Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_kursak_Prognozuvannya.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
218.62 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Криворізький економічний інститут

Кафедра економічної кібернетики

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи

з дисципліни «Прогнозування соціально-економічних процесів»

для студентів спеціальності 6.030502 «Економічна кібернетика»

Кривий Ріг

2015

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни «Прогнозування соціально-економічних процесів» для студентів галузі знань 0305 “Економіка та підприємництво ” спеціальності 6.030502 «Економічна кібернетика»

Укладач:

Максимова І.І., к.е.н., доцент кафедри Економічної кібернетики

Рецензент:

ЗМІСТ

ВСТУП 4

1. Тематика курсових робіт 6

2. Структура курсової роботи 8

3. Вимоги до оформлення курсової роботи 13

4. Підготовка до захисту курсової роботи 23

ВСТУП

Написання курсової роботи є однією з форм самостійної роботи студентів та важливою частиною педагогічного процесу у вищій школі. Курсова робота, як самостійне навчально-наукове дослідження студента, виконується для закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студентами за час вивчення дисципліни. Курсова робота з дисципліни «Прогнозування соціально-економічних процесів» виконується студентами спеціальності 6.030502 “Економічна кібернетика” у сьомому навчальному семестрі і має на меті розв’язання наступних задач:

  • поглиблене вивчення актуальних тем та розширення обсягу знань з прогнозування соціально-економічних процесів;

  • вільне володіння основним змістом теми, побудова якісних прогнозних моделей, інтерпретація тих чи інших положень та результатів, розвиток творчого мислення;

  • вміння теоретично та фактично обґрунтовувати думки з тематики дослідження, виконувати виклад тексту наукової стилістики.

Водночас в процесі роботи над темою курсової роботи формуються також й інші важливі інтелектуальні аспекти – погляди, переконання, інтереси тощо.

Виконання курсової роботи передбачає постановку задачі, вибір методів розв’язання та побудову моделі для прогнозування об’єкта (процесу) або проведення модифікації існуючих моделей, а також проведення численних експериментів для доведення адекватності побудованої прогнозної моделі, її практичної реалізації та інтерпретації результатів. Тема курсової роботи обирається студентом самостійно з наведеної узагальненої тематики і може бути конкретизована залежно від науково-дослідницьких інтересів студента. За об’єкт дослідження, як правило, обирається підприємство (установа), на якому студент проходитиме виробничу практику або має вичерпний обсяг данних, необхідних для розкриття теми дослідження та виконання практичної частини курсової роботи.

Основними етапами виконання курсової роботи з дисципліни «Прогнозування соціально-економічних процесів» є:

  1. Вибір теми дослідження відповідно до запропонованого у даних методичних рекомендаціях переліку.

  2. Формування предмету, об’єкту, мети та завдань дослідження, наукової концепції теми, головних ідей й узгодження цього з науковим керівником.

  3. Пошук, відбір та аналіз літератури (переважно наукових авторських текстів та першоджерел) за темою дослідження. Дозволяється використовувати як друковані тексти, так і електронні ресурси.

  4. Виконання практичної частини дослідження та подальше формування тексту курсової роботи відповідно до складеного плану з дотриманням усіх вимог щодо оформлення роботи.

  5. Доопрацювання тексту курсової роботи з урахуванням рекомендацій наукового керівника.

  6. Підготовка відгуку презентації курсової роботи.

  7. Захист курсової роботи.

Курсову роботу виконують в строки згідно навчальному плану.

Курсова робота відіграє значну роль у розвитку навичок самостійної творчої роботи студента, сприяє поглибленню і узагальненню знань, одержаних студентом, застосуванню цих знань у практичній діяльності. У процесі роботи над курсовою студент повинен показати уміння працювати з літературними джерелами, аналізувати та представляти отримані в ході дослідження результати, робити узагальнення та формулювати висновки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]