Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

СТУДЕНТАМ / тести / потенц. ЗАКР

.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
92.67 Кб
Скачать

«потенціал і розвиток підприємства»

1. Пов’язані з матеріально-речовинною та особовою формою наступні складові потенціалу підприємства:

2.До об’єктних складових потенціалу підприємства належать:

3. Не можна однозначно віднести до суб’єктних чи об’єктних складових наступні складові потенціалу підприємства:

4. Здатність працівників виробляти різні продукти, надавати послуги чи виконувати роботу – це потенціал:

5. Спроможність підприємства в сфері нововведень характеризує потенціал:

6. Максимальну можливість підприємства щодо систематизованого та планомірного спрямування всіх його функцій на задоволення потреб споживачів і використання потенційних ринків збуту характеризує потенціал:

7. Закон, який констатує, що для будь-якої системи існує такий набір елементів, при якому її потенціал завжди буде або значно більше простої суми потенціалів елементів, що до неї входять, або суттєво меншим, називається:

8. Наявні та приховані можливості підприємства щодо залучення та використання факторів виробництва для випуску максимально можливого обсягу продукції (послуг) – це:

9.Комплексна порівняльна характеристика, яка відображає ступінь переваги сукупності показників оцінки можливостей підприємства, що визначають його успіх на певному ринку за певний проміжок часу по відношенню до сукупності аналогічних показників підприємств конкурентів, - це:

10. Залежно від способу відображення кінцевих результатів оцінки конкурентоспроможності потенціалу підприємства існують методи:

11. SWOT – аналіз потенціалу підприємства націлений на:

12. Якої групи критеріїв немає у моделі SPACE:

13. Стріли конкурентного успіху будуються за:

14. Прикладний метод визначення конкурентоспроможності потенціалу підприємства, основою якого є те, що конкурентоспроможність продукції підприємства є її головною складовою, - це:

15.Упорядкований, цілеспрямований процес визначення у грошовому виразі вартості об’єкта, з урахуванням потенційного та реального доходу, який має місце в певний проміжок часу в умовах конкретного ринку, - це:

16. Міра того, скільки покупець буде готовий заплатити за оцінювану власність – це:

17. Історичний факт, який відображає витрати на покупку подібних об’єктів у минулих угодах, а також теперішній факт відображення ціни запиту продавця– це:

18. Ціна, яка переважає на вільному, відкритому конкурентному ринку й визначається на основі рівності між реальними економічними факторами, називається:

19. Вартість, що є оціненим грошовим еквівалентом, який може бути отриманий від продажу об’єкта при наявності достатнього періоду часу для адекватного маркетингу за умов зацікавленості в здійсненні угоди покупця та продавця, називається

20. Сукупність витрат у поточних ринкових цінах на створення нового функціонального аналога, який має еквівалентну з оцінюваним об’єктом корисність – це:

21. Сукупність витрат на створення точної копії об’єкта оцінки з урахуванням існуючих ринкових цін на дату оцінки.– це:

22. Грошовий еквівалент, який очікується отримати від продажу вибуваючи матеріальних активів чи їх складових компонентів для альтернативного використання, називається:

23. Передбачає, що максимальна ринкова вартість підприємства визначається найменшою вартістю іншого підприємства з еквівалентною корисністю принцип:

24. Визначають вартість об’єкта за сумою витрат на його створення та використання за наступним підходом до оцінки потенціалу підприємства:

25. Визначають вартість об’єкта на базі зіставлення з аналогами, що вже були об’єктами ринкових угод за наступним підходом до оцінки потенціалу підприємства:

26. Визначають вартість об’єкта на основі величини чистого потоку позитивних результатів від його використання за наступним підходом до оцінки потенціалу підприємства:

27. Основними методами доходного підходу оцінки потенціалу підприємства є:

28. До методів порівняльного підходу оцінки потенціалу підприємства відносять:

29. Невідповідність габаритів, функціонального призначення, технічного рівня об’єкта сучасним вимогам, називається:

30. Руйнування об’єкта, зумовлене руйнуванням робочих частин, основних конструкцій та матеріалів у процесі господарського використання під впливом природних та антропогенних факторів, називається:

31. Знецінення об’єкта, зумовлене зовнішніми негативними ринковими чинниками, називається:

32. Передбачає встановлення вартості потенціалу (чи його елементу) на рівні чистого приведеного потоку капіталу від його експлуатації, метод:

33. Метод розрахунку ставки дисконту, що передбачає сумування без ризикової ставки з усіма компенсаціями за ризик, яким обтяжений об’єкт оцінки, називається:

34. Об’єкти з фіксованим місце розташуванням у просторі (на земній поверхні) та все, що з ними невід’ємно пов’язано над чи під землею, а також сукупність прав, які визначають їх юридичний статус – це:

35. Фізичні наслідки будь-яких заходів, що призвели до зміни рельєфу, умов освоєння та експлуатації земель, або потенційної прибутковості її використання:

36. Капіталізований рентний дохід із земельної ділянки, визначений за встановленими і затвердженими нормативами – це:

37. Вартість земельної ділянки визначається як відношення чистого операційного або рентного доходу до коефіцієнта капіталізації за методом

38. Рента, що стосується районів, які мають специфічні властивості, котрі практично неможливо відтворити:

39. Метод, що використовується в умовах розвинутого ринку землі та нерухомого майна, за яким вартість земельної ділянки визначається на рівні цін, які склалися на ринку – це:

40.До методів доходного підходу відносять метод:

41. До методів порівняльного підходу відносять метод:

42. Сумарна величина ринкової орендної плати та інших доходів від володіння об’єктом оцінки за рік, яка може бути отримана від об’єкта нерухомого майна за умов його 100% -го використання без урахування всіх втрат і витрат, називається:

43.Технологія оцінки, що передбачає виокремлення об’єкта типо-представника, який найкращим чином ураховує оціночні параметри машин (обладнання), називається:

44. Базується на припущенні про можливість достовірного визначення строку служби об’єкта – це визначення фізичного зносу:

45. Базується на припущенні, що нагромадження фізичного зносу пропорційно знижує дохідність роботи обладнання – це визначення фізичного зносу:

46.Метод, який базується на приведенні старої ціни (вартості) об’єкта до її сучасного рівня за допомогою коригуючих індексів, називається:

47.До методів оцінки нематеріальних активів підприємства. заснованих на виділенні реального економічного ефекту, не відносять:

48.Метод оцінки нематеріальних активів підприємства, що належить до результатної групи:

49.Метод оцінки нематеріальних активів підприємства, що належить до витратної групи:

50. Гудвіл має місце тоді, коли:

51.Оцінка вартості гудволу здійснюється за допомогою:

52.Розрахунок ліцензійних платежів на основі річних обсягів продажу застосовується в методі:

53.На використанні реальних історичних даних про витрати, пов’язані зі створенням об’єкта інтелектуальної власності, ґрунтується метод:

54. Оцінювання трудового потенціалу методом „360 градусів” означає:

55. Метод оцінки вартості бізнесу, що відноситься до порівняльного підходу:

56. За простим балансовим методом

57. За методом мультиплікаторів:

58. За методом вартості заміщення:

59. Напрямок переважно інтенсивного відновлення, пов'язаний з необхідністю зміни організаційної, виробничої структури, структури управління у межах діючого підприємства. – це:

60. Характеризує властивість системи піддаватись змінам, які впроваджуються з метою її вдосконалення з економічно виправданим рівнем витрат на реалізацію, за рахунок зміни конструкції окремих елементів шляхом заміни та модернізації:

Соседние файлы в папке тести