Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Sistema_osviti_Yaponiyi.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.10.2017
Размер:
44.67 Кб
Скачать

Переваги вищої освіти в Японії

Окремою перевагою відзначимо можливість знаходження в колоритній, багатим на події та культурно розвинутій країні, яка дала світові за все тисячоліття існування величезний пласт знань і технологій. Інститути Японії знаходяться у великих містах, де можна ознайомитися з міською культурою, яку неможливо побачити в інших країнах. На канікулах можна подорожувати по країні, відвідуючи сотні сучасних та історичних пам'яток.

Складнощів перебування в Японії в період навчання у вузі не так багато. По-перше, студентам доводиться вивчити японську мову, навіть якщо вони навчаються в університетах з англійською мовою викладання. По-друге, культура країни дуже специфічна для європейських людей — якщо Токіо і не відрізняється від інших мегаполісів світу, то менші міста несуть у собі яскравий відбиток японської культури. По-третє, студент повинен вибрати вуз, який надасть кращу освіту: у країні є багато приватних вузів, дипломи яких невідомі, а рівень викладання досить низький.

Як потрапити до внз Японії?

Абітурієнт, який хоче вступити в кращі університети Японії, повинен мати атестат про закінчення повної середньої освіти, 18 повних років, а також сертифікат, що підтверджує проходження дворічного курсу японської мови в своїй країні. Заяви на надходження приймаються протягом червня-серпня кожного року. Іноземний студент повинен підготувати:

  • Заяву;

  • Короткий автобіографічний твір;

  • Фотографії;

  • Лист-рекомендація від викладача японської мови та японського спонсора;

  • Атестат, що підтверджує наявність середньої освіти;

  • Медичну довідку;

  • Пакет фінансової документації.

Вступні іспити в різних вузах відрізняються один від одного, але абітурієнт зобов'язаний складати кваліфікаційний іспит на знання мови і вступний іспит першого етапу у всіх випадках. Конкретну інформацію про іспити можна отримати після подачі заявки в університет.

Література

  1. Елисеефф, В. Японская цивилизация / В. Елисеефф, Д. Елисеефф. – Екатеринбург : У-Фактория, 2005. – 497с.

  2. Ладанов И. Д. Японцы: этнопсихологический очерк / И.Д. Ладанов, В.А. Пронников. – М. : Гл. редакция восточной литературы издательства «Наука», 1995. – 348 с.

Джерела

  1. http://vseobr.com/vyshee-obrazovanie/yaponija/

  2. http://worldofjapan.ru/

  3. http://galitravel.ru/doshkolnoe-obrazovanie-v-yaponii/

  4. http://worldschooluniform.ru/publ/obrazovanie_v_stranakh_mira/shkolnoe_obrazovanie_v_japonii/2-1-0-15