Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навч метод посіб з іст д і пр укр 2012.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
560.13 Кб
Скачать

Організація поточного модульного контролю

Оцінювання знань студентів з історії держави і права України здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю (ПМК). Загальним об'єктом оцінювання знань студентів є відповідні частини навчальної програми з дисципліни «Історії держави і права України», засвоєння якої відповідно перевіряється під час поточного модульного контролю (ПМК).

Завданням поточного модульного контролю (ПМК) є перевірка розуміння та засвоєння навчального матеріалу змістовного модулю, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь застосовувати отримані знання з історії держави і права України при вирішенні професійних завдань.

Об'єктами поточного модульного контролю знань студентів з історії держави і права України є систематичність та активність роботи та успішність на семінарських заняттях, виконання модульних контрольних завдань.

Оцінювання результатів поточного модульного контролю (ПМК) здійснюється викладачем наприкінці вивчення кожного змістовного модулю.

Критеріями оцінювання поточного модульного контролю (ПМК) є:

а) якісна успішність на семінарських заняттях (відвідування відповідних форм навчального процесу, активність та рівень знань при обговоренні питань), самостійне опрацювання тем в цілому чи окремих питань; підготовка конспектів навчальних чи наукових текстів; інші форми робіт;

б) оцінка за модульну контрольну роботу.

Виконання модульних контрольних завдань може проводитися у формі тестів (з використанням комп'ютерних технологій), відповідей на теоретичні питання, розв'язання практичних занять під час проведення контрольних робіт.

Конкретний перелік тестів, питань та завдань, порядок і час їх складання, критерії оцінювання визначаються кафедрою і доводяться до відома студентів на початку навчального року, що передує їх проведенню.

Підсумковий бал за результатами поточного модульного контролю (ПМК), оформляється під час останнього семінарського заняття відповідного семестру.

Результати поточного модульного контролю (ПМК) знань студентів вносяться до відомості обліку поточної успішності та є основою для визначення загальної успішності студента з даного предмета і враховуються (при необхідності) при виставленні балів за підсумковий контроль знань (ПКЗ).

В разі невиконання завдань поточного модульного контролю (ПМК), з об'єктивних причин, студенти мають право, за дозволом декана (викладача), скласти їх до останнього семінарського заняття. Час та порядок складання визначає викладач.

6. Самостійна робота студентів

Відповідно до вимог «Положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців» самостійна робота студентів з історії держави і права України передбачає самостійне оволодіння навчальним матеріалом з тем, які затверджені кафедрою історії держави і права України та зарубіжних країн. Самостійна робота студента забезпечується навчально-методичними засобами: підручником, фаховою монографічною і періодичною літературою, що рекомендується кафедрою, навчальними та методичними посібниками, методичними завданнями для самостійної роботи. Опанування студентами тем самостійної роботи, що затверджені кафедрою історії держави і права України та зарубіжних країн, може виконуватися у бібліотеці, комп'ютерних аудиторіях, а також у домашніх умовах.

Самостійна робота студентів виноситься на підсумковий контроль поряд з навчальним матеріалом, який опрацьовувався при проведенні навчальних занять з історії держави і права України.