Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответы Word.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
16.03.2016
Размер:
352.09 Кб
Скачать

Системний блок

Наступний розділ реєстру - HKEY_LOCAL_MACHINE, сховище інформації про ваш комп'ютер і об незалежних від наявності різних користувачів настройках програм. Він найкрупніший і найважливіший зі всіх розділів реєстру. При цьому він містить в собі, в одному з своїх підрозділів, і весь HKEY_CLASSES_ROOT, який винесений в окремий ключ реєстру лише для зручності редагування, і всі можливі варіанти вмісту розділу HKEY_CURRENT_CONFIG, в який поміщається інформація з HKEY_LOCAL_MACHINE залежно від поточної апаратної конфігурації. Як HKEY_LOCAL_MACHINE в Редакторі реєстру відображається файл System.dat, тобто вся інформація цього ключа фізично міститься саме в цьому файлі. Таким чином, HKEY_LOCAL_MACHINE - перший з описаних "реальний" розділ реєстру, тобто що має під собою "фізичну природу" - файл System.dat. (HKEY_CLASSES_ROOT і HKEY_CURRENT_CONFIG - його підрозділи, а з HKEY_CURRENT_USER - підрозділ HKEY_USERS, другого "реального" розділу реєстру).

З погляду автозапуску найбільш важливі дві вітки:

  • HKEY_CURRENT_USER - вітка ключів, що відносяться до поточного користувача, часто скорочено позначається як HKCU

  • HKEY_LOCAL_MACHINE - вітка ключів, що відносяться до комп'ютера в цілому, скорочується до HKLM

Для настройки автозапуску в реєстрі Windows призначено декілька ключів:

  • Перша група знаходиться в ключі HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion, всі ключі, що відносяться до автозавантаження, починаються з Run. Ці програми запускаються тільки при вході в систему поточного користувача. Залежно від операційної системи це можуть бути ключі:

    • Run - основний ключ автозапуску

    • RunOnce - службовий ключ для програм, яким потрібен запуститися тільки один раз

    • RunServices - ключ для запуску служб в Windows 98/Me*

  • Інша група знаходиться в ключі HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion, тобто в аналогічному ключі, але в настройках, що відносяться до комп'ютера в цілому, а значить, до всіх користувачів. Імена ключів такі ж:RunServicesOnce - службовий ключ для служб, яким потрібен одноразовий запуск

    • Run

    • RunOnce

    • RunServices

    • RunServicesOnce

Кожен запис в ключі автозапуску відповідає одній програмі, що запускається. Запис складається з імені запису, типу запису (для параметрів автозапуску тип запису - рядковий, позначається як REG_SZ) і значення, яке і є рядком запуску, тобто включає ім'я виконуваного файлу і параметри командного рядка.

Загальний модуль

HKEY_USERS - другий "реальний" розділ реєстру. Він складається з одного або двох великих підрозділів. У будь-якому випадку один з них називається .Default і є розділом HKEY_CURRENT_USER для конфігурації користувача Windows за умовчанням (якщо в Windows зареєстровано декілька користувачів, то її можна завантажити, натиснувши Esc при запиті пароля на вході в Windows). Якщо в Windows зареєстрований один користувач, то розділ .Default буде єдиним і співпадати з HKEY_CURRENT_USER, а якщо ні, то в HKEY_USERS буде ще один розділ, чиє ім'я співпадатиме з ім'ям поточного користувача, і саме цей розділ буде відображений в реєстрі ще раз під ім'ям HKEY_CURRENT_USER.