Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
nakaz_pro_organizaciyu_poselennya_studentiv_15-16_n.r.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
1.92 Mб
Скачать

18.08.2015

Про поселення

у гуртожитки НМУ імені О.О. Богомольця

в 2015/2016 навчальному році

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Статуту НМУ імені О.О. Богомольця, Положень «Про студентський гуртожиток», «Про поселення та проживання у студентських гуртожитках», «Правил внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках», Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» від 22.09.2011р. з метою якісної підготовки до поселення в гуртожитки в 2015/2016 навчальному році, забезпечення належних житлово-побутових умов для проживання, навчання та відпочинку в гуртожитках Університету, дотримання правил внутрішнього розпорядку, ефективного використання житлових площ,

Н А К А З У Ю:

  1. Затвердити склад Ради з поселення в гуртожитки Університету (далі – Рада з поселення) у 2015/2016 навчальному році (Додаток № 1).

  2. Затвердити нові редакції та форми нормативних документів:

  • Угода на проживання в гуртожитках Університету (Додаток № 2);

  • заява на одержання ордера на поселення у гуртожитки Університету (Додаток № 3);

  • ордер на поселення в гуртожитки Університету (Додаток №4);

  • Положення про комісію гуртожитків НМУ імені О.О. Богомольця з профілактики правопорушень (Додаток № 5);

  • структурна схема конкурсного поселення у гуртожитки Університету в 2015/2016 навчальному році (Додаток № 6);

  • пам'ятка щодо безпеки проживання в гуртожитках Університету (Додаток № 7).

  1. Директору студентського містечка до 20 серпня 2015 року затвердити склад комісій з поселення всіх факультетів. Копії наказів про створення комісій та їх персональний склад надати проректору з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Никитюку О.А.

  2. Розподіл місць у гуртожитках Університету затвердити відповідно до протоколів, наданих деканатами відповідних факультетів за погодженням з проректором з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професором Никитюком О.А., директором студентського містечка Августиновичем І.І., органами студентського самоврядування.

  3. Поселення студентів у гуртожитки Університету та видачу ордерів провести в період з 25 серпня до 25 вересня 2015 року відповідно до Положення «Про поселення та проживання у гуртожитках НМУ імені О.О. Богомольця» у відремонтовані блоки та кімнати згідно санітарних норм 6 м 2 на одну особу.

  4. Проректору з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професору Науменку О.М., деканам відповідних факультетів, головам студентських парламенту, профкому, парламенту іноземних студентів взяти під особистий контроль проходження медичного огляду студентами, які поселяються до гуртожитків Університету, а також забезпечення засобами первинної медичної допомоги по гуртожиткам Університету (аптечка, тонометр). Звіт про результати цієї роботи надати Ректору Університету не пізніше 25 вересня 2015 року.

  5. Начальнику 2-го відділу Університету Мілях В.П. забезпечити прийом на облік студентів першого курсу та погодити режим роботи райвійськкоматів Солом’янського та Шевченківського районів м. Києва в період поселення.

  6. Завідувачам гуртожитками затвердити у проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Никитюка О.А. та директора студентського містечка Августиновича І.І., графіки роботи паспортистів у період поселення з метою ефективного забезпечення реєстрації студентів. Подати завірені списки осіб, які поселяються у гуртожитки Університету в 2015/2016 навчальному році до районних паспортних столів не пізніше 18 вересня 2015 року.

  7. Проректорам з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Никитюку О.А., по роботі з іноземними студентами доценту Закордонцю О.О., директору студентського містечка Августиновичу І.І., головам студентських парламенту, профкому, парламенту іноземних студентів:

  • створити та затвердити у Ректора Університету персональний склад постійно діючих комісій з представників ректорату, АГЧ, органів студентського самоврядування по обстеженню поверхів, блоків та кімнат гуртожитків щодо дотримання мешканцями техніки безпеки, пожежної безпеки, правил користування електричними, газовими плитами, ліфтами та виконання ними правил внутрішнього розпорядку (термін виконання: до 21.08.2015 р.);

  • здійснювати постійний контроль за своєчасним складанням дефектних актів щодо амортизованих, зіпсованих або знищених мешканцями гуртожитків матеріальних цінностей та поданням в установленому порядку протокольних матеріалів щодо стягнення з винних осіб заподіяного збитку.

