Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
21.09.2017
Размер:
1.12 Mб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП 3

1 ДОСЛІДНИЦЬКИЙ РОЗДІЛ4

1.1 Характеристика підприємства 4

1.2 Характеристика вантажу 8

1.3 Характеристика маршруту 12

1.3.1 Загальна характеристика маршруту 12

1.3.2 Дорожньо - кліматичні умови13

1.4 Опис існуючої організації перевезень13

1.4.1 Недоліки існуючої організації перевезень13

1.4.2 Пропоновані заходи щодо усунення недоліків14

2 ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗДІЛ 14

2.1 Аналіз маршруту перевезень 14

2.2 Вибір раціонального рухомого складу16

2.2.1 Визначення раціональної вантажопідйомності16

2.2.2 Порівняння рухомого складу19

2.2.3 Характеристика обраного рухомого складу22

2.3 Організація та механізація навантажувально-розвантажувальних робіт23

2.4 Розрахунок основних показників виробничої бази25

2.5 Розрахунок основних показників виробничої програми27

2.6 Розрахунок потрібної кількості ПММ32

3 ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ 33

3.1 Документація та документообіг 33

3.2 Диспетчерське регулювання перевезень 37

3.3 Організація роботи водіїв38

3.4 Графік роботи рухомого складу на маршруті39

3.5 Визначення чисельності водіїв, розподіл їх за класифікацією. Графік роботи водіїв39

ВИСНОВОК 43

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 44

ВСТУП

Виробниче значення транспорту визначається об’єктивною необхідністю переміщення вантажів від місця виробництва до місць споживання. Головною задачею транспорту являється своєчасне, якісне і повне задоволення народного господарства і населення в перевезеннях. Для ефективного її рішення необхідно:

- забезпечити розвиток єдиної транспортної системи країни, її взаємодію з іншими галузями народного господарства, удосконалювати координацію всіх видів транспорту, зменшувати нераціональні перевезення, скорочувати строки доставки вантажів і забезпечувати їх збереження;

- прискорити створення та запровадження сучасної техніки та технологій, підвищити темпи оновлення рухомого складу;

- ширше застосовувати прогресивні методи перевезення вантажів, збільшити об’єм перевезень в контейнерах і в пакетному вигляді;

- розвивати і вдосконалювати централізовані автомобільні перевезення, підвищити ефективність використання автотранспортних засобів, в першу чергу за рахунок широкого використання причепів і напівпричепів, скорочення невиробничих простоїв, порожніх пробігів автомобілів і нераціональних перевезень.

Транспорт є необхідною умовою спеціалізації і комплексного розвитку народногосподарських комплексів регіонів, формування ТВК як локального, так і районного значення. Він сприяє суспільному територіальному поділу праці, формуванню зв'язків між населеними пунктами та всередині їх. Без транспорту неможлива інтеграція України у загальносвітову економічну систему. Це потребує модернізації старих та будівництва нових транспортних магістралей міждержавного значення.

1 Дослідницький розділ

    1. Характеристика підприємства

Корпорація «Українські мінеральні води» - один з лідерів по реалізації мінеральних та лікувально - столових вод на українському ринку працює з 1994 року

Промисловий розлив на Одеському заводі мінеральної води «Куяльник» розпочато в 1948 році на території курорту. А в 1961 році поряд з курортом був побудований завод по випуску мінеральної води в склотарі 0,5 л. З 1995 року завод розливає воду в пет- тару. Зараз випуск води проводиться в пляшках 1,5, 0,5 і 6 л. В даний час Одеський завод мінеральної води «Куяльник» - сучасне підприємство, відповідні всім міжнародним вимогам виробництва мінеральних вод.[1]

Підприємство розташоване в місті Одеса за адресою вулиця Лиманна ,166.

Місце розташування заводу на рис. 1.1 Зовнішній вигляд підприємства на рис. 1.2

Рисунок 1.1- Місце розташування заводу

Рис. 1.2 - Зовнішній вигляд підприємства.

