Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.06.2016
Размер:
6.68 Кб
Скачать
Prosнm preиitaj si toto ak mбљ otбzky ohѕadom programu.

Ъиelom tohoto programu (TCBR Shell) je vytvoriќ knihy иitateѕnй na mobilnэch telefуnoch, s pouћitнm TequilaCat BookReader midlet-u.

Niћљie, je popнsanй prostredie programu. Bliћљie informбcie a detaily o samotnom midlet-e BookReader-u nбjdeљ na domovskej strбnke programu:
http://tequilacat.narod.ru/dev/br/
Odporъиam skontrolovaќ иi sa na web strбnke programu nenachбdza novљia verzia, s viacerэmi vlastnosќami odstrбnenэmi chybami.

Prostredie BookReader-u umoћтuje:
1. Knihy vytvorenй tэmto prostredнm mфћu byќ rozdelenй do иastн, na zбklade инsla kapitoly alebo by maximalej veѕkosti ktorъ si zvolнљ
2. Rфтy znaиky mobilnэch telefуnov sъ podporovanй: Nokia, Siemens atп.
3. Keп vytvбraљ knihu, mфћeљ si zvoliќpнsmo akй sa bude zobrazovaќ na displey-i, zo vљetkэch nainљtalovanэchpнsem vo Windows-e.
Zatiaѕ sъ podporovanй iba љtandardnй pнsma ako Courier, v daѕљнch verziбch budъ prнstupnй aj proporиnй pнsma.
4. Mфћeљ si zvoliќ farbu pozadia a pнsma, pre lepљiu иitateѕnosќ.
5. Mфћeљ si zvoliќ z niekoѕkэch nastavenн pre инtanie.
6. Ak prostredie obsahuje lokalizбciu midlet-u , mфћeљ localizovaќ midlet, tak aj vЉetky prнkazy a menu v aplikбcii telefуnu budъ zobrazenй v tvojom rodnom jazyku.

================================================
Ako pouћнvaќ prostredie BookReader-u:
================================================
1. Stlaи tlaиidlo "+" na pridanie textovйho sъboru(ov) ktorй chceљ pridaќ do knihy
2. Stlaи tlaиidlo "-" na odstrбnenie textov zo zoznamu
3. Premenuj texty pouћitнm tlaиidla "Premenuj" na zmenu nбzvov ktorй budeљ vidieќ v telefуne
4. V zбloћke "Nastavenia", zvoѕ verziu zodpovedajъcu vэrobcovy tvojho telefуnu a modelu
5. Zvoѕ poћadovanй nastavenia a obmedzenia veѕkosti (viac si preинtaj o obmedzeniach veѕkosti niћљie)
Nastavenie "Zmeт veѕkosќ obrazovky o" je pouћiќeѕnй iba u telefуnov Motorola a Samsung , na povolenie celoobrazovkovйho zobrazenia pouћitнm hustejљieho riadkovania obrazovky kde sa obyиajne zobrazujъ prнkazy.

6. V zбloћke "Pнsma", zvoѕ pнsmo a farby. Vyber "Pouћi pнsmo telefуnu" na vyuћitie priestoru pre knihy (1-2 kilobytes textu), ak tvoj telefуn mб obmedzenie veѕkosti (opдќ, pozri niћљie)
7. Napнљ meno knihy na spodku okna. Toto meno bude pouћitй v telefуne, tak pouћi proнm len pнsmenб latinka, инsla a podtrћнtka.
8. Zvoѕ adresбr do ktorйho budъ vygenerovanй knihy, stlaиenнm tlaиidla "...". Keп vytvorнљ knihy, mфћes otvoriќ tento adresбr kliknutнm na jeho zvэraznenъ cestu.
9. Klikni "Vytvor!" na vytvorenie knнh

Zapamдtaj si prosнm: Midlet BookReader-u podporuje iba textovй sъbory. Na инtanie sъborov MS Word-u musнљ ich najskфr skonvertovaќ do textovйho formбtu, tэm ћe ich uloћнљ pouћitнm "Uloћ ako..." a zvolнљ "Text formбt"

Tento program generuje knihy: pбry sъborov JAD a JAR, ich poиet zбvisн na zvolenэch nastaveniach a veѕkosti textu. Kaћdб kniha je tvorenб pбrom JAR a JAD sъborov.

JAR sъbor obsahuje knihy - kaћdэ obsahuje textovй sъbory a midlet BookReader-u. V podstate JAR sъbory sъ ZIP archнvy s prнponou .JAR, a mфћu byќ prezeranй akэmkoѕvek archivaиnэm programom podporujъcim ZIP kompresiu.
JAD sъbory sъ krбtke textovй sъbory popisujъce midlety. Vљeobecne kaћdэ JAR sъbor by mal maќ rovnakэ JAD sъbor ktorэ popisuje jeho vlastnosti. Niektorй telefуny nepotrebujъ JAD sъbory, napr. SE T6x0 a Motorola Accompli.

