Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Унтерпутц 210.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
314.88 Кб
Скачать

Технологія виконання робіт. Ручний спосіб.

Підготовка поверхні:

Цегляні поверхні з керамічної цегли стіни, виконані впустошовку, перед штукатуренням обмітають від пилу і змочують водою. Цегляні поверхні зі швами, заповненими розчином, а також бетонні поверхні насікають троянкою, зубилом, насічним молотком, утворюючи на них похилі борозни 3...5 мм завглибшки на відстані 50...80 мм одна від одної. Виконуючи цю операцію, треба працювати в захисних окулярах і рукавицях, користуватись справним інструментом. Після насікання поверхню очищають від пилу віниками, щітками або за допомогою стисненого повітря, що подається в приміщення по шлангах від компресорної установки, рясно змочують водою, аби під час штукатурення вода з розчину не так швидко всмоктувалась у поверхню. Змочують і промивають поверхню водою, набризкуючи її щітками або зі шлангів, приєднаних до водопровідної мережі. Якщо шви цегляної кладки заповнені розчином повністю, то їх вибирають на глибину не менш як 10 мм.

Якщо бетонна поверхня видалити остатки опалубочної смазки, металеві елементи захистити від каррозії.

Установка маякових профілів:

На поверхню основи встановити по лінії профіль, через кожні 300 мм, нанести лепками суміш у яку вдавити маяки вирівнявши їх під будівельний рівень в одній плоскості. Встановлювати маяки краще за сутки до оштукатурення поверхні, щоб розчин встиг затужавіти та зафіксувати маяки.

Встановлення захисних кутових профілів:

Нанести суміш лепками на внутрішню сторону кутових профілей с шагом 300 мм. Профіля встановити на кути, починаючи від центра до країв, в одній плоскості з маяковими профілями

Послідовність виконання роботи:

Суху суміш Кнауф Унтерпутц UP- 210 висипати в ємкість з чистою водою (30 кг суміші на 6.5л води) та перемішати за допомогою міксера або вручну до однорідної маси, витримати 5 хвилин та знову перемішати.

При необхідності додати води або суміші. В процесі оштукатурення поверхні додавати воду або суміш ЗАБОРОНЕНО! Також не можна додавати інші компоненти у суміш.

На вже підготовлену основу нанести суміш товщиною не більше 20 мм, накидувати або намазувати розчин потрібно знизу вгору після чого розрівняти правилом.

Після того як розчин трохи затужавів (можна перевірити рукою) змочити його водою та затерти теркою або загладити гладилкою.

Якщо товщинна штукатурки повинна бути більше ніж 20мм її наносять у два слоя, при цьому перший шар потрібно армувати стеклотканевою сіткою

Другий шар можна наносити тільки після того, як повністю затужавіє перший.

Данні про застиглий розчин.

Об’ємна маса

1.62кг/дм3

Міцність на вигин

2.8Н/мм2

Міцність на стиск

6.3Н/мм2

Е-модуль(дин)

5900Н/мм2

Коеф. На опір дифузії водяного пара,м(моль)

10

теплопровідність

0.87 В/мК

Коеф. Водопоглинання, w

2.0кг/м2*ч0.5