Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Самостійна 6 право

.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.10.2017
Размер:
14.69 Кб
Скачать

Бегерського В І

УЕ-21

Самостійна 6

Тема 10. Цивільно-правове регулювання суспільних відносин

Завдання 1. Поясніть чи має право громадянин Петренко, якому щойно виповнилось 14 років, придбати собі телевізор фірми «Samsung»?

Гронидянин Петренко Має право здійснити покупку, адже згідно з законодавством він вже має 14 років і має право самостійно здійснювати покупки

Завдання 2. Проаналізуйте ситуацію. Семирічна Марійка Іваненко написала декілька віршиків, які їй запропонували опублікувати в шкільній газеті, але редактор газети підписав віршики ім’ям матері Марійки, сказавши, що вона не має права підписувати їх своїм ім’ям, оскільки є ще дуже маленькою. Чи правильно вчинив редактор?

Редактор газети вчинив неправильно, тому що вірші Марійки могли бути підписані її імям

Завдання 3. Вирішить задачу. Поляков уклав договір позики з Гусєвим, на підставі якого передав останньому 1000 доларів США на строк 3 місяці. При укладенні угоди був присутній спільний друг Полякова та Гусєва Щупіков, який запевнив Полякова, що Гусєв поверне борг вчасно, і що він, Щупіков, ручається за Гусєва. Через три місяці Гусєв борг не повернув. Поляков звернувся до Щупікова як до поручителя з проханням повернути борг. При цьому він зазначив, що якби Щупіков не поручився за Гусєва, він ніколи не надав би йому таку велику суму. Вирішіть справу.

Якщо у договорі Щупіков незазначений як поручитель - відповідно ніяких обовязків на ньому не лежить. Устна форма поручительства - є нікчемною. Поляков хай подає до суду