Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІДЗ_2011_Фінансово-екон.діял.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
737.79 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Криворізький національний університет

Кафедра економіки, організації та управління підприємствами

Методичні вказівки

до виконання індивідуальних робіт з дисципліни

Фінансово-економічна діяльність”

для студентів галуззі знань

для студентів спеціальності 6.080101 “Геодезія”

напряму підготовки 0801 “Геодезія, картографія та

землеустрій”

денної форми навчання

Кривий Ріг

2011

Укладач Кутова Н.Г. – старший викладач кафедри ЕОУП

Відповідальний за випуск:

в.о. зав. кафедри ЕОУП Ковальчук В.А. проф., д.т.н.

Рецензент: Короленко О.Б., к.е.н, доцент кафедри ЕОУП

Методичні вказівки сприятимуть закріпленню та поглибленню студентами теоретичних знань та набуттю практичних навичок вирішення конкретних економічних завдань.

Вони містять вимоги та рекомендацій до їх виконання. Наведено літературні джерела.

Розглянуто на засіданні кафедри ЕОУП

протокол №1 від 30.08.2011 р.

Схвалено на вченій раді економічного факультету

протокол №1 від 30.08.2011 р.

Погоджено на засіданні кафедри геодезії

протокол № 1 від 2011р.

Завідувач кафедри геодезії, проф., д. т. н ______________ Сидоренко В.Д.

ВСТУП

Сучасний етап розвитку економіки України вимагає трансформації підходів до вивчення дисципліни «Фінансово-економічна діяльність», розглядаючи діяльність підприємств в розвитку та динаміці. Вивчення та аналіз закономірностей організації, функціонування і результатів діяльності підприємств, поведінки роботодавців і працівників у результаті впливу стимулів у вигляді заробітної плати, цін, прибутку, впливу не грошових факторів і державної політики на фінансово-економічну діяльність, дозволяє сформувати концепцію поведінки підприємства в умовах ринкової економіки та об’єктивно правильний світогляд фахівця.

Інженерно-технічні кадри топографо-геодезичного виробництва, крім знань в галузі технології, повинні вільно орієнтуватися в питаннях економіки даної галузі промислового виробництва.

Метою дисципліни «Фінансово-економічна діяльність» дати студентам знання з теорії і практики господарювання на рівні підприємства; навчити формувати і використовувати виробничий потенціал; творчо підходити до використання і взаємодії всіх видів обмежених економічних ресурсів; вміти обґрунтовувати структуру і напрямки діяльності підприємства, розробляти і реалізувати плани його розвитку, аналізувати і узагальнювати результати виробничо-господарської і фінансової діяльності; пропонувати ефективні заходи господарювання і контролювати їх здійснення при зміні ситуації у ринковому середовищі; студент повинен вміти розпізнавати і використовувати економічні закономірності в умовах виробництва, навчитись методам і прийомам економічного аналізу, вибору найбільш ефективних в економічному відношенні направлень удосконалення геодезичного виробництва.

Загальні методичні вказівки до виконання індивідуальних робіт

Виконання індивідуальних робіт є складовою частиною навчального процесу та активною формою самостійної роботи студентів.

До екзамену допускаються ті студенти, роботи яких виконані за індивідуальним варіантом, перевірені викладачем, допущені до захисту та захищені.

Варіанти задаються відповідно до порядкового номера студента в списку журналу відвідування занять.

Індивідуальні роботи оформлюються на папері формату А-4 або в учнівському зошиті. Писати слід з одного боку аркуша, залишаючи поле 3 см для зауважень рецензента, з інтервалом між рядками через одну клітинку. Сторінки індивідуальних робіт нумеруються. Обов’язково в кінці роботи підпис студента і дата подання на перевірку.

Після перевірки індивідуальні роботи у разі їх зарахування підлягають захисту. Незараховані роботи повертаються студентові на доопрацювання.

У разі невиконання одного або декількох індивідуальних робіт передбачених навчальним навантаженням, студент не може бути допущеним до екзамену з дисципліни «Фінансово-економічна діяльність».

Зміст ДиСЦИПЛІНИ за темами