Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оглавление.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
6.26 Mб
Скачать

Оглавление

Оглавление 1

Особливості організації комп’ютерних мереж на малих, середніх та великих підприємствах. 2

Internet-технології в економіці та бізнесі. 4

Основні групи завдань в бізнесі. 12

Етапи розв’язування інформаційних задач. 14

Маркетинг у Internet: розробка моделей (Жовті сторінки — Yellow Pages, Дошки оголошень — BillBoard, Віртуальні магазини — Virtual Storefront), дослідження ринку, позиціонування товару, робота з постачальниками, спостереження за конкурентами, організація закупівель, контроль собівартості, спілкування з клієнтами тощо. 17

Завдання Excel 25

Завдання 1 25

Завдання 2 27

Завдання 3. 30

Завдання 4 31

Завдання 5. 37

Завдання MS Access 39

Перелік використаної літератури 60

Особливості організації комп’ютерних мереж на малих, середніх та великих підприємствах.

Комп'ютерна мережа (обчислювальна мережа, мережа передачі даних) — система зв'язку комп'ютерів і комп'ютерного устаткування (сервери, маршрутизатори і інше устаткування). Для передачі інформації можуть бути використані різні фізичні явища, як правило — різні види електричних сигналів, світлових сигналів або електромагнітного випромінювання.

За призначенням комп'ютерні мережі розподіляються

обчислювальні

інформаційні

змішані

Обчислювальні мережі призначені головним чином для вирішення завдань користувачів з обміном даними між їх абонентами.

Інформаційні мережі орієнтовані в основному на надання інформаційних послуг користувачам.

Змішані мережі поєднують функції перших двох.

лассификация

Для класифікації комп'ютерних мереж використовуються різні ознаки, вибір яких полягає в тому, щоб виділити з існуючого різноманіття такі, які дозволили б забезпечити цій класифікаційній схемі такі обов'язкові якості :

можливість класифікації усіх, як існуючих, так і перспективних, комп'ютерних мереж;

диференціацію істотно різних мереж;

однозначність класифікації будь-якої комп'ютерної мережі;

наочність, простоту і практичну доцільність класифікаційної схеми.

Певна невідповідність цих вимог робить завдання по вибору раціональної схеми класифікації комп'ютерної мережі досить складної, такій, яка не знайшла донині однозначного рішення. В основному комп'ютерні мережі класифікують за ознаками структурної і функціональної організації.

По територіальній поширеності

CAN (Controller Area Network — мережа контроллерів) — стандарт промислової мережі, орієнтований передусім на об'єднання в єдину мережу різних старанних пристроїв і датчиків.

LAN (Local Area Network) — локальні мережі, що мають замкнуту інфраструктуру до виходу на постачальників послуг. Термін «LAN» може описувати і маленьку офісну мережу, і мережу рівня великого заводу, що займає декілька сотень гектарів. Зарубіжні джерела дають навіть близьку оцінку — близько шести миль (10 км) в радіусі. Локальні мережі є мережами закритого типу, доступ до них дозволений тільки обмеженому кругу користувачів, для яких робота в такій мережі безпосередньо пов'язана з їх професійною діяльністю.

MAN (Metropolitan Area Network) — міські мережі між установами в межах одного або декількох міст, що зв'язують багато локальних обчислювальних мереж.

WAN (Wide Area Network) — глобальна мережа, що покриває великі географічні регіони, що включають як локальні мережі, так і інші телекомунікаційні мережі і пристрої. Приклад WAN — мережі з комутацією пакетів (Frame relay), через яку можуть «розмовляти» між собою різні комп'ютерні мережі. Глобальні мережі є відкритими і орієнтовані на обслуговування будь-яких користувачів.

PAN (Personal Area Network) — персональна мережа, призначена для взаємодії різних пристроїв, що належать одному власникові.

Термін «корпоративна мережа» також використовується в літературі для позначення об'єднання декількох мереж, кожна з яких може бути побудована на різних технічних, програмних і інформаційних принципах.