Po vytvorenн knнh, nahraj ich do telefуnu a mфћeљ zaиaќ инtaќ.
Viac detailov ako nahraќ vytvorenй midlety (.jar sъbory) zнskaљ v manuбly svojho mobilnйho telefуnu alebo internetovэch fуrach - tu je dostatok dostatok informбciн na tъto tйmu. Pre niektorй modely (naprнklad Nokia 3410) ktorй nepodporujъ priame nahrбvanie Java midletov prostrednнctvom kбbla, IRDA alebo BlueTooth, je stбle moћnosќ nahraќ ich vzduchom cez WAP, tu ale musнљ vygenerovanй knihy uploadnъќ najprv na WAP strбnku.

====================================
FAQ (Dфleћitй!)
====================================

Preиo obmedzovaќ veѕkosќ JAR sъborov a textovэch dokumentov?

Mobilnй telefуny sъ malй zariadnia s obmedzenэmi moћnosќami. Na margo ostatnэch reљtrikciн, veѕkosќ pamдte tэchto zariadenн je niekedy moc malб. Ako reљtrikciu, vэrobcovia mobilnэch telefуnov limitujъ maximбlnu veѕkosќ aplikбciн.

Takisto kvфli malej pamдte, sъ obmedzenia aj vo veѕkosti jednorбzovo otvбranйho textu. Ak je jedna jeho иasќ prнliљ veѕkб, telefуn ju nedokбћe otvoriќ, Buп sa zobrazн chyba, alebo sa nahrб nekompletnэ text.

Na obнdenie tэchto reљtrikciн, TCBR Shell umoћnje rozdeliќ text do jednotlivэch иastн, иo mб vpliv na veѕkosќ JAR sъboru.

Takћe, ak mбљ nasledujъce problйmy:

Problйm:
JAD a JAR sъbory sa nedajъ nahraќ do telefуnu, alebo nemфћu byќ spustenй po ъspeљnom nahratн (s chybami ako naprнklad "Chyba aplikбcie", "sъbor priveѕkэ" atп.)

Rieљenie 1:
vytvornэ JAR sъbor je prнliљ veѕkэ pre tvoj telefуn - prosнm obmedz veѕkosќ JAR sъboru v zбloћke "Nastavenia".

Rieљenie 2:
Vybral si si zlъ verziu midletu - od inйho vэrobcu mobilnйho telefуnu, alebo pre inэ model telefуnu. Modely telefуnov sa odliљujъ v podpore rфznych nastavenн pouћitэch bookreaderom. Inљtalovanie verzie bookreaderu vytvorenйho pre inэ model vдиљinou havaruje.

Problйm:
JAR sъbor sa ъspeљne nahrб a beћн, ale obsiahnutй knihy nemфћu byќ otvorenй. Alebo, knihu je moћnй otvoriќ ale иasќ textu sa stratн (v porovnanн s textom ktorэ mфћeљ nбjsќ obsiahnutэ v JAR archнve)

Rieљenie:
Generovanй иasti sъ prнliљ veѕkй aby sa zmestili do pamдќi tvojho telefуnu. Prosнm zmenљi veѕkosќ иastн textu v nastaveniach.

Problйm:
Je generovanй veѕkй mnoћstvo textov v JAR sъbore, alebo veѕa JAR sъborov.

Rieљenie:
Љpecifikoval si veѕkosќ v kilobytoch (napr. 60) ale veѕkosќ musн byќ v bytoch (v tomto prнpade je sprбvne, 60000).

Doporuиenй veѕkosti pre niektorй telefуny sъ:

Nokia S40 (Je veѕkй mnoћstvo Nokia telefуnov) - JAR max 64000, Text max 60000

SonyEricsson T6x0 a Motorola T720 - veѕkosќ JAR sa zdб byќ neobmedzenб (alebo 200-300 kb), max veѕkosќ textu je 120000-150000.

Ak tu nie je uvedenэ tvoj telefуn, a spozorujeљ problйmy, vyskъљaj sбm inй инsla.
Pouћi veѕkosti pre Nokiu (max JAR veѕkosќ alebo max veѕkosќ textu v zбvyslosti akэ mбљ problйm), vyskъљaj a nбjdi иo ti bude vyhovovaќ.
Budem opatrnэ (a ostatnн pouћнvatelia Bookreaderu tieћ) ak mi poљleљ tieto veѕkosti aby som ich tu uviedol.



Tento program je pod ochrannou znбmkou TequilaCat, pozri detaily license.txt.

Pouћitэ ostatnэ free software (ako DLL):
* FreeImage kniћnice
* infozip' zip kniћnice
* ZipBuilder kniћnice sъиasќou infozip' zip kniћnнc
Пakujem ich autorom, иoskoro pridбm licenиnй info.
Соседние файлы в папке i18n