Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Адмiнiстративне право / Зразки документів .doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
106.5 Кб
Скачать

В и м а г а ю:

  1. Протокол від 19 грудня 2000 р. про адміністративне правопорушення і постанова № 41 від 23 грудня 2000 р. про накладення на гр. Кривохижина М.І. штрафу скасувати.

  2. Протест розглянути не пізніше, ніж в 10-денний строк з дня його надходження і про прийняте рішення в той же строк повідомити прокурору району.

  3. Виконання постанови зупинити до розгляду протесту.

Прокурор Куп’янського району

молодший радник юстиції ( підпис ) П.Д. Степанов

Додаток 6

Директору Малинівського філіалу

ПО “Завод ім. Малишева”

Іванову І.П.

П р и п и с про усунення порушень природоохоронного законодавства

Перевіркою 04.06.2001 р. у порядку загального нагляду, яка була проведена разом з Державною інспекцією з охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки у Чугуївському районі, встановлено, що на Малинівському філіалі ПО “Завод ім. Малишева” допускаються грубі порушення природного законодавства.

Підприємством порушені вимоги ст.ст. 20,51,58 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища України”, зокрема провадиться складування токсичних промислових відходів на ділянці, яка для такої цілі не пристосована, крім того відсутній відповідний дозвіл на їх поховання.

Не дивлячись на те, що Державною інспекцією з охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки 02.04.2001 р. було винесено постанову про заборону складування токсичних промислових відходів на відведеній підприємству території. вимоги інспекції до цього часу не виконані.

На підставі викладеного, керуючись ст.22 Закону України “Про прокуратуру”,

Вимагаю:

1.Негайно припинити складування промислових токсичних відходів у неуста-

новленому для цього місці (відведеній ПО “Завод ім. Малишева) ділянці.

2.Припис підлягає невідкладному виконанню, про що письмово повідомляється прокурору.

3.Припис може бути оскаржено прокурору області, оскарження не зупиняє

виконання припису.

Прокурор

міста Чугуєва

молодший радник юстиції (підпис) Н.П. Сидоров

Додаток 7

Головному державному

інспектору насіння веденню

Харківського району

Степаненко Н.Н.

Подання про усунення порушень законодавства про адміністративні правопорушення

Прокуратурою області проведено перевірку дотримання законодавства про адміністративні правопорушення в діяльності посадових осіб органів державного контролю по насінняведенню району. Під час перевірки було виявлено ряд порушень законодавства, яке регулює порядок здійснення провадження в справах про адміністративні правопорушення.

Перевіркою встановлено, що посадовими особами органів державного контролю по насінняведенню порушуються строки розгляду справ, які встановлені ст. 277 Кодексу про адміністративні правопорушення України, справи розглядаються під час відсутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, що суперечить ст. 268 КпАП, копія постанови цій особі не вручається, чим порушуються вимоги ст. 285 КпАП, є випадки коли відразу надсилається постанова про накладення штрафу за місцем роботи, що позбавляє особу можливості добровільно сплатити штраф згідно ст. 307 КпАП.

Вище зазначені порушення свідчать про неналежне виконання посадовими особами органів державного контролю по насінняведенню вимог законодавства про адміністративні правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.23 Закону України “Про прокуратуру”,