Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2011_Метод.рекомендации до самост йного вивченн....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
163.84 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення реферату

Робота виконується на стандартних аркушах білого паперу форматом 210х297 мм. Текст пишеться від руки на одній сторонці кожного аркуша, з дотриманням наступних розмірів полів: ліворуч – не менш 20 мм, праворуч – не меш 10 мм, верхнє поле – не менш 15 мм, нижнє – 20 мм.

Уся робота має наскрізну нумерацію. Починається нумерація з титульного аркуша, хоча номер на ньому не проставляється. На всіх наступних сторінках номер ставиться у правому верхньому куті арабськими цифрами без крапки.

Титульний аркуш оформляється відповідно до доданого зразка (додаток).

За титульним аркушем розміщується зміст роботи, який містить у собі всі частини та розділи, що мають самостійні змістовні заголовки. Вступ, висновок, список використаної літератури та додатки в змісті не нумеруються.

Кожний розділ (глава) та підрозділ (параграф) мають заголовки. Слова “розділ” та “підрозділ” перед заголовком не пишуться. Розділ нумерується арабськими цифрами. Підрозділ має нумерацію: наприклад, 2.3, тобто 3-й підрозділ 2-го розділу. Номера розділів та підрозділів проставляються перед заголовком. Кожний розділ роботи слід починатися з нової сторінки. Відстань від заголовку до тексту повинна бути рівна трьом одинарним інтервалам між рядками тексту.

Назви розділів та підрозділів пишуться над текстом та розташовуються посередині листа. Переноси в заголовках небажані.

Ілюстрації (креслення, графіки, схеми, діаграми) доцільно розташовувати в роботі після тексту, в якому вони згадуються вперше, чи на наступній сторінці.

На всі ілюстрації необхідно давати посилання в тексті. Ілюстрації супроводжуються назвами, розташованими над ілюстрацією. Якщо ілюстрація не одна, то кожну з них слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією. Наприклад: рис. 1.3, тобто 3-й рисунок першого розділу. Номер рисунка з відповідною його назвою розташовують під ілюстрацією.

Цифровий матеріал рекомендується подавати як таблицю. Її слід розташувати в тексті після першого згадування чи на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в роботі. нумерувати таблиці треба арабськими цифрами порядковою нумерацією по всій роботі. Номер слід розташовувати в правому верхньому куті над заголовком таблиці після слова “таблиця”. Якщо в роботі одна таблиця, її не нумерують та слово “таблиця” не пишуть.

Список використаної літератури

Свідчення про джерела необхідно розташовувати в порядку появи посилань в тексті роботи та нумерувати арабськими цифрами, поданими в квадратних дужках. Наприклад, [1,3,5].

Додатки

Додатки слід оформляти як продовження роботи на її наступних сторінках, розташовуючи додатки в порядку появи на них посилань у тексті роботи. Кожний додаток має починатися з нової сторінки, мати заголовок, який пишеться прописними літерами. В правому верхньому куті над заголовком пишеться слово “Додаток”.

Закінчується реферат особистим підписом студента й датою його оформлення.