Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2modul zemelne pravo.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
86.53 Кб
Скачать

1.Проект землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв).

47. Власнику однієї чи більше земельної частки (паю) в межах земель, що перебувають у користуванні одного сільськогосподарського підприємства: - 2.Видається один державний акт на право власності на земельну ділянку.

48. Нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки: - 2.Можуть передаватися в оренду.

Тема 12

49. До земель житлової та громадської забудови належать:

2. Земельні ділянки у межах населених пунктів, що їх використовують для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування.

50. Громадянам України за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і гаражного будівництва можуть передаватися:

4. Безоплатно у власність або надаватися в оренду.

51. Житлово-будівельним (житловим) і гаражно-будівельним кооперативам за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування земельні ділянки для житлового і гаражного будівництва передаються:

1.Безоплатно у власність або в оренду у розмірі, який встановлюється відповідно до затвердженої документації.

52. Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні житлові будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування:

1.Підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.

53. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для будівництва індивідуальних гаражів: - 4. Не більше як 0,01 га.

54. Зміна цільового призначення особливо цінних земель, розташованих у межах населеного пункту, проводиться:

4.За рішенням сільської, селищної, міської ради після погодження з Верховною Радою України.

55. При розмежуванні земель державної та комунальної власності до земель комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст передаються: - 1.Земельні ділянки, на яких розміщені об'єкти нерухомого майна, що є спільною власністю територіальної громади та держави.

56. Забудова територій передбачає здійснення: - 3.Діяльності, вказаної в п. 1,2.

57. Прибудинкова територія визначається як:

1.Земельна ділянка навколо багатоквартирного будинку, визначена актом на право власності чи користування земельною ділянкою і призначена для обслуговування багатоквартирного будинку.

58. Присадибна земельна ділянка - це:

3.Земельна ділянка, призначена для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

59. Садиба - це: - 4.Земельна ділянка разом із розташованими на ній житловим будинком, господарсько-побутовими будівлями, наземними і підземними комунікаціями, багаторічними насадженнями.

60. Межа населеного пункту (району, села, селища, міста, району у місті) - це: - 1.Умовна замкнена лінія на поверхні землі, що відокремлює територію району, села, селища, міста, району у місті від інших територій.

61. Забудова земельних ділянок, які надаються для містобудівних потреб, здійснюється: - 3.При дотриманні п. 1,2.

62. Суб'єктами у сфері благоустрою населених пунктів - 1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування. підприємства, установи, організації, органи самоорганізації населення, громадяни.

63. До земель громадської забудови належать земельні ділянки: - 2. Будинків навчальних закладів.

64. У разі приватизації громадянами багатоквартирного жилого будинку відповідна земельна ділянка може передаватися об'єднанню власників: - 1.Безоплатно у власність або у користування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]