Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_po_rgr_Dendroproektirovanie_files / Вказ_вки до виконання ргр Дендропроектування.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
233.47 Кб
Скачать

4.Основні графічні прийоми зображення

Для того щоб грамотно накреслити або прочитати зображення в плані, необхідно, перш за все, освоїти умовні позначення елементів проектування.

Як правило, в саду (на ділянці) основну частину території займають зелені насадження. Оскільки їх зображення може мати настільки різноманітну графічну форму, остільки різні проектувальники застосовують властиві тільки їм характерні графічні прийоми.

В додатках В і Г представлені різноманітні групи дерев і чагарників, як хвойних, так і листяних. Вони представлені з достатньою мірою умовності, що обумовлено технікою (олівець, туш, перо, або інша техніка тонкого чорного обведення).

В сучасних ландшафтних проектах зображення дерев і чагарників зводяться до основних двох видів: існуючі дерева та чагарники і знову проектовані (додаток Д). У меншому масштабі аналогічним чином виглядають листяні і хвойні чагарники.

Формована (стрижена) огорожа з листяних чагарників та з хвойних рослин (ялина, ялівець, туя тощо) буде виглядати на плані наступним чином (додаток Е). Позначення витких рослин виконуємо хвилястою подвійною лінією (додаток Ж).

Типи мощення дані нижче в графічних варіантах (додаток З). Якщо на ділянці є перепади рельєфу, необхідно в плані їх нанести у вигляді «горизонталей», або, якщо це насіп або укіс, відповідним графічним способом: перемежовуються довгі і короткі рисочки що і є умовним зображення насипу.

Басейни, ставки, озера, водойми слід наносити на креслення в периметральном контурі загального абрису з відповідними їм супутніми елементами ландшафтного оформлення: прибережні і водні рослини, берегової контур (кам'яний, бетон тощо) (додаток І).

На генпланах завжди є зображення будівель, малих архітектурних форм (якщо масштаб креслення великий - 1:25; 1:50).

Конфігурація будівлі (альтанки, сарая, теплиці, перголи, навісу) зображується в плані по периметру звису крівлі.

Огорожу виконуємо, відзначаючи на плані стовпи у вигляді квадратиків або кружечків, само заповнення огорожі - однією або двома лініями (якщо є цоколь)

В'їзну частину (ворота, хвіртка) прийнято позначати аналогічно тому, як у кресленнях будинків (двері і напрямок їх відкривання).