Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_16.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
111.7 Кб
Скачать

3.Об*єкти та суб*єкти касаційного оскарження

Правом касаційного оскарження наділені сторонни, інші особи, що беруть участь у справі, особи, які не брали участь у судах І та апеляційної інстанції, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи та обов*язки. Право включає в себе : дотримання форми і змісту касаційної скарги. Касаційна скарга оформляється лише у письмовому вигляді. Зміст: 1. Найменування суду, до якого подається скаргв; 2. Ім*я (найменуваня) особи, яка подає скаргу; 3. Ім*я (найменування) осіб, які беруть участь у справі, їх місце прожвання чи знаходження.; 4. Рішення (ухвала) що оскаржується.5. в чому полягає неправилне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процессуального права; 6. Клопотання особи, яка подає скаргу; 7.перелік письмових матеріалів, що додаються до скарги. Касаційна скарга підписується особою, яка її подад чи представником, До касаційної скарги, поданої представником має бути додана довіреність. Додаються копії скарги, та доданих до неї матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, а також копії оскаржуваних рішень (ухвал) судів І інстанції.

Об*єкти: 1. Рішення суду І інстанції після перегляду їх судом апеляційної інстанції, Рішення та ухвали АС, ухвалені за результатами апеляційного розгляду. 2. Ухвали суду І інстанції: про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу або сказування судового наказу; повернення заяви позивачеві; відмови у відкритті провадження у справі; закриття повадження у справі; залишення заяви без розгляду; залишення заяви про перегляд заочного рішення без розгляду; відхилення заяви про перегляд судового рішення у зв*язку з нововиявленими обставинами; видачі дубліката виконавчого листа; поновлення пропущенного строку для предявленнявиконавчого документ до иконання; відстрочки і розстрочки, зміни чи встановлення способу і порядку виконання рішення; звернення стягнення на грошові кошти, що знаходяться на рахунках; заміни сторонни виконавчого провадження; визначення частки майна божника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами; рішень дій або бездіяльності держано виконавця чи іншої посадової особи державної втконавчої служби; повороту виконання рішення суду; виправлення помилки у виконавчому листі або визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню; відмови в поновлені втраченого судового провадження.

4.Особи. Які можуть бути представниками і особи, які не можуть бути представниками.

Сторона, третя особа, особа, яка відповідно до закону захищає права, свободи та інтереси інших осіб, заявники, та інші заінтересовані особи в справах окремого провадження (крім справ про усиновлення) можуть братии участь у цивільній справі особисто або через представники. Особиста участь у справі осби не позбавляє її права мати в цій справі представника. Юридичних осіб представляють їх органи, що діють в межах повноважень, наданих їм законом, статутом чи положенням, або їх представники. Д. представляють органи державної влади в межах їх компетенції через свого представника.

Суб*єкти представництва: представник, особа, орган, Д.

Представником у суді може бути: адвокат, будь-яка інша особа, яка досягла 18 років, має цивільну процесуальну дієздатність і належно посвідчені повноваження на здійснення представництва у суді. Одна й таж сама особа не може бути одночасно представником іншої сторонни, третіх осіб «з» або беруть участь у справі на другій стороні. Не можуть бути представниками у суді особи, які діють у цьому процесі як секретар, перекладач, експерт, спеціаліст, свідок. Судді, слідчі, прокурор не можуть бути представниками, крім випадків коли вони діють як представники відповідногооргану, що є стороною, третьою особою, чи яке законні представники.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]