Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+++Зб рник тест в в дредактований СТ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
2 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

УПРАВЛІННЯ

СИСТЕМИ ТЕХНОЛОГІЙ

Збірник тестових завдань

(для самостійної роботи і самоконтролю студентів

напряму підготовки «Менеджмент»

з використанням комп’ютерного тестування)

Рекомендовано

навчально-методичною

радою ДонДУУ.

Протокол №

Донецьк ДонДУУ 2011

ББК 30.1

С 41

С 41

Системи технологій: Збірник тестових завдань (для само-

стійної роботи і самоконтролю студентів напряму підготовки «Менеджмент» з використанням комп’ютерного тестування) / Уклад.: А.П. Стехін, B.B. Хар-ченко. – Донецьк: ДонДУУ, 2009. – 44 с.

Містить тестові завдання, використовувані при проведенні практичних занять, а також для модульного й академічного контролю набутих знань, самостійної роботи студентів та їх самоконтролю.

Для глибшого вивчення матеріалу дисципліни надано список рекомендованої літератури.

Укладачі: А.П. Стехін – доц.,

B.B. Харченко – викл.

Рецензенти: С.М. Шаповал – канд. техн. наук, проф. каф.

“Управління виробництвом”

ДонНТУ;

З.С. Каіра – канд. техн. наук, проф. каф.

“Інноваційний менеджмент

та управління проектами”

ДонДУУ

ЗМІСТ

ВСТУП 3

Змістовий модуль 1. СУТЬ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ЇЇ РОЛЬ В ІНТЕНСИФІКАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА. СИРОВИНА, ПАЛИВО, ВОДА І ПОВІТРЯ В ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ 9

1.1.Суть технології та її роль в інтенсифікації виробництва 9

Вкажіть правильну відповідь 9

1.2. Сировина і паливо в технологічних процесах 9

Примітка. т2 – вказує на те, що правильних відповідей декілька. 9

Змістовий модуль 2. СИСТЕМА ТЕХНОЛОГІЙ В ЕНЕРГЕТИЦІ 11

2.1. Сучасні системи технології конверсії 12

теплової енергії в електричну 12

2.2. Ядерна енергетика і нетрадиційні 13

системи виробництва енергії 13

Змістовий модуль 3. СИСТЕМА ТЕХНОЛОГІЙ У ВИДОБУВНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ 15

3.1. Загальна характеристика видобувної промисловості 15

4.1. Технологія виробництва чавуну 19

ЗАЛІКОВИЙ МОДУЛЬ 2 23

5.1. Технологія ливарного виробництва 23

5.2. Обробка металів тиском 24

5.3. Обробка металів різанням 26

Змістовий модуль 6. СИСТЕМА ТЕХНОЛОГІЙ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 28

6.1. Технологія коксохімічного виробництва 28

Змістовий модуль 7. СИСТЕМИ ТЕХНОЛОГІЙ В БУДІВНИЦТВІ 29

Змістовий модуль 8. СИСТЕМА ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 31

8.1. Виробництво цукру і борошна 31

Технологія виробництва цукру 31

Технологія виробництва борошна 32

8.2. Виробництво кефіру і рослинних масел 34

Технологія виробництва кефіру 34

Змістовий модуль 9. НАУКА ТА НАУКОВІ ОРГАНІЗАЦІЇ 39

Критерії оцінки знань студентів 40

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 45

ВСТУП

Перехід на кредитно-модульну систему технології навчання має свої особливості, що суттєво впливають на характер і зміст навчально-методичного забезпечення дисциплін, які викладаються у вищій школі.

Для кращого засвоєння матеріалу дисципліни «Системи технологій» запропоновано збірник тестових завдань для самостійної роботи і самоконтролю студентів з використанням комп’ютерного тестування. Зазначений збірник містить останні новітні досягнення в галузі промислових технологій.

Впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу потребує оновлення навчально-методичного забезпечення, підготовки підручників, навчальних посібників і задачників нового покоління з використанням мультимедійних технологій, комп’ютерної техніки.

Значна частина матеріалу з дисципліни «Системи технологій» розрахована на самостійне опрацювання студентами. Методичне забезпечення самостійної роботи має передбачати й засоби самоконтролю (тести, пакет контрольних завдань і т. ін.).