  1. Покласти на головного енергетика Маєтного М.М., директора студентського містечка Августиновича І.І. персональну відповідальність за своєчасне здійснення контролю щодо неухильного дотримання мешканцями вимог техніки безпеки, пожежної безпеки, правил користування електричними, газовими плитами та ліфтами, «Правил внутрішнього розпорядку», «Положення про поселення та проживання в студентських гуртожитках».

  2. Завідувачам гуртожитків при поселенні та укладанні зі студентами Угод на проживання неухильно контролювати збереження наданих в тимчасове користування житлових кімнат (блоків), місць загального користування, меблів, сантехнічного та електричного обладнання, провести опис меблів та іншого майна із зазначенням їх стану. Звіт про результати цієї роботи надати проректору науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Никитюку О.А. не пізніше 25 вересня 2015 року.

  3. Переселення з кімнати (блоку) в кімнату (блок) проводити виключно за рішенням студентських рад, за погодженням із директором студентського містечка, дотримуючись принципу проживання згідно з групою, курсом, факультетом. Категорично забороняється самовільне переселення осіб, які мешкають у гуртожитках з однієї кімнати в іншу. Інформацію оперативно подавати до Ради з поселення Університету.

  4. Відмовити в поселенні на 2015/2016 навчальний рік особам, які порушували Правила внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках Університету, мають заборгованість по оплаті за проживання за 2014/2015 навчальний рік, згідно з рішеннями комісій у складі директора студентського містечка, представників студентської ради гуртожитку, студентського профбюро факультету, завідувача гуртожитку. Звіт про результати цієї роботи надати проректору з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Никитюку О.А. не пізніше 25 вересня 2015 року.

  5. Не поселяти осіб, які не пройшли медичний огляд, зокрема флюорографічне обстеження (один раз на рік). Звіт про результати цієї роботи надати проректору з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти професору Науменку О.М. не пізніше 25 вересня 2015 року.

  6. Обов'язковому поселенню на 2014/2015 навчальний рік підлягають наступні студенти денної форми навчання:

  • діти-сироти і діти, які залишилися без піклування батьків (згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 433 від 16 червня 1995 року  «Про поліпшення матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків»);

  • діти-інваліди І-ІІІ груп;

  • громадяни, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1,2,3 категорій та діти із числа потерпілих (згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»);

  • діти шахтарів, для яких це передбачено Законом України «Про підвищення престижності шахтарської праці»;

  • діти з багатодітної сім’ї 5 і більше дітей;

  • діти загиблих, та учасників бойових дій в зоні АТО;

  • громадяни, які мають постійне місце прописки у Донецькій, Луганській областях, АР Крим та м. Севастополь.

  1. Деканам відповідних факультетів, головам студентських парламенту, профкому, парламенту іноземних студентів, підготувати та подати до Ради з поселення списки студентів першого курсу для позачергового поселення згідно з реєстром осіб, які потребують соціального захисту, не пізніше 25 серпня 2015 року, а накази на поселення у відповідні гуртожитки Університету в 2015/2016 навчальному році надати до бухгалтерії Університету до 25 вересня 2015 року.

  2. Начальнику відділу гуманітарної освіти та виховання Горовій О.С., начальнику планово-фінансового відділу Максименко М.В., головному бухгалтеру Котловій А.В., директору студентського містечка Августиновичу І.І., забезпечити виготовлення бланків всіх необхідних документів для організації поселення студентів у гуртожитки Університету до 21 серпня 2015 року.

  3. Директору студентського містечка Августиновичу І.І., головному енергетику Маєтному М.М., завідувачам гуртожитків Університету:

  • провести додаткові інструктажі з викладачами, студентами, працівниками навчальних корпусів та гуртожитків щодо дотримання правил техніки безпеки, пожежної безпеки, правил користування електричними, газовими плитами, ліфтами та правил внутрішнього розпорядку під підпис у спеціальному журналі до 25.09.2015р.;

  • при вході до гуртожитків встановити поновлені інформаційні стенди зі списками мешканців, студентської ради, графіками чергування по гуртожитку, правилами внутрішнього розпорядку, правилами користування електричними, газовими плитами та ліфтами, вимогами техніки безпеки до 25.09.2015р.;

