Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПроектнийПрактикум / ПрофесійнаПрактика / МатеріалиДляВивчення.docx
Скачиваний:
120
Добавлен:
12.03.2016
Размер:
705.52 Кб
Скачать

IV. Відповідальність

Інженер-програміст несе відповідальність:

1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

4. ______________________________________________________________ ______________________________________________________________________.

V. Інженер-програміст повинен знати:

1. Керівні і нормативні матеріали, що стосуються методів програмування і використання обчислювальної техніки в процесі оброблення інформації.

2. Техніко-експлуатаційні характеристики, конструктивні особливості, призначення і режими роботи устаткування, правила його технічної експлуатації.

3. Технологію механізованого оброблення інформації.

4. Види технічних носіїв інформації.

5. Методи класифікації і кодування інформації.

6. Формалізовані мови програмування.

7. Чинні стандарти, системи числення, шифрів і кодів.

8. Методи програмування.

9. Порядок оформлення технічної документації.

10. Передовий вітчизняний і світовий досвід програмування і використання обчислювальної техніки.

11. Основи економіки, організації праці і виробництва.

12. Правила та норми охорони праці.

13. _____________________________________________________________ ______________________________________________________________________.

VI. Кваліфікаційні вимоги

- Провідний інженер-програміст: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією інженера-програміста І категорії не менше 2 років.

- Інженер-програміст І категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією інженера-програміста ІІ категорії: для магістра - не менше 2 років, спеціаліста - не менше 3 років.

- Інженер-програміст II категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації; для магістра - без вимог до стажу роботи, для спеціаліста - стаж роботи за професією інженера-програміста III категорії не менше 2 років.

- Інженер-програміст III категорії: повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією інженера-програміста: для спеціаліста - не менше 1 року, бакалавра - не менше 2 років.

- Інженер-програміст: повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр) без вимог до стажу роботи.

- _______________________________________________________________ ______________________________________________________________________.

VII. Взаємовідносини (зв'язки) за посадою

1. За відсутності інженера-програміста його обов'язки виконує особа, призначена у встановленому порядку. Ця особа набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на неї обов'язків.

2. Для виконання обов'язків та реалізації прав інженер-програміст взаємодіє:

2.1. З _____________________ з питань:

(посада)

________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________.

2.2. З _____________________ з питань:

(посада)

________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________.

Керівник структурного підрозділу:

________ _____________________

(підпис) (прізвище, ініціали)

"___" ____________ ____ р.

УЗГОДЖЕНО:

Начальник юридичного відділу

________ _____________________

(підпис) (прізвище, ініціали)

"___" ____________ ____ р.

З інструкцією ознайомлений:

________ _____________________

(підпис) (прізвище, ініціали)

"___" ____________ ____ р.

Соседние файлы в папке ПрофесійнаПрактика