Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

office / Практикум / ЛР16 Access 2015

.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
486.35 Кб
Скачать

Дата

Група

Виконав

Оцінка

Лабораторна робота №16

Пошук інформації в БД в MS Access. Створення запитів та звітів.

Мета: Закріпити на практиці знання та навички використання бази даних, пошук, відбір в БД інформації за визначеними критеріями.

Обладнання: ПК

Завдання

  1. Відкрити БД - LR15-16 2015.mdb. Переглянути і виписати в звіт її структуру (вкл.. Робота з БД – схема даних). Визначити зв’язки між таблицями;

    Назва таблиці

    Назва полів таблиці

    Кількість записів

  2. Відкрити таблицю Студенти, впорядкувати записи по даті народження. Виписати інформацію про наймолодшого та найстаршого студента:

    Молодший

    старший

  3. Відкрити таблицю Екзамени, вивести інформацію про студентів, що мають по математиці та інформатиці оцінки Добре і Відмінно. Скільки таких записів?__

  4. Для таблиці Студенти створити розширений фільтр, що виводе записи про студентів груп Р-1-14 і Р-2-14, дата народження яких до 1999 року.

  5. Створимо запит Народження 1999, призначення якого - визначити студентів, що народилися в 1999 році ( виводити ПІП, група, спеціальність, куратор)

  • Відкрити вкладку Створити – серед других - Конструктор запитів;

  • В верхній частині вікна визначити таблиці, інформація з яких нам знадобиться для створення запита. Скористаємось для цього вікном Добавити таблицю і введемо в схему таблиці Студенти та Групи. Після цього вікно Добавить таблиці закриємо.

  • В нижній частині вікна визначимо поля, які повинен містити запит та з яких таблиць використовувати ці поля. Поле Дата народження використовується тільки для відбору інформації, друкувати це поле в запиті не треба, то ж приберемо прапорець в стовпчику Дата народження та рядку Виводити на екран. Умовою відбору використовуємо запис-шаблон (*.1999).

  • Закриваючи вікно структури запиту зберігаємо його з іменем Народження 1999.

  1. Створити запит Спеціальність ТПРКК про всіх студентів, що навчаються на спеціальності ТПРКК (виводити ПІП, група, куратор, староста).

  2. Творити звіт Боржники, в який відібрати список студентів, що мають заборгованість за результатами екзаменів. Виводити в список ПІП, група, оцінки з усіх предметів. Впорядкувати дані по групам.

  3. Створити звіт Студенти по групам про всіх студентів учбового закладу, відобразити про кожного таку інформацію: ПІП, дата народження, група, куратор, староста. Дані про студентів згупувати по групам:

  • На вкладці Створити обираємо команду майстер звітів, в приведеному на малюнку діалозі визначити основні параметри звіту.

  • Визначити тип подання даних – по таблиці Студенти;

  • Визначити І рівень групування – поле Група;

  • Визначити впорядкування даних – по алфавіту ПІП;

  • Визначити вид макета та стиль - на власний вибір;

  • Визначити назву звіту.

  1. В створеному звіті виконати форматування: вирівнювання заголовків та інформації, шрифти, кольори, заливки на Ваш розсуд, але без фанатизму.

  • відкрити звіт в режимі Конструктор та виконати форматування окремих складових. Для цього автоматично з’явиться панель форматування.

  • Заголовки полів вирівняти по центру. Також по центру вирівняти дані про дату народження.

  • Стовпчик, що містить дані про дату народження розширити за рахунок зменшення поля про старосту.

  • В заголовку змінити текст «список студентів по групам».

  1. Створити звіт Студенти по рокам, в якому виведіть інформацію про студентів (ПІП, Дата народження, Група ), в якому згрупувати інформацію по рокам народження. Форматувати звіт на власний розсуд.

  2. Оформити звіт, зробити висновки.

Висновок:

Соседние файлы в папке Практикум