Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика_bes.DOC
Скачиваний:
8
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
173.57 Кб
Скачать

7. Індивідуальне завдання для виконання науково-дослідної роботи.

Згідно завдання на НДРС потрібно проаналізувати та дослідити робочий час майстра(виконроба) та внести пропозиції щодо його поліпшення на об’єкті, де проходить друга виробнича практика.

В даному випадку дослідивши основні робочі операції, які виконує виконроб, я дійшов висновку, що багато часу витрачається на роботу з документацією, ведення обліку матеріалів та інструментів що прибувають на об’єкт безперевним потоком.

Для зниження витрат часу на ці операції повинні виконуватися певні умови. А саме. Встановлення автоматизованих систем управління будівельними процесами на базі ПК. Так як виконроб має постійно переїжджати з одного об’єкту на інший: в разі закінчення робіт або якщо будівництво ведеться на декількох об’єктах одночасно - пропоную впровадження мобільних систем які можуть бути приведені в робочий стан за декілька секунд. Такі системи представлені на нашому ринку провідними виробниками персональної комп’ютерної техніки.

За рахунок зменшення навантаження виконроб може зосередитись на безпосередньо організації будівельного процесу, збільшити зворотній зв’язок з будівельним персоналом, а саме з майстрами та бригадирами. Зменшення кількості папепрової документації може значно спростити процес пошуку необхідної інформації: різноманітних креслень необхідних елементів, журналів обліку будівельних матеріалів та інструментів. Значно прискорити процес подання замовлень - ситема сама автоматично складе перелік необхідних матеріалів і видасть результат своєї роботи у вигляді готового звіту. Виконроб зможе не відвідувати різноманітні наради та планерки особисто, за нього це зробить програма за допомогою Інтернет-з’єднання через WAP-порт мобільного телефону.

Пропоную ввести у застосування таку ситему на базі звичайного NOTEBOOK та мобільного телефону з WAP-браузером.Звичайно, для прискорення з’єднання, можна використовувати технологію BLUETOOTH, але мобільні телефони з цією функцією на нашему ринку коштують значно більше і до того ж оператори мобільного зв’язку встановили надто високі тарифи на користуваня BLUETOOTH, тому сенс застосування таких систем втрачається, так як вона не зможе себе окупити.

Звичайна ж система яка складається з комп’ютера(ASUS або TOSHIBA) вартістю 7000 грн., мобільного телефону з WAP-браузером вартістю 1000грн. та необхідним набором програм (1-С Предприятие)- 2500 грн., при середньо статистичній заробітній платні виконроба 1000грн та майстра – 750грн, дозволить окупити себе вже через 15 місяців. Такий малий строк зумовлений тим що виконроб, за рахунок значного зменшення навантаження, зможе безпосередньо перейняти на себе обов’язки майстра, або перейме на себе обов’язки виконроба на декількох інших об’єктах, відстань між якими може складати декілька десятків кілометрів

На нинішньому етапі розвитку ПП «Надія», мої пропозиції не можуть бути впроваджені у будівельне виробництво, але перспективи цього методу організації робочого часу виконроба дуже великі і деякі етапи вже починають виконуватись: так виконроби ПП «Надія» вже мають мобільні телефони, що значно спростило процес обміну інформацією між різними структурними підрозділами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]