Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нафтик ПЗ.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.03.2016
Размер:
1.02 Mб
Скачать

1.2.4 Наповнення розчину у флакони та їх закупорювання

Одержані зі складу флакони 10 мл звільняють від первинної упаковки, переглядають та відбраковують флакони зі сторонніми включеннями, тріщинами та биті.

Переглянуті флакони ставлять на зважувальний стіл машини для миття флаконів ГФ27. Далі флакони поступають до спеціального пристрою, за допомогою якого вони повертаються горловинами вниз і в такому положенні поступають в зону миття.

В зоні миття флакони перебувають 1 хвилину, де миються гарячою водою (60-70) 0С шприцевим методом внутрішньо і зовні. Після миття флакони продуваються парою протягом 10 секунд і сушаться гарячим повітрям протягом 3 хвилин.

Сухі і чисті флакони по транспортеру надходять до дозувально-розливної машини ГФ28.

Розчин нафтизину із збірника Зб24 вивантажують за допомогою стиснутого повітря в приймальну ємність дозувально-розливної машини ГФ28.

Проводять заповнення флаконів розчином нафтизину.

В процесі заповнення здійснюють контроль об’єму наповнення флаконів. При невідповідності об’єму наповнення встановленим вимогам, флакони відбраковують, а дозуючі голки настроюють на точне дозування – не менше 10,15 мл.

Після наповнення флакони збирають на поворотному столі машини ГФ28, з якого їх вручну знімають у лотки з відповідною ідентифікаційною карткою по 500-600 одиниць.

Лотки з флаконами передають на стіл для закупорювання ГФ28.

Перед початком закупорювання перевіряють відсутність на робочих місцях флаконів з розчином від попередніх серій.

На столі ГФ28 флакони з розчином в лотках вручну закривають гумовими пробками та алюмінієвими ковпачками.

Закатку флаконів з розчином нафтизину проводять на машині ГФ28.

Флакони, закриті пробками та ковпачками, з лотків вручну вставляють в гнізда каруселі машини ГФ28. Карусель періодично повертається на 300 і підводить флакон під головку, яка закатує ковпачок.

Закатані флакони виходять з машини автоматично в підставлені бокси.

Бокси із закупореними флаконами з відповідною ідентифікаційною карткою передають на стерилізацію.

Флакони (склобій), пробки гумові та ковпачки алюмінієві некондиційні збирають у збірник-контейнер для відходів для подальшого направлення на утилізацію.

Середній вихід закупорених флаконів від однієї операції 89359 флаконів, що становить 97 % від завантаженої кількості розчину на стадію.

1.2.5 Стерилізація флаконів

Перед початком роботи на обладнання прикріплюють ідентифікаційні картки, в яких вказано: обладнання в роботі, препарат, № серії, дата, оператор та майстер.

Результати проведення технологічного процесу фіксують у протоколі пакування серії.

Технологічний процес проводять при працюючій припливно-витяжній вентиляції.

Бокси із закупореними флаконами вручну завантажують у стерилізаційну камеру стерилізатора ГФ29.

Для рівномірного нагрівання флаконів з розчином до температури (45±5) ºС гостру пару в стерилізатор ГФ29 подають повільно протягом 30 – 40 хвилин.

Потім піднімають температуру до (108±2) ºС і при цій температурі проводять стерилізацію флаконів з розчином протягом 30 хвилин.

Під час процесу стерилізації слідкують безперервним відводом конденсату із камери стерилізатора, температурою та тиском пари в камері.

По закінченні стерилізації виключають подачу пари, перевіряють відсутність тиску в камері, відкривають двері стерилізатора. Флакони з розчином самоохолоджуються до кімнатної температури.

Після охолодження бокси з флаконами вручну вивантажуються із стерилізатора ГФ29, прикріпляють відповідні ідентифікаційні картки і передають на маркування та упаковку.

Флакони (склобій), пробки гумові та ковпачки алюмінієві некондиційні збирають у збірник-контейнер для відходів для подальшого направлення на полігон.

Середній вихід простерилізованих флаконів від однієї операції 88965 флаконів, що становить 99,56 % від завантаженої кількості флаконів з розчином на стадію.