Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhennya_pro_SRG.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
86.02 Кб
Скачать

6. Вибори Голови срг.

6.1. Вибори Голови СРГ проводяться зборами мешканців гуртожитку кожні 2 роки у термін з 1 вересня по 31 жовтня включно. Позачергові вибори можуть бути проведеними за рішенням 2/3 членів СРГ.

6.2. Вибори проводяться шляхом прямого таємного голосування. Усі організаційні питання вирішує діюча СРГ, оприлюднюючи їх на дошці оголошень гуртожитку. Оголошення про дату, місце та час проведення виборів має з’явитись не пізніше, ніж за 14 календарних днів до проведення виборів за підписом діючого Голови СРГ або виконуючого його обов’язки. Програми кандидатів - не пізніше, ніж за 10 календарних днів до проведення виборів. Заявки кандидатів на посаду Голови СРГ повинні бути зареєстровані діючим секретарем СРГ не пізніше, ніж за 36 годин до проведення виборів.

6.3. Для проведення виборів формується виборча комісія (ВК), яка складається з представників від кожного кандидата та одного представника зі складу СРС, який узгоджується на загальних зборах СРС. До складу ВК можуть залучатися представники адміністрації факультету (інституту), гуртожитку та органів студентського самоврядування.

6.4. ВК обирає Голову ВК, який підписує протокол результатів голосування.

6.5. Виборчий бюлетень має містити наступну інформацію про кандидатів:

1) прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

2) кімнату проживання;

3) курс та факультет.

6.6. Кожен бюлетень має бути завірений підписом Голови діючої СРГ. В разі повторного балотування діючого Голови СРГ бюлетень має бути завірений підписом повноважного представника СРС або одного з перших заступників Голови діючої СРГ. Кількість бюлетенів не має перевищувати кількості мешканців гуртожитку, що особисто прийняли участь в голосуванні. Бюлетень видається мешканцю гуртожитку на підставі чинної перепустки в гуртожиток. Номер перепустки заноситься до списку мешканців гуртожитку, що проголосували і є підтвердженням факту безпосередньої участі в голосуванні. Підпис учасника голосування засвідчує реалізацію права обирати.

6.7. Вибори визнаються дійсними, якщо кількість осіб, що проголосували, складає більше половини студентів та аспірантів, що проживають в гуртожитку.

6.8. Кандидат, який отримав просту більшість голосів, вважається обраним. У разі рівної кількості голосів проводиться повторне голосування згідно п.п. 6.2.÷ 6.7.

6.9. Результати голосування оприлюднюються шляхом розміщення копії протоколу результатів голосування за підписом Голови ВК на дошці оголошень гуртожитку.

6.10. Новообраний Голова СРГ приступає до обов’язків з моменту оприлюднення результатів голосування. Копія протоколу голосування надається СРС, адміністрації студмістечка, адміністрації гуртожитку, адміністрації факультету (інституту) за їх вимогою.

6.11. Голова СРГ може відмовитись від своїх обов’язків, попередньо призначивши виконуючого обов’язки Голови СРГ і представивши його адміністрації гуртожитку, факультету (інституту) та на засіданні СРС¶

7. Прикінцеві положення.

7.1. Конференція загальних зборів студентів та аспірантів студмістечка Київського національного університету імені Тараса Шевченка (за поданням факультету (інституту) або СРС) та за погодженням з проректором з виховної роботи, мають право вносити доповнення та зміни до чинного Положення.

7.2. Положення набуває чинності з моменту його затвердження ректором Університету.

Затверджено конференцією студентів та аспірантів, що мешкають в гуртожитках студмістечка Київського національного університету імені Тараса Шевченка «____»_____________ 20___ року:

Голова Конференції І.В. Купенко

Секретар Конференції С.Л. Мукоїд

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]