Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
390.66 Кб
Скачать

Тема 7. Організаційно-правовий статус посадових осіб митних органів

Митна служба України структура та організація її діяльності. Атрибутика митної служби України. Майно, фінансування та матеріально-технічне забезпечення митної служби. Правові основи взаємовідносин митних органів з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами підприємницької діяльності. Міжнародне співробітництво з питань державної митної справи. Проходження служби в митних органах та організаціях. Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації посадових осіб митної служби України. Правовий захист працівників митної служби України. Застосування фізичної сили, спеціальних засобів та зброї посадовими особами митної служби України. Соціальний захист працівників митної служби України органів.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з порядком забезпечення організаційно-правового статусу посадових осіб митних органів: матеріально-технічне, фінансове, правове, професійно-компетентнісне, соціальне з метою розуміння працівників ОВС особливого статусу працівників митних органів.

Ключові слова: митна система, структура митних органів, митниця, митний пост, митні організації, спеціалізовані митні органи, митна служба.

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: основні поло ження організації діяльності митної системи та проходження служби в митних органах України;

вміти: здійснювати: аналіз нормативно-правових документів у галузі митного права, опис нормативного регулювання організаційно-правового статусу посадових осіб митного органу у відповідності до вимог чинного законодавства України;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми: Митний кодекс України, Кодекс законів про працю в Україні, Житловий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Закони України «Про працю», «Про соціальне страхування», «Про пенсійне забезпечення», «Про пенсійне страхування», Накази Держмитслужби.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – Заява на участь в конкурсі на вакантну посаду, Запит до суміжної митниці про надання інформації, Присяга державного службовця, Урочисте зобов’язання працівників митної служби».

Тема 8. Провадження у справах про порушення митних правил

Порушення митних правил та відповідальність за них. Види порушень митних правил. Порядок провадження в справах про порушення митних правил. Протокол про порушення митних правил. Докази у справі про порушення митних правил. Адміністративне затримання. Процесуальні дії у справі про порушення митних правил та порядок їх проведення. Оскарження постанов у справах про порушення митних правил. Виконання постанов митного органу про накладання адміністративних стягнень за порушення митних правил.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з видами та наслідками порушень митних правил та порядком провадження в справах про порушенннямитних правил з метою організації ефективної взаємодії працівників ОВС з митними органами у випадках порушення митних правил суб’єктами ЗЕД.

Ключові слова: порушення митних правил, докази у справі про порушення митних правил,адміністративне затримання,оскарження постанов у справах про порушення митних правил, адміністративністягнення.

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: послідовність правових дій працівників митних органів при здійсненні митних формальностей у разі порушення митних правил;

вміти: здійснювати: аналіз нормативно-правових документів у галузі митного права, та правильно застосовувати статті Митного кодексу України та інших законодавчо-нормативних актів при виявленні під час процедур митного огляду, митного контролю та митного оформлення випадків порушення митних правил;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми: Митний кодекс України, Податковий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» Накази Держмитслужби.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – Відмова на користь держави, Протокол вилучення товарів.

ТЕМА 9. Митне регулювання зовнішньої торгівлі в зарубіжних країнах

Стан та особливості правового забезпечення митного регулювання ЗЕД в зарубіжних країнах. Правові форми співпраці держав з митних питань. Особливості митного регулювання зон вільної торгівлі й митних союзів держав. Міжнародні організації з питань митної справи. Основні міжнародні угоди з митних питань. Міжнародні стандарти зі спрощення й гармонізації митних процедур. Система митних привілей і преференцій в міжнародному праві. Міжнародне правове регулювання співробітництва і взаємодопомоги держав в митних справах.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з основами правового забезпечення митного регулювання ЗЕД в зарубіжних країнах та формами співпраці держав з митних питань з метою визначення можливостей взаємодії працівників ОВС з митними органами зарубіжних країн у випадках боротьби з правопорушеннями у сфері ЗЕД.

Ключові слова: міжнародне митне право, всесвітня митна організація, зони вільної торгівлі, спрощення й гармонізації митних процедур, рамкові стандарти всесвітньої митної організації.

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: особливості правових дій працівників митних органів зарубіжних країн при здійсненні митних формальностей з урахуванням митних привілей і преференцій в міжнародному праві;

вміти: здійснювати: аналіз нормативно-правових документів у галузі митного права різних країн світу та міжнародних організацій, опис нормативного регулювання митних процедур у відповідності до чинного міжнародного митного законодавства;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми:Митний кодекс України,Конвенція про спрощення митних формальностей; Міжнародна конвенція про гармонізацію та спрощення митних процедур. Міжнародна конвенція про взаємну адміністративну допомогу з метою попередження, розслідування й покарання за митні правопорушення;Конвенція ООН по боротьбі проти незаконного обороту наркотичних засобів й психотропних речовин.

.Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми– не має.

Соседние файлы в папке Робоча навчальна програма