Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
157.95 Кб
Скачать

Завдання

21. Громадянин К., 26 років, який закінчив юридичний коледж зі ступенем бакалавра і має річний стаж роботи державним виконавцем, звернувся до регіональної прокуратури із заявою прийняти його на посаду прокурора у тому ж районі, де він працював на попередній посаді. Керівником регіональної прокуратури йому було відмолено.

Чи були підстави для відмови? Які саме? Назвіть вимоги, що ставляться до осіб, які призначаються на посади прокурорів, та порядок їх призначення.

22. Прокурор Золочівської місцевої прокуратури виніс апеляційну скаргу на вирок Золочівського районного суду Харківської обл. до Апеляційного суду Харківської обл. Проку- рор регіональної прокуратури Харківської обл. відкликав цю апеляцію у зв’язку з помилковою позицією прокурора Золочівської місцевої прокуратури.

Чи правильно вчинив прокурор області? Хто може відкликати апеляцію прокурора? Дайте характеристику принципу організації та діяльності органів прокуратури, на знання якого розраховано цю задачу.

23. До місцевої прокуратури звернувся громадянин Д., інвалід по зору, і, посилаючись на те, що йому дуже важко читати й писати, попросив виділити йому працівника прокуратури, який би зміг захистити його конституційні права у суді під час розгляду цивільної справи. Прокурор прокуратури відмовив йому, пояснивши, що у прокуратури на день звернення громадянина Д. виявився великий обсяг термінової роботи. Йому було запропоновано звернутися до юридичної консультації за місцем проживання.

Чи правильно вчинив прокурор? Інтереси яких груп громадян має представляти прокурор у суді?

24. За порушення трудової дисципліни прокурор регіональної прокуратури Харківської обл. своїм наказом притягнув до дисциплінарної відповідальності прокурора Харківської місцевої прокуратури № 2 та виніс йому сувору догану.

Чи правильно вчинив прокурор міста? Який орган може притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників прокуратур? Які види дисциплінарних стягнень можуть застосовуватися до працівників прокуратури?

Опрацюйте список літератури та нормативно-право- вих актів №№: 22; 26; 32; 35; 39; 40; 41; 45; 62109; 111; 117; 135; 143.

Тема 8. Органи досудового розслідування та оперативно-розшукової діяльності

П л а н

1. Оперативно-розшукова діяльність: поняття, система органів, їх завдання і компетенція.

2. Досудове розслідування: поняття, форми.

3. Органи досудового розслідування, їх система, завдання і компетенція.

3. Структура слідчого апарату. Статус слідчого.

4. Керівник органу досудового розслідування, його повноваження.

Завдання

25. Під час розслідування кримінального провадження виникла необхідність провести обшук житла громадянина К. Слідчий звернувся з відповідним клопотанням до прокурора, але згоди не отримав. Після цього слідчий звернувся з аналогічним клопотанням безпосередньо до слідчого судді.

Чи додержано у вказаній ситуації вимоги кримінально-процесуального законодавства? У чому полягає процесуальна свобода слідчого?Який порядок оскарження рішень прокурора?

26. Із зазначених нижче назвіть види органів, перелік яких закріплюють нормативні акти:

  1. правоохоронні органи;

  2. органи досудового слідства;

  3. органи дізнання;

  4. органи, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність;

  5. органи, що суміщають оперативно-розшукові та кримінально-процесуальні функції.

Опрацюйте список літератури та нормативно-право- вих актів: №№ 1; 5; 17; 19; 21; 39; 40; 42; 46; 62; 68; 94; 101;103; 107; 108; 111; 114; 136; 140.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]