Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Унтерпутц 210.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
314.88 Кб
Скачать

Механічний спосіб нанесення

Машини/обладнання(наприклад)

Потужні штукатурні машини (напр. ПФТ G4 або аналог.)

Кожух шнека D-6 біло-голубий

Подающий шнек D6 3 super

Шланги для розчина d25 мм

Відстань подачі розчину до 30м.

Послідовність виконання:

Приготувати розчиннозмішувальний насос до праці згодно інструкцією. Висипати суміш у машину, після чого встановити витрату води приблизно 400л/год. При нанесенні розчину треба дотримуватись певних правил:

-розчинний пістолет тримати перпендикулярно поверхні на відстані 30см

-товшину слоя контролювати швидкістю переміщення пістолета, чим швидше тим менше шар та навпаки

-обштукатурювати поверхню потрібно зазвичай рухами зліва на право та зверху вниз (починаючи з лівого верхнього кута) формуя захватки шириною десь 70 см. Пістолет потрібно вести так щоб зворотно-поступові рухи штукатурного набризга знаходились на нижньому краю вже нанесеного шару.

-кожну наступну захватку наносити з перекриттям попередньою в 5-10см.

-по окінченню роботи обладнання потрібно промити великою кількістю води.вирівняти розчин за допомогою правила. Якщо робота йде без влаштування маяків то перевірити відхилення будівельним рівнем, шнурком або шаблоном.

Після того як розчин трохи затужавів змочити водою та затерти.

Організація робочого місця.

Організація праці опоряджувальників має забезпечувати ефективне використання робочого часу, засобів механізації і матеріальних ресурсів із метою підвищення продуктивності праці, скорочення термінів будівництва, поліпшення його якості. Це досягається дотриманням вимог наукової організації праці яка передбачає здійснення комплексу організаційно- технічних і содіально-економічних заходів.

Робочі місця можуть бути стаціонарними і пересувними. На будівництві при виконанні опоряджувальних робіт майже немає стаціонарних робочих місць, адже робітник разом із пристроями і матеріалами під час виконання роботи пересувається з однієї ділянки приміщення на іншу.

На робочому місці опоряджувальника мають бути обладнання, матеріали і знаряддя праці, потрібні для виконання опорядження. їх розмішують так, щоб під час роботи не доводилося робити зайвих рухів. Ручний інструмент, який беруть правою рукою, має лежати справа, а той, що беруть лівою рукою, — зліва. Якщо для роботи потрібен столик, то його встановлюють так, щоб з цього місця можна було виконати якнайбільший обсяг роботи.

Велике значення для організації робіт має своєчасна підготовка матеріалів і поточне забезпечення ними опоряджувальників. Тому в спеціально відведених приміщеннях заздалегідь сортують плитки, розкроюють лінолеум, приготовляють розчини і мастики. Підготовлені матеріали в процесі роботи ритмічно подають на робочі місця.

Економічна частина

Розрахунок штукатурки «Унтерпутц UP-210» на 1м2

Назва матеріалу

Витрати

на 1м2

Вартість

1кг

Вартість праці 1м2

Загальна вартість

«Унтерпутц UP- 210»

Товщиною поверхні 10мм (без обліку втрат)

Приблизно 16.5 кг

1.4грн

(вартість цілого мішку 35 грн)

25грн

48.1грн

Вартість матеріалу: 23.1грн

Вартість праці: 25грн

Загальна вартість: 48.1грн