Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dlya_pechati_kursovoy_33__33__33__33__33.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
587.26 Кб
Скачать

4 Запропонованний алгоритм розв’язання задачі

Кожному рішенню задачі відповідає певний алгоритм рішення програми. У даному випадку створимо алгоритм підрахунку собівартості певного виробу А:

Крок 1 Необхідно знати назву товару. В нашому випадку А.

Крок 2 Потрібно ввести дані, необхідні для знаходження ціни матеріалів

Крок 3 Вводяться дані для знаходження основної і додаткової заробітної плати виробників.

Крок 4 Необхідно ввести дані для знаходження підрахунків до соціальних установ.

Крок 5 Вводяться дані для обчислення витрачених енергетичних ресурсів.

Крок 6 Необхідно ввести дані про можливі затрати на виробництво

Крок 7 Вводяться всілякі надбавки.

5 Обґрунтування вибору середовища розробки

Бурхливий розвиток обчислювальної техніки, потреба в ефективних засобах розробки програмного забезпечення призвели до появи систем програмування, орієнтованих на так названу "швидку розробку", серед яких можна виділити Mіcrosoft Vіsual Studio. В основі систем швидкої розробки лежить технологія візуального проектування, зміст котрої полягає в тому, що середовище розробки бере на себе більшу частину рутинної роботи, залишаючи програмістові роботу з конструювання діалогових вікон і функцій обробки подій.

C# - це середовище швидкої розробки, у якій як мова програмування використається мова C#. Серидовище розробки C# - строго типізована об’ектно-оріентована мова.

Сучасні версії C# дозволяють створювати різноманітні програми: від найпростіших консольних программ та одновіконних додатків до програм керування розподіленими базами.

Програма реалізована в середовищі програмування Mіcrosoft Vіsual Studio C# 2005

C# - це комбінація декількох найважливіших технологій:

- Високопродуктивний компілятор в машинний код;

- Об'єктно-орієнтована модель компонентів;

- Консольно та візуальна (а, отже, і швидкісна) побудова додатків з програмних прототипів;

- Масштабуємі засоби для побудови баз даних.

Компілятор, вбудований в C#, забезпечує високу продуктивність, необхідну для побудови додатків в архітектурі "клієнт-сервер". Швидкість компіляції складає понад 120 тисяч рядків в хвилину. Крім того, C# забезпечує швидку розробку без необхідності писати вставки на С або ручного написання коду.

В процесі побудови додатку розробник вибирає з палітри компонент готові компоненти як художник. Ще до компіляції він бачить результати своєї роботи - після підключення до джерела даних їх можна бачити відображеними на формі, можна переміщатися за даними, представляти їх в тому або іншому вигляді. У цьому значенні проектування в C# мало чим відрізняється від проектування в інтерпретуючому середовищі, проте після виконання компіляції ми одержуємо код, який виконується в 10-20 разів швидше, ніж те ж саме, зроблене за допомогою інтерпретатора. Модель подій в Windows завжди була складна для розуміння і налагодження. Але саме розробка інтерфейсу в Delphi є найпростішою задачею для програміста.

Багато з тих хто, до C# програмували на інших мовах, стверджують, що на C# швидкість виготовлення складного проекту вища. Окрім консольних программ середовище C# включає повний набір візуальних інструментів для швидкісної розробки додатків, підтримуючої розробку призначеного для користувача інтерфейсу і підключення до корпоративних баз даних. VCL - бібліотека візуальних компонент, включає стандартні об'єкти побудови призначеного для користувача інтерфейсу, об'єкти управління даними, графічні об'єкти, об'єкти мультимедіа, діалоги і об'єкти управління файлами, управління DDE і OLE. Єдине, що можна поставити у вину C#, це те, що готових компонентів, що поставляються , могло б бути і більше. Проте, розробки інших фірм, а також вільно поширювані програ-

містами freeware-компоненти вже заповнили цей недолік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]