Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Flotatsiya_laboratornye.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
1.86 Mб
Скачать

Криворізький технічний університет

Кафедра збагачення корисних копалин

Методичні вказівки

до виконання лабораторних робіт

з курсу „Флотаційні методи збагачення”

для студентів спеціальності 7.090302

„Збагачення корисних копалин”

м. Кривий Ріг

2006 Р. Вступ.

Лабораторні роботи з дисципліни «Флотаційні методи збагачення» виконуються студентами у 7-му семестрі і служать для закріплення лекційного матеріалу. На лабораторний практикум учбовим планом передбачено 34 години.

Роботи виконуються підгруппами, які за вказівкою викладача розділяються на бригади. Звіт по роботі представляється кожним студентом індивідуально.

До кожної роботи студент готується самостійно. На початку занять викладач проводе опитування по поточній роботі, приймає звіт по попередній і допускає до роботи тільки підготовленого студента. Кожен студент повинен мати робочий зошит, в який він замальовує ескізи апаратів, схеми та записує результати дослідів. Після закінчення роботи студент показує зошит викладачу для перевірки.

Звіт по роботі повинен мати наступний зміст:

1.Мета роботи; 2. Опис ходу досліду; 3. Ескізи апаратів; схеми установок та дослідів; 4.Таблиці результатів дослідів; 5. Висновки по роботі.

Не допускаться розміщення у звітах ксерокопії апаратів та установок. По роботі тривалістю 4 год.- один загальний звіт. Звіти оформлюються на окремих аркушах паперу формата А4. Титульний аркуш приведено на попередній сторінці.

Правила безпеки при роботі у лабораторії:

1. Перед початком робіт у лабораторії студент зобов'язаний ознайомитись з правилами техніки безпеки та їх виконанням.

2. Роботи виконуються бригадами по 2-4 студента на точно визначеному місці у відповідності з інструкцією до лабораторної роботи. Забороняється вмикати установки та прилади, до яких дана робота не має відношення.

3. При виникненні під час виконання роботи нещасного випадку, кожний студент, який знаходиться поруч, повинен надати першу медичну допомогу і терміново повідомити про випадок викладача, який веде заняття.

4. Для виконання робіт студент повинен мати спецодяг (халат, куртку). Всі ґудзики ретельно застібнуті, волосся прибране.

5. Живильна напруга в лабораторії 380 В та 220 В, тому дотик до струмопровідних частин, які знаходяться під напругою, є небезпечним. Подачу напруги на рабочі місця від РП здійснює викладач.

6. Перед включенням установок та приладів студент зобов'язаний ознайомитись з інструкцією до лабораторної роботи, переконатися у справності устаткування, огороджень та пускової апаратури і здійснювати їх включення з дозволу викладача, який веде заняття.

7. Сушка продуктів флотаційних дослідів здійснюється у лабораторії у спеціальній шафі. Забороняється користуватись відкритими нагрівальними приладами.

8. При роботі з реагентами необхідно пам'ятати, що деякі з них отруйні і при потрапленні на шкіру чи слизову оболонку викликають опіки. Уражене місце при роботі з фенолами, дітіофосфатами необхідно старанно промити водою, а при роботі з кислотами та лугами необхідно ще зробити примочку: з 5%-ного розчину соди (при опіку кислотами) чи з 5%- ного розчину оцтової або борної кислоти (при опіку лугами); слід остерігатися попадання розчину сірчаної кислоти на шкіру, бо вона руйнує тканину, викликає опіки.

9. Після закінчення лабораторної роботи студенти кожної бригади зобов'язані навести порядок на своєму робочому місці (вимити флотомашину, стіл, посуд).

10. Студент у адміністративному порядку несе персональну відповідальність за невиконання правил безпеки, а у випадку псування приладів також і матеріальну відповідальність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]