Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika (1).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
177.66 Кб
Скачать

МІНІСТРЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКАРАЇНИ

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

ЗАТВЕРДЖУЮ

Перший проректор ________Ф.В. Козак

«____» __________ 2010р.

Виробнича (техніко-економічна) практика

Програма

та методичні рекомендації

за освітньо-кваліфікаційного рівня 6.030509 – бакалавр

Очна форма навчання

Факультет

Економіки і підприємництва

Кафедра

Обліку і аудиту

Курс

ІІІ

Семестр

6

Тривалість, тиж.

3

Всього кредитів

4 кредита ЕСТS/ 144 год.

Форма контролю

захист звіту з практики

М. Івано-Франківськ

2010 р.

Робоча програма та методичні рекомендації виробничої (техніко-економічної) практики.

Складені згідно з робочим навчальним планом підготовки фахівців з базовою вищою освітою за освітньо-кваліфікаційного рівня 6.030509 – бакалавр.

Програму розробили:

к.е.н., проф. кафедри ОА Орлова В.К.

асистент кафедри ОА Медвідь І.Б.

Програму і методичні рекомендації обговорені та рекомендовані до затвердження на засіданні кафедри обліку і аудиту. Протокол № ____ «___» _____________ 2010р.

Завідувач кафедрою ОА В.К. Орлова

Декан ФЕП В.Д. Никифорук

Начальник навчально –

методичного управління Б.В. Свирида

Зав. лабораторією організації

практик і зв’язку з виробництвом О.В. Юрчишин

ЗМІСТ

Вступ...........................................................................................4

1 Мета і завдання практики......................................................5

2 Зміст практики........................................................................6

2.1 Індивідуальне завдання з бухгалтерського обліку......7

2.2 Індивідуальне завдання з аналізу фінансового стану підприємства.........................................................................8

2.3 Методичні рекомендації для збору матеріалів з курсового проектування......................................................9

2.4 Перелік рекомендованої літератури.............................9

3 Форми та методи контролю................................................10

4 Вимоги до звіту ...................................................................11

5 Підведення підсумків практики..........................................12

Додаток А.................................................................................15

Додаток Б.................................................................................23

Вступ

Згідно з робочим планом спеціальності 6.030509 ”Облік і аудит” студенти третього курсу проходять виробничу (техніко-економічну) практику протягом 3-х тижнів після закінчення весняного семестру.

Студенти проходять практику на підприємствах і в організаціях міста, з якими університет укладає відповідні угоди. Студенти можуть проходити практику на підприємствах і в організаціях якщо є відповідна угода керівників таких підприємств або організацій, підтверджених відповідним листом. Студенти, які навчаються за кошти підприємств і організацій, практику проходять на цих підприємствах [18].

Керівництво практикою на підприємствах і в організаціях здійснюють провідні спеціалісти з бухгалтерського обліку, яких наказом призначає керівник підприємства або організації. Вибувають з університету на практику і прибувають в університет після проходження практики студенти самостійно в терміни, які їм доводить декан факультету. Контроль за проходженням практики здійснюють викладачі кафедри обліку і аудиту, які наказом ректора призначені керівниками практики. Якщо під час проходження практики виникли питання, студент встановлює зв’язок з університетом з метою отримання відповідної допомоги чи консультації.

Напередодні від’їзду на практику керівники практики від кафедри проводять організаційні збори. На цих зборах проводиться інструктаж з техніки безпеки і охорони праці (протокол інструктажу залишається на кафедрі).

Основним документом для студента під час проходження практики є щоденник, який видасться особисто керівником практики від кафедри. У щоденнику записується календарний графік проходження практики.

Під час проходження практики студент щодня коротко занотовує у щоденник роботу, яку він виконав за день і фактичне виконання календарного графіку.

При проходженні виробничої (техніко-економічної) практики студенти зобов'язані працювати згідно робочої програми, виконувати правила внутрішнього розпорядку трудового колективу і правила техніки безпеки, брати участь в суспільно-корисній роботі підприємства.

Після закінчення практики керівник практики від підприємства складає відгук на роботу студента на практиці і завіряє його печаткою. Після повернення з практики щоденник разом із звітом здається керівникові практики від кафедри. Після ознайомлення із всіма представленими матеріалами керівник практики від кафедри складає і записує в щоденник висновок про роботу студента. Завідувач кафедри призначає комісію для прийому звітів з практики і у призначений термін студент захищає свій звіт перед цією комісією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]