Підготовлений збірник тестових завдань з використанням комп’ютерного тестування покликаний допомогти студентам перевірити себе на предмет засвоєння самостійно вивченого матеріалу.

Збірник тестових завдань складається з 3-х залікових і 9-ти змістових модулів. Кожний змістовий модуль має різну кількість тестових завдань, що пов’язано зі складністю технологій, які розглядаються у конкретному модулі.

Самостійна робота студентів над засвоєнням навчального матеріалу із зазначеної дисципліни може виконуватись в комп’ютерному класі, а також у домашніх умовах на персональному комп’ютері з використанням пропонованого збірника.

Перевірити правильність оцінки відповідей на тестові завдання за національною шкалою і в балах кожного змістового модуля можна за допомогою рейтингової шкали, наведеної в таблиці (с. 41-43).

Загальні відомості про комп’ютерне тестування

Контроль індивідуальних завдань, контрольних питань і тестів за курсом «Системи технологій» планується здійснювати з використанням персональних комп’ютерів в окремих комп’ютерних класах, а також у комп’ютерному класі кафедри «Менеджмент у виробничій сфері».

Поточний та підсумковий контроль знань студентів проводитиметься з використанням комп’ютерних тестів. Як базове програмне забезпечення буде задіяна програма «Комп’ютерні тести» V2.5.2.1 (автор Павло Козловський).

Перелік питань і варіантів відповідей для підсумкового тестування наведений у файлі ktit-is7d.doc. Він містить 120 питань, однак при підсумковому тестуванні комп’ютер обмежується кількістю 60, причому порядок проходження й номери питань обираються за законом випадкових чисел. Тому в число питань може потрапити будь-яке з повного переліку.

Вхід у програму тестування здійснюється або безпосередньо з «робочого стола» комп’ютера за допомогою ярлика програми, або

через меню «Пуск», якщо ярлик на «робочому столі» відсутній. Останнє можливе, оскільки в комп’ютерних класах університету «ро-бочий стіл» часто оновлюється.

Послідовність входження в програму через меню «Пуск» на-ступна: «Пуск» > «Програми» > «Конструктор тестів CD-версія» > «Конструктор тестів. Тренажер».

Після запуску програми з’являється меню «Вхід у програму»:

Якщо студент уже проходив тестування на даному комп’ютері, досить вибрати своє прізвище у полі «Виберіть користувача», увести свій індивідуальний пароль і «натиснути» кнопку «OК».

Якщо студент проходить тестування на конкретному комп’ютері вперше, він зобов’язаний зареєструватися. Для цього в меню «Вхід у програму» треба «натиснути» ліву нижню кнопку (при наведенні на неї курсору висвітлюється підказка: «Адміністратор користувачів»), після чого з’являється меню «Адміністратор користувачів».

У цьому меню необхідно «натиснути» кнопку «Додати», після чого з’явиться панель «Картка користувача».

У відповідні поля «Картки користувача» необхідно ввести й підтвердити свій індивідуальний пароль, прізвище, ім’я, найменування навчальної групи й «натиснути» кнопку «OК». Програма повернеться в меню «Адміністратор користувачів», де в основному полі будуть виділені синім кольором Ваші дані.

«Натисніть» кнопку «Закрити», і програма знову перейде в меню «Вхід у програму». Виберіть своє прізвище у полі «Виберіть користува-ча», введіть свій індивідуальний пароль і «натисніть» кнопку «OК».

Екран монітора матиме такий вид:

На заочній формі навчання при складанні заліку виберіть кате-горію «Система технологій» і тему «Система технологій. Підсумковий тест», потім «натисніть» кнопку «Почати тест». При виникненні утруднень можна скористатися пунктом «Допомога» головного меню програми. Екран монітора матиме такий вид:

Дайте відповіді на поставлені запитання. Після відповіді на останнє запитання на екрані монітора з’являться результати тестування:

Заліковий модуль 1 Змістовий модуль 1. Суть технології та її роль в інтенсифікації виробництва. Сировина, паливо, вода і повітря в технологічних процесах