Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка ИС в бизнесеРИО.doc
Скачиваний:
89
Добавлен:
29.03.2016
Размер:
39.44 Mб
Скачать

2 Спосіб

Переключіть інтерфейс на "Управление производством".

Оберіть меню НОМЕНКЛАТУРА – КОНСТРУКТОР СПЕЦИФИКАЦИЙ.

Відкриється обробка (інструмент), що призначена для створення і редагування специфікацій номенклатури на всіх переділах, а також для візуалізації дерева специфікацій.

На вкладці "Настройка" проводиться установка реквізитів, що впливають на роботу конструктора специфікацій, "Выводить спецификации на дату" – 01.01.2014р. (рис. 9.6).

Рис. 9.6. Заповнення вкладки "Настройка"

На вкладці "Конструктор спецификаций" виробляється редагування дерева специфікацій номенклатури. У табличному полі "Дерево спецификаций" виводиться дерево специфікацій номенклатури по всіх переділах. У першому рядку – виводиться кінцева продукція. У дереві підтримується введення і редагування рядків вихідних комплектуючих, вихідних виробів та зворотних відходів (рис. 9.7).

Рис. 9.7. Заповнення вкладки "Конструктор спецификаций"

Для формування друкованих форм натискають кнопку "Печать" і вибирають необхідну форму, наприклад:

«Дерево спецификаций» – формується повне дерево специфікацій (рис. 9.8);

покупні вироби – утворюється форма повного списку покупних виробів усього списку специфікацій; поміщається номенклатура з обраним видом "воспроизводство/покупка" (рис. 9.9);

напівфабрикати – утворюється форма повного списку напівфабрикатів усього дерева специфікацій; розміщується номенклатура з обраним видом "відтворення/виробництво" (рис. 9.10);

звіт по дереву специфікацій – формується звіт, в який виводиться вся інформація по специфікації номенклатури (рис. 9.11).

Рис. 9.8. Друкована форма дерева специфікацій

Рис. 9.9. Друкована форма повного списку покупних виробів

Рис. 9.10. Друкована форма звіту «Полуфабрикаты»

Рис. 9.11. Друкована форма звіту по дереву специфікацій

Для формування специфікації необхідно вибрати рядок у довіднику номенклатури. Підтримується перетягування із зазначених списків у дерево специфікацій.

Виконання завдання 2.

2.1. Заповнення довідника технологічних операцій.

Потрібно занести у довідник технологічних операцій інформацію про операції "Гибка" та "Сборка". З технологічної точки зору весь процес виробництва є послідовністю технологічних операцій, які необхідно виконати для виробництва продукції.

Оберіть меню СПРАВОЧНИКИ – ПОСМЕННОЕ ПЛАНИРО-ВАНИЕ – ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЕ ОПЕРАЦИИ. Додайте операції "Гибка" та "Сборка" (рис. 9.12 – 9.14).

Рис. 9.12. Створення технологічної операції "Гибка"

Рис. 9.13. Створення технологічної операції "Сборка"

Рис. 9.14. Список технологічних операцій

Реквізит "Способ отражения зарплаты в бухучете" означає якими проводками нарахування за цією операцією повинно бути відображено в бухобліку, тобто системі задається спосіб нарахування проводок (рис. 9.15).

Рис. 9.15. Заповнення реквізиту "Способ отражение зарплаты

В бухучете"

Оскільки операція " Сборка" виконується в "Цех 1 (основне виробництво)", а операція "Гибка " – в "Цех 2 (вспомогательное производство)", то при формуванні проводок слід використовувати рахунки 231 ("Основное производство") та 232 ("Вспомогательное производство") відповідно.