Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 1.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
414.35 Кб
Скачать

1.4.5 Прикладний рівень

Прикладний рівень (Application Layer) описує призначені для користувача застосування (додатки), що працюють в середовищі віртуальної організації. Додатки функціонують, використовуючи сервіси, визначені на рівнях, що пролягають нижче. На кожному з рівнів є певні протоколи, що забезпечують доступ до необхідних служб, а також прикладні програмні інтерфейси (Application Programming Interface – API), відповідні даним протоколам.

Для полегшення роботи з прикладними програмними інтерфейсами користувачам надаються набори інструментальних засобів для розробки програмного забезпечення (Software Development Kit – SDK). Набори інструментальних засобів високого рівня можуть забезпечувати функціональність з одночасним використанням декількох протоколів, а також комбінувати операції протоколів з додатковими викликами прикладних програмних інтерфейсів нижнього рівня.

Звернемо увагу, що додатки на практиці можуть викликатися через достатньо складні оболонки і бібліотеки. Ці оболонки самі можуть визначати протоколи, сервіси і прикладні програмні інтерфейси, проте подібні надбудови не відносяться до фундаментальних протоколів і сервісів, необхідних для побудови GRID – систем.

 

1.4.6 Стандарти, що використовуються для побудови архітектури grid

Існує декілька стандартів, використовуваних для побудови архітектури GRID. Ці стандарти утворюють базові блоки, які дозволяють посилати запити додаткам і базам даних. Ці стандарти також дозволяють розвернути програмне забезпечення, що дозволяє спростити управління бізнес – процесом. До стандартів GRID і зв'язаних з ними стандартів слід віднести:

     Комунікації «програма – програма» (SOAP, WSDL, і UDDI);.

     Сумісне використання даних (мова XML).

     Передача повідомлень(SOAP, WS – Addressing, MTOM (для додатків));

     Надійна передача повідомлень (WS – Reliable Messaging);

     Управління робочим процесом (WS – Management);

     Управління транзакціями(WS – Coordination, WS – AtomicTransaction, WS – Business – Activity);

     Розподіл ресурсів (WS – RF або система ресурсних Web – сервісів);

     Забезпечення безпеки (WS – Security, WS – SecureConversation, WS – Trust, WS – Federation, Система безпечних зв'язків Kerberos для Web – сервісів;

     Обробка метаданих(WSDL, UDDI, WS – Policy).

     Orchestration (стандарти, використовувані для абстрагування бізнес – процесів від логіки додатків і джерел даних і для встановлення правив, які дозволяють бізнес – процесам взаємодіяти між собою);

     Верхній рівень управління бізнес – процесом (інженерна мова бізнес – процесу для Web сервісів – BPEL4WS)

     Події, що запускають бізнес – процес (WS – Notification).

Горизонтальна і вертикальна інфраструктура програмного забезпечення, яка необхідна для забезпечення безпеки, пошти, обміну повідомленнями, робочого потоку, колаборації, обмінів програма – програма, а також середовища сумісного використання даних може бути знайдена в інфраструктурних пропозиціях таких компаній як IBM (WebSphere), Microsoft (.NET), BEA (WebLogic) і Sun (ONE). Web – сервіси і XML реалізації містяться в пропозиціях інших постачальників.