Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Маршрутизатор ZyXel p-791r v2

Рисунок 2.3 – ZyXel P-791R V2

Маршрутизатор ZyXel P-791R v2 – це маршрутизатор G.SHDSL.bis, що надає по одній мідній парі надійну високошвидкісний зв'язок між локальними мережами і доступ до Інтернету. Крім інших переваг, стандарт G.SHDSL.bis підтримує однаково високу швидкість передачі і прийому на відносно великих відстанях, що відрізняє його від ADSL, VDSL. Маршрутизатор P-791R v2 забезпечує симетричну швидкість зв'язку до 5,69 Мбіт / с.

Залежно від настройок, P-791R v2 можна використовувати як для IP-маршрутизації, так і для встановлення мосту. З метою організації віртуальних локальних мереж та розмежування доступу абонентів, P-791R v2 дозволяє прозорим чином передавати по SHDSL-каналу трафік 802.1q.

Основним застосуванням P-791R v2 є створення простих і високошвидкісних двоточкових з'єднань по одній мідній парі між двома територіально рознесеними мережами. Крім цього, P-791R v2 може використовуватися як абонентський модем SHDSL.bis для підключення до 2-портовому маршрутизатора P-793H, коли P-793H в 2-дротовому режимі забезпечує підключення до центрального офісу відразу двох віддалених філій компанії (режим 2wire-2line ).

Операторам DSL-мереж новий модем SHDSL.bis ідеально підходить для підключення корпоративних клієнтів і невеликих офісних комплексів на швидкостях понад 2 Мбіт / с. У цьому випадку в якості серверного устаткування рекомендується використовувати DSL-комутатори ZyXEL з SHDSL.bis-модулями SAM1216-22 і SLC1248G-22.

До особливостей P-791R v2 можна віднести резервування виділеної лінії за допомогою комутованого з'єднання або за допомогою функції автоматичного перенаправлення трафіку на запасний шлюз в локальній мережі.

Основні переваги:

- вбудовані засоби фільтрації трафіку забезпечують захист локальної мережі від несанкціонованого доступу.

- завдяки сучасній технології SHDSL.bis, в P-791R v2 більш ніж у два рази збільшено максимальну швидкість зв'язку (до 5,69 Мбіт / с) у порівнянні зі звичайними SHDSL-модемами.

- можливість вибору режимів міст / маршрутизатор.

- підтримка протоколів RFC1483, PPPoE, PPPoA і Ether ENCAP дозволяє провайдеру Інтернету ефективно управляти адресним простором, параметрами з'єднання, здійснювати надійну авторизацію та тарифікацію користувачів.

- дозволяє прозорим чином передавати з високошвидкісного каналу трафік 802.1q для організації віртуальних локальних мереж та розмежування доступу абонентів.

- можливість організації резервного комутованого підключення до Інтернету або корпоративної мережі через вбудований порт RS-232 і зовнішній модем. Функція автоматичного перенаправлення трафіку на запасний шлюз в локальній мережі також дозволить організувати резервування зв'язку з глобальною мережею.

Таблиця 2.9. Специфікація маршрутизатора ZyXel P-791R V2

Специфікація

Модель

ZyXel P-791R V2

Інтерфейси пристрою

1 порт Fast Ethernet (10/100 Мбіт / с) для підключення до локальної мережі з автоматичним визначенням типу кабелю «крос-прямій»

Мережеві протоколи та функції

-Маршрутизація протоколу IP: TCP, UDP, ICMP, ARP

-Статичні маршрути, RIP v1 і RIP v2

-Міст стандарту IEEE 802.1d

-Трансляція мережевих адрес і портів NAT

-Підтримка роботи мультимедійних додатків через NAT

-DHCP сервер / ретранслятор / клієнт

-Static DHCP

-Dynamic DNS (DDNS)

-Підтримка декількох IP-адрес на LAN-інтерфейсі

-Universal Plug and Play (UPnP)

-IP Multicast IGMP v1/v2

-DNS proxy

-IGMP Proxy

Адміністрування

-Управління через WEB-інтерфейс

-Управління через Telnet (система меню, командний рядок)

-Системна консоль (система меню, командний рядок)

-Дві категорії прав доступу до управління (адміністратор і користувач)

-Резервування та відновлення робочої конфігурації

-FTP / TFTP для заміни керуючої мікропрограми та конфігураційного файлу

-Адміністрування по SNMP

-Вбудовані можливості діагностики лінії

Максимальна швидкість

від 192 до 5700 Кбіт / с

Пам’ять

Енергонезалежна пам'ять (Flash ROM)

Живлення

Зовнішній блок живлення 9 VAC, 1A

Температура

Робоча 0 ~ 40 C

Вологість

Від 20% до 90%

Розміри

127 (глибина) x 180 (ширина) x 36 (висота)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]