Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
21
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
147.46 Кб
Скачать

10

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ВНУТРІШНІХ СПРАВ

НАВАЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ «ПРАВА ТА БЕЗПЕКИ»

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН

П р о г р а м а

навчальної практики студентів третього курсу

денної форми навчання юридичного факультету ННІ «Права та безпеки» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ

Дніпропетровськ 2011

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ВНУТРІШНІХ СПРАВ

НАВАЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ «ПРАВА ТА БЕЗПЕКИ»

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН

П Р О Г Р А М А

навчальної практики студентів третього курсу

денної форми навчання юридичного факультету ННІ «Права та безпеки» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ

_______________________________________________________

( назва організації, установи, на базі якої студент проходить практику)

С Х В А Л Е Н О

на засіданні Науково-методичної ради університету

(протокол № _____від _______________ 2012 р.)

Дніпропетровськ 2011

Програма навчальної практики студентів третього курсу юридичного факультету Навчально-наукового інституту «Права та безпеки» Дніпропетровського державного університету внутрішніх денної форми навчання справ / Укладачі: Копєлєв І.Ю., Івашов М.Ф. – Дніпропетровськ, ДДУВС, 2011.

Вміщено: методичні рекомендації щодо проходження навчальної практики студентів третього курсу юридичного факультету денної форми навчання, зразки планово-звітних документів.

Рецензенти:

Обговорено та затверджено на засіданні кафедри цивільно-правових дисциплін, протокол № 7 від 21 листопада 2011 р.

Загальні положення

Дана програма регламентує питання організації, проведення та підведення підсумків навчальної практики студентів 3 курсу юридичного факультету ННІ «Права та безпеки» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (далі – університету).

1. Мета навчальної практики

1.1. Навчальна практика студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки фахівців освітньо - професійного рівня «бакалавр».

Професіограма сучасного юриста складається із органічного поєднання таких складових, як профес ійні знання, навички та вміння, загальна освіченість та особисті якості. Такий симбіоз породжує особливу правосвідомість правника, формує своєрідний професійно-орієнтований світогляд та світосприйняття.

Сучасний Український юрист – це людина, яка не лише має вищу юридичну освіту і є представником еліти українського суспільства, а , насамперед, це –професіонал високого гатунку і найвищої кваліфікації. За своїм призначенням та покликанням - це , передусім, правозахисник, кредо якого є встановлення верховенства права та утвердження справедливості в Українській Державі. Сутність, зміст та спрямованість діяльності юриста визначається основною метою – захистом прав, свобод та законних інтересів фізичних та юридичних осіб, наданням їм ефективної, комплексної та висококваліфікованої допомоги, а також їх представництво на належному фаховому рівні перед іншими суб’єктами.

1.2. Метою навчальної практики є поглиблення у студентів-правників професійних умінь і навичок в правозастосовній діяльності, виховання у них потреби систематично поновлювати свої знання та творчо використовувати їх для прийняття самостійних рішень під час юридичної діяльності в реальних виробничих умовах, оволодіння студентами сучасними методами і формами організації праці в установах і організаціях. Одночасно, в ході практики закріплюються та вдосконалюються теоретичні знання студентів, що були набуті ними під час навчання на юридичному факультеті.

1.3. Враховуючи обсяг одержуваних студентами теоретичних і практичних навичок, практика має навчальний характер.

1.4. Головними завданнями навчальної практики є:

- поглиблення та закріплення теоретичних знань про діяльність органів юстиції, прокуратури, нотаріату, органів внутрішніх справ, суду, інших правоохоронних органів та юридичних установ;

- розвиток у студентів професійних вмінь та навичок, що передбачені професіограмою підготовки відповідних фахівців;

- набуття студентами практичного професійного досвіду та відображення його при підготовці та захисті кваліфікаційних робіт;

- введення в навчальний процес елементів юридичної практики.

1.5. Зміст і послідовність практики визначається даною навчальною програмою, яка розроблена згідно з навчальним планом підготовки фахівців освітньо-професійного рівня «бакалавр» за спеціальністю 6.060101 «Правознавство», погодженим з Міністерством освіти та науки України і затвердженим Міністерством внутрішніх справ України.

Соседние файлы в папке инстр практика