На заводі встановлено високий рівень контролю за якістю продукції, додержанням вимог ГОСТу, сертифікації в УкрСЕПРО. На заводі розливається єдина в Україні питна вода, збагачена киснем «Тонус- кисень» ТМ «Куяльник»

Структура підприємства наведена на рисунку 1.3

Рисунок 1.3 – Схема структури підприємства.

Функційні обов’язки ТОВ Одеський завод мінеральної води «Куяльник»

Генеральний деректор- організація, координація та контроль роботи підприємства ,організація ефективної взаємодії структурних підрозділів компанії,стратегічне планування розвитку підприємства і реалізація цих планів.

Відділ реалізаціі - забезпечує участь відділу в підготовці прогнозів, проектів перспективних і поточних планів виробництва і реалізації продукції, проведенні маркетингових досліджень з вивчення попиту на продукцію підприємства, перспектив розвитку ринків збуту.

Відділ маркетингу-відділ займається аналізом ринкових ситуацій, вивченям покупців, прогнузуванням обсягів продажу , підготовкою рекомендацій щодо вибору найбільш вигідного ринку, визначенням каналів товарообороту, збуту, методів продажу, визначенням часу, коли їх необхідно виводити на ринок та знімати з виробництва.

Зам.директра з загальных пытань - формує кадрову політику фірми, викладає її принципи в «Положенні про кадрову політику», щорічно вносить в положення необхідні зміни. Призначає офіційного наставника, допомагає вирішити проблему організації робочого місця. Контролює і розподіляє обов'язки по ведення встановленої документації з кадрів. Готує матеріали для подання персоналу до заохочень.

Відділ кадрів-здійснює принцип підбору і розстановки кадрів за діловими якостями, контроль за правильним використанням їх на роботі. Проведення заходів щодо формування стабільного колективу, зниження плинності персоналу і зміцнення трудової дисципліни. Забезпечення підприємств персоналом необхідних спеціальностей, професій відповідно до плану. Складання перспективних і поточних планів потреби у персоналі і джерелах його поповнення. Організація і забезпечення підприємства персоналом.

Юридичний відділ -забезпечують правовий супровід компанії на всіх етапах діяльності. У юридичномувідділі працюють кращі фахівці у галузі адміністративного та господарського права. Завдяки їх досвіду та активній залученості в усі основні виробничі та адміністративні процеси підприємства і офіси працюють з повним дотриманням норм українського законодавства.

Служба охорони-планування робіт з охорони праці і контролювання його виконання;розробка положення про організацію управління охороною праці;розробка функціональних обов’язків з охорони праці всіх керівників структурних підрозділів та інших службових осіб;паспортизація умов праці на робочих місцях.

Директор з логистики-розробка перспективних, поточних та оперативних планів логістичної діяльності на основі наскрізного управління матеріальними та супроводжуючими потоками; розробка стратегії управління запасами на виробництві та у сфері товарного обігу, визначення оптимальних рівнів запасів.

Відділ логистики-доставка і розподіл сировини та матеріалів; управління транспортним господарством;управління складським господарством; управління запасами;обслуговування інформаційної системи підприємства.

Одеський завод мінеральної води «Куяльник» має великий вибір бортовіх автомобілів .Повна характеристика рухомого складу даного підприємства надана у таблиці 1

Марка рухомого складу

Рік випуску

Кількість одиниць, од

1.

ГАЗ 3302 Next

2013

11

2

МАЗ 533605 021

1998

13

3

Ford Cargo 1832

2006

14

4

ГАЗ 3302

2005

10

5

MERCEDES-BENZ Atego 917

2003

12

6

SCANIA R124

2002

8

7

МАЗ-6303А5-322

1997

15

Всього:

83

Таблиця 1- Перелік рухомих складів

Час початку та закінчення роботи і перерви для відпочинку та харчування встановлений таким чином:

Початок роботи о 8:00;

Перерва з 12:00 до 13:00;

Закінчення роботи о 16:00;

    1. Характеристика вантажу

Згідно до завдання курсового проекту наводиться характеристика вантажу –мінеральна вода .

Мінера́льні во́ди-підземні (іноді поверхневі) води з підвищенним вмістом деяких хімічних елементів і сполук, а також газів, із специфічними фізико-хімічними властивостями (температура, радіоактивність та ін.), що справляють цілющий вплив на організм людини. Межею пріснихі мінеральних вод вважаютьмінералізацію1 г/дм3. Мінеральні води часто володіють цілющими властивостями. Зловживання мінеральною водою, особливо для хворих, може призвести до важких наслідків для здоров’я, тому вживати її рекомендується тільки за рекомендацією лікаря та в обумовлених ним кількостях.

Відповідно до Державного стандарту на мінеральну питну воду за рівнем мінералізації мінеральні води поділяються на 3 групи:

-природні столові (питні підземні) води з мінералізаціею менше 1,0 г/дм3, що застосовуються як столовий освіжаючий напій і які за висновком Українського НДІ медичної реабілітації і курортології Міністерства охорони здоров'я України при відповідному їх додатковому обробленні дозволяється розливати в пляшки;

-лікувально-столові (питні підземні) води з мінералізаціею від 1,0 до 8,0 г/дм3 усіх хімічних груп і від 1,0 до 15,0 г/дм3 груп гідрокабонатно-натрієві, гідрокарбонатно-хлоридні, хлоридно-гідрокарбонатні натрієві чи, при меншій мінералізації, які вмішують біологічно активні мікроелементи і сполуки в кількості не нижчій від бальнеологічних норм, прийнятих для питних мінеральних вод, що застосовуються для лікування відповідно до призначення лікаря і несистематично як столові напої (у розлитому чи нерозлитому в пляшки виді);

-лікувально-столові (змішаного складу) мінеральні води, одержані шляхом змішування у визначеному співвідношенні природних вод різної мінералізації, що застосовуються як лікувальні, відповідно до призначення лікаря, і несистематично як столові напої . [2]

Зовнішній вигляд вантажу зображений на рисунку 1.4

Рисунок 1.4 - Зовнішній вигляд вантажу

Скляні пляшки з водою герметично закорковують кроненпробками (жерстяні кришки) або гвинтовими кришками з натуральними або полімерними прокладками. Ємності з РЕТ закорковують поліетиленовими пробками або гвинтовими кришками з контролем першого відкриття (розривне кільце на горловині пляшки). Закупорювання «Тетра-Пак» проводять термозварюванням.На кожну одиницю споживчої тари з мінеральною водою наклеюють етикетку, на пакованні «Тетра-Пак» маркування проводиться друкарським способом із зазначенням: найменування виробника, його адреси, товарного знака і місця виготовлення; назви води та її групи; мінералізації у г/дм3; хімічного складу в мг/дм3 (для лікувально-столових вод); призначення води (природна столова, лікувально-столова; натуральна негазована); показань щодо лікувального застосування (для лікувально-столових вод) «Вживати за призначенням лікаря або несистематично як столовий напій»; терміну придатності або дати закінчення терміну придатності до споживання; умов зберігання; дати розливання (число, місяць, рік); місткості (л або дм3); штрихового коду продукції; позначення стандарту; знака відповідності (якщо продукція сертифікована). [3]

Зовішній вигляд продукціі наводиться на рисунку 1.5

Рисунок 1.5 - Зовішній вигляд продукціі

Умови транспортування (температура, вологість) повинні відповідати вимогам нормативної та технічної документації на кожний вид харчових продуктів, а також правилам перевезень швидкопсувних вантажів різним видом транспорту.

Зберігають пляшки змінеральною водою усухих провітрюваних темних приміщеннях притемпературі 5–20°С.

Скляні пляшки зпитною мінеральною водою пробками зкорковими прокладками, зберігають угоризонтальному положенні вящиках або укладеними уштабелі без ящиків заввишки небільше 18рядів. Допускається зберіганнямінеральної водиу цій тарі у вертикальному положенні терміном не більше 5 днів.

При необхідності зберігати мінеральну водув ящиках довше пляшки з водою тримають у них переверненими, щоб уникнути висихання коркових прокладок і дегазування води. Скляні пляшки змінеральною водою закорковані кроненпробками з прокладками із полімерних матеріалів та гвинтовими пробками, зберігають у горизонтальному і вертикальному положеннях. Під час зберігання пляшок допускається поява на зовнішній поверхні кроненпробок окремих плям іржі, які не порушують герметичності закупорювання.

Продукція у пляшках і ємностях із РЕТ, пакованні «Тетра-Пак» і скляних бутилях штабелюється у вертикальному положенні заввишки не більше 5 рядів. У процесі перевезення повинні дотримуватися умови, встановлені виробником для перевезення харчових продуктів.

Вантажні відділення транспортних засобів та контейнерів не повинні використовуватися для перевезення інших вантажів, крім харчових продуктів. Забороняється транспортування харчових продуктів транспортом, на якому раніше перевозилися отрутохімікати, бензин, гас .При проведенні вантажно-розвантажувальних робіт повинна бути гарантована цілісність тари і упаковки продукції, що поставляється. При зміні метеорологічних умов (атмосферні опади, прямі сонячні промені), що впливають на фізико-хімічний стан вантажів, вантажно-розвантажувальні роботи повинні бути припинені і вжито заходів щодо створення безпечних умов.

Вантажі на транспортних засобах повинні бути встановлені і закріплені так, щоб під час транспортування не відбувалося їх зміщення і падіння.[4] [5]

1.3 Характеристика маршруту

1.3.1 Загальна характеристика маршруту

Перевезення мінеральної води здійснюється за маятниковиймаршрутом Куяльник-Іллічівськ .Протяжність даного маршрутастановить 41,1 кмОбласті,через які проходить маршрут: Одеська . Райони ,через які проходить маршрут : Біляевський, Овідіопольський .Населені пункти ,через які прохожить маршрут: Усатово, Авангард, Прилиманское, ,Новая Долина, Великодолинское, Молодежное.

Загальний вигляд маршруту зоображено на рисунку 1.6

Рисунок 1.6- Загальний вигляд маршруту

3.2 Дорожньо - кліматичні умови

Весь маршрут складається з асфальтованої дороги. На ділянках маршруту, що складаються з трас, дорога має чотири полоси і ширину проїжджої частини 3,75 м.

Рельєф місцевості рівнинний з невеликими перепадами висот.

Кліматичні умови змінні:

  • влітку – висока температура повітря і рідкі опади;

  • восени – виникнення туману на дорозі, сильні дощі, високе зниження температури у нічний період доби;

  • взимку – гололід, дуже сильне занесення дороги снігом, низька температура;

  • навесні – перепади температури, часті дощі.

1.4 Опис існуючої організації перевезень

1.4.1 Недоліки існуючої організації перевезень

В автомобільних перевезеннях вантажів транспортні витрати мінімальні, тому що подібні доставки відрізняються оперативністю і простою схемою руху - напряму з пункту відправлення в пункт призначення. Це гарантує високий ступінь збереження вантажів.

Проаналізувавши недоліки організації перевезень, можна відмітити, що одним з головних недоліком лишається дуже незадовільний стан автомобільних доріг. Автомобільні дороги не відповідають європейським стандартам багатьма показниками, зокрема таким як: швидкість пересування, навантаження на вісь, забезпеченість сучасними дорожніми знаками і розміткою, необхідною кількістю пунктів технічної і медичної допомоги, харчування і відпочинку, заправлення паливом і мастилом, телефонного зв'язку .

Практично відсутні дороги 1 категорії з багаторядним рухом на високих швидкостях. Значного поліпшення вимагає матеріально-технічна база організацій, що здійснюють розвиток і обслуговування автомобільної транспортної мережі.

1.4.2 Пропоновані заходи щодо усунення недоліків

Для того щоб покращити українські дороги, потрібний комплекс робіт, який би повністю змінив українські дороги, на дороги європейського рівня. Якісні матеріали для укладання асфальту забезпечать довгочасну тривалість використання дороги та зробить її стійкою до кліматичних умов різних районів держави. Дотримання правил дорожнього руху також вплине на довгочасність використання дороги. Правильне проектування та прокладання доріг у місцях де

це дозволяє рельєф теж є основною складовою довговічності магістралей. Оснащення трас сучасними знаками та розмітками.