Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕ, 2008 укр.нов. для изд..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
1.84 Mб
Скачать

6. Організація поточного, модульного, підсумкового контролю знань

6.1. Система оцінювання знань за 100-бальною шкалою

Поточний контроль (max 50 балів)

Кількість балів за наслідками поточного контролю

Підсумковий контроль (max 50 балів)

Кількість балів за наслідками підсумкового контролю

Загальна кількість балів (пункт 9 + пункт 11)

Заліковий модуль 1

Сума балів за заліковий модуль 1

Заліковий модуль 2

Сума балів за заліковий модуль 2

Індивідуальне творче завдання

іспит

Організаційно-учбова (відвідування лекцій і семінарів) робота студентів в аудиторії (семінари + лабораторні + креативність)

Самостійна робота

Залікова модульна робота 1

Організаційно-учбова (відвідування лекцій і семінарів) робота студентів в аудиторії (семінари + лабораторні + креативність)

Самостійна робота

Залікова модульна робота 2

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

12

(2+10)

3

10

25

12

(2+10)

3

10

25

50

50

50

100

6.2. Критерії оцінки знань

Критерії оцінки знань

Бал по системі

50 б. за іспит

Підсумко-ва 100 б

4-х бал.

ЕСTS

Студент глибоко і в повному об'ємі освоїв програмний матеріал, грамотно, логічно його висловлює в усній і письмовій формі. Знає рекомендовану і додаткову літературу, проявляє творчий підхід і правильно обґрунтовує ухвалені рішення, добре володіє різносторонніми уміннями і навиками при рішенні практичних задач. Дав правильні, послідовні, вичерпні відповіді на всі питання, при відповіді використана наукова термінологія і новітні статистичні дані.

Студент уміє аналізувати інформацію, правильно виділяє головне і ним зроблені наукові висновки. Відповідь логічно обґрунтована з урахуванням сучасних задач економічного, екологічного і соціального розвитку країни в цілому і окремих галузей і регіонів України. Знає і використовує при відповіді структурно-логічні схеми, показав відмінне знання карт.

45 – 50

100 – 90

5

А

Студент знає програмний матеріал, грамотно і по суті висловлює його, допускаючи незначні неточності в трактуванні понять і категорій.

Дає правильні відповіді на всі завдання, але є зауваження або відхилення від основних питань. Студент має загальні уявлення про механізм дії всієї сукупності природних, соціально-економічних, екологічних і інших чинників на сучасну структуру економіки країни і характеризує регіональні особливості.

Студент проявляє достатні знання фактичного матеріалу, але не досить добре використовує статистичний аналіз, слабо пов'язує теоретичний матеріал з практикою. Уміє аргументувати свої відповіді і висновки, є знання з актуальних проблем і перспектив розвитку, але вони неповні або він їх не аналізує.

44 – 39

89 – 80

4

B

Студент знає тільки основний програмний матеріал, допускає неточності, недостатньо чітко формулює основні поняття, непослідовний у викладі матеріалу. Слабо володіє термінологією або серйозно плутає визначення, номенклатуру, не достатньо добре використовує статистичний і фактичний матеріал. недостатньо повно уміє аналізувати проблеми і перспективи розвитку економіки України і окремих регіонів.

38 – 30

79 – 70

4

З

Студент не знає основної частини програмного матеріалу. При цьому, допускає принципові помилки в трактуванні понять і категорій, показує низьку культуру оформлення знань, не володіє основними вміннями і навичками в рішенні практичних задач. В відповіді відсутній аналіз проблем і перспектив економічного розвитку, не зроблені висновки. Студент не впорався з більшою частиною питань або на них дав неправильні відповіді, припустив значні неточності, не відповів на додаткові питання.

29 - 25

69 - 60

3

D

59 - 50

3

E

Студент знайомий тільки з деякими темами курсу, оскільки при відповідях на всі питання завдань були знайдені дуже слабкі знання і серйозні пропуски по багатьох розділах програмного матеріалу. При цьому відсутнє вміння використовувати статистичні дані, допущені серйозні неточності або грубі помилки в розумінні термінів, понять і визначень. Показав загальне або примітивне уявлення про регіональну економіку, не аргументував свою відповідь, не орієнтується в розміщенні об'єктів на карті, немає практичних прикладів і інше

24 - 12

Менш

49 - 30

2

EX

Якщо студент не дав правильну відповідь ні на одне питання, знайшов повне незнання програмного матеріалу курсу «Регіональна економіка», географічних і економічних карт, відмовився відповідати або намагався списувати, то він одержує 0 балів.

12 - 0

29 - 0

2

F

Загальну кількість балів студент набирає протягом всього семестру (двох модулів) під час роботи на лекціях, семінарських, лабораторних заняттях, виконуючи СРС, ІРС, беручи участь в роботі СНО (студентського наукового товариства).