  • на кожному поверсі та в кожному блоці гуртожитків Університету розмістити списки мешканців, витяги з правил проживання в гуртожитку, графіки чергувань по поверхам, блокам та кімнатам до 25.09.2015р.;

  • забезпечити кожний поверх (блок) вогнегасником та сигнальним ліхтарем до 25.09.2015р.;

  • на вахті усіх гуртожитків Університету розмістити поновлену інформацію щодо працівників гуртожитку з їх функціональними обов’язками, контактних телефонів відповідальних осіб по ректорату, адміністративно-господарської частини, деканатів на випадок надзвичайних ситуацій до 25.09.2015р.

  1. Директору студентського містечка, головам студентських парламенту, профкому, парламенту іноземних студентів:

  • обговорити стан справ у гуртожитках Університету на своїх засіданнях, довести до відома студентів правил внутрішнього розпорядку, санітарних норм, техніки безпеки, пожежної безпеки, правил користування електричними, газовими плитами та ліфтами до 25.09.2015р.;

  • посилити роботу студентських рад гуртожитків з обов’язковими щотижневими засіданнями, проводити зустрічі з мешканцями, зокрема, аналізувати інформацію щодо виконання вимог техніки безпеки, правил внутрішнього розпорядку, роботи допоміжного персоналу (термін виконання: постійно);

  • проводити документування недоліків у кімнатах, блоках гуртожитків з обов‘язковим наданням фото- а відеоматеріалів (термін виконання: постійно);

  • здійснювати контроль за вчасним надходженням заявок щодо вивезення сміття, усунення пошкоджень, дефектів у кімнатах та блоках гуртожитків (термін виконання: постійно);

  • забезпечити своєчасне складання актів на зіпсовані або знищені мешканцями матеріальні цінності та подання в установленому порядку матеріалів про стягнення з винних осіб заподіяного збитку (термін виконання: постійно);

  • організувати силами студентських рад гуртожитків прибирання в місцях проживання та загального користування, затвердити у директора студентського містечка Августиновича І.І., графіки чергувань (термін виконання: постійно).

  1. Відповідальному секретарю Приймальної комісії Університету Терлецькому Р.В. затвердити у проректора з науково-педагогічної роботи, доцента Стеченко О.В., графік розсилки запрошень на навчання та організувати його належне виконання до 19.08.2015р.

  2. Студентському столу забезпечити надходження до комісій з поселення копій наказів про відрахування, зміну прізвища, переведення осіб, які навчаються в Університеті в десятиденний термін після їх реєстрації.

  3. Проректорам за відповідними напрямками діяльності, головному бухгалтеру Котловій А.В., начальнику юридичного відділу Ніколаєнку А.О., деканам відповідних факультетів, директору студентського містечка Августиновичу І.І., головам студентських парламенту, профкому, парламенту іноземних студентів:

  • забезпечити своєчасне виконання заходів з організації поселення в гуртожитки Університету. Звіт про результати цієї роботи надати Ректору Університету не пізніше 25 вересня 2015 року;

  • систематично аналізувати виконання даного наказу, про що інформувати Ректора Університету щомісячно (термін виконання: постійно).

  1. Деканам відповідних факультетів, головам студентських парламенту, профкому, парламенту іноземних студентів довести до відома викладачів і студентів зміст даного наказу до 21.08.2015 р.

  2. Планово-фінансовому відділу ввести до штатного розпису Студентського містечка посаду диспетчера з метою забезпечення введення, контролю та корекції даних студентів які проживають в гуртожитках НМУ в АСУ “Електронний деканат”.

  3. Висвітлювати проведення організаційних заходів щодо дотримання вимог техніки безпеки, Правил внутрішнього розпорядку та контролю за проживанням у студентських гуртожитках на офіційному сайті Університету www.nmu.ua, в газеті «Медичні кадри» (термін виконання: постійно).

  4. Контроль за виконанням даного наказу покласти на проректорів за відповідними напрямками діяльності, а в цілому на Голову Ради з поселення Університету, проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Никитюка О.А.

РЕКТОР

член-кореспондент НАМН України,

професор К.М. АМОСОВА

Додаток № 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]