я календаря і натисніть Надати спільний доступ Ім'я календаря.

  • Надсилання календаря електронною поштою     Ви можете надіслати будь-який зі своїх календарів іншому користувачу за допомогою повідомлення електронної пошти. Це різновид інтернет-календаря, який називається знімок календаря. Календар відображається в тексті повідомлення електронної пошти. Однак, користувач Office Outlook 2007, який отримує знімок календаря, може відкрити календар як календар Outlook. У такому випадку знімок календаря та поточний календар відкриються в режимі паралельного перегляду або в режимі накладання календарів.

Одержувачі знімку календаря не отримують зміни, які ви робите у своєму календарі, доки ви не надішлете їм новий знімок календаря.

Використовуйте публікування інтернет-календарів для календарів, які користувачі можуть передплатити та оновлювати відповідно до внесених вами змін.

  • Опублікувати мій календар     Можна опублікувати свій календар Office Outlook 2007 за промовчанням на веб-сайті Microsoft Office Online та контролювати доступ до вашого календаря. Для того, щоб опублікувати свій календар, непотрібно, щоб видавець або користувач користувалися обліковим записом Exchange.

 Порада   Якщо у вас є доступ до веб-сервера, який підтримує протокол WebDAV, ви можете також опублікувати календарі на цьому сервері. Проте, опублікування на веб-сайті Office Online дає можливість посиленого контролю за тим, хто має доступ до вашого календаря.

Додати нову групу    За промовчанням, в області переходів Office Outlook 2007 об’єднує ваші календарі у три групи   — Мої календарі, Календарі користувачів та Інші календарі. Ви можете перейменувати ці групи або створювати додаткові групи календарів для розміщення своїх календарів найзручнішим способом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]