Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

укр мова / Peredmova

.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
23.04 Кб
Скачать

Передмова

Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її!

Борімося за красу мови, за правильність мови і за багатство мови… (М.Рильський).

Головне завдання вищої школи – готувати висококваліфікованих фахівців, які досконало володіють державною мовою в усній і писемній її формах.

Метою та завданням навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» є підвищення рівня загальномовної підготовки, мовної грамотності, комунікативної компетентності студентів, практичне оволодіння основами наукового, офіційно-ділового, публіцистичного, розмовного стилів сучасної української літературної мови, що забезпечить професійне спілкування на належному мовленнєвому рівні.

Структурування матеріалу здійснено відповідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

Пропонований конспект лекцій зорієнтований на формування знань про специфіку усної й писемної форми реалізації ділової української мови з урахуванням фахової спрямованості.

Конспект лекцій містить виклад основних теоретичних положень про суть та функції мови, характеристику мовних норм, форм і жанрів усного наукового і ділового мовлення. Аналіз особливостей писемного ділового мовлення пов’язаний з визначенням змісту, структури, порядку складання й оформлення різних видів документів, використання яких зумовлено навчальною та науковою діяльністю, а також особливості перекладу і редагування наукових текстів.

Конспект лекцій може бути корисним для всіх, хто прагне підвищити рівень фахового мовлення, а також бажає підвищити належний рівень культури мовлення.

Соседние файлы в папке